Pankkikortti

Nordean pankkikortilla teet ostoksia ja nostat käteistä suoraan pankkitililtäsi. Pankkikorttimme Nordea Visa Debit sopii lapselle ensimmäiseksi kortiksi tai perheen yhteisen taloustilin kortiksi. Aikuisia suosittelemme hakemaan Nordea Mastercard -yhdistelmäkorttia, jolla saa pankkikorttiin myös luotto-ominaisuuden.

Pankkikortti on arjen kortti koko perheelle

Pankkikortti on debit-kortti, jolla maksu- ja nostotapahtumat veloitetaan suoraan korttiin liitetyltä tililtä. Voit liittää pankkikortin esimerkiksi omaan käyttötiliisi tai puolisosi kanssa jaettuun taloustiliin. Lapsen pankkikortin voi liittää hänen omaan pankkitiliinsä.

Nordealta saat turvallisen Nordea Visa Debit -pankkikortin, jolla hoidat arjen ostokset sujuvasti. Pankkikortissa ei ole luotto-ominaisuutta.

Debit-kortti

Nordea Debit -pankkikortti sopii

  • Alaikäiselle ensimmäiseksi kortiksi
  • Perheen yhteisen taloustilin kortiksi
  • Aikuiselle toiseksi kortiksi

Nordea Debit kortti - small

Lue lisää Nordea Debit -kortista

Tilaa uusi pankkikortti kätevästi verkosta

Jos olet tilaamassa korttia lapsellesi, katso tarkemmat ohjeet täältä.

Haluatko tilata uuden pankkikortin vanhan tilalle?

Jos nykyinen pankkikorttisi on mennyt rikki, voit tilata uuden kortin vanhan tilalle:

  • Verkkopankissa: Valitse Talous > Kortit > valitse kortti, jonka haluat uusia > klikkaa Kortin uusinta -nappia. Huomaa, että kortin uusimisesta veloitetaan hinnaston mukainen maksu.

Jos korttisi on vanhentumassa, lähetämme sinulle uuden kortin kotiin ennen kortin viimeistä käyttöpäivää. Voit käyttää edellistä pankkikorttiasi sen kuun loppuun asti, mitä kortissasi lukee. Uusittu kortti käyttää samaa PIN-koodia kuin vanha pankkikorttisi.

Huomiona Nordea Visa Electron -korttien käyttäjille

Uusien Visa Electron -korttien myöntäminen on päättynyt 13.4.2021. Vaihdamme nykyisiä Visa Electron -kortteja vaiheittain Nordea Visa Debit -korteiksi, kun kortit uusiutuvat.  Visa Debit -kortissa on samat ominaisuudet kuin Visa Electron -kortissa. Visa Electron -kortin haltijana sinun ei tarvitse tehdä mitään, vaan saat uuden Visa Debit -kortin postissa.

Lue lisää muutoksesta

Tiesitkö, että yhdistelmäkortilla saat pankki- ja luottokortin samassa paketissa?

Voit käyttää yhdistelmäkorttia normaalin pankkikortin tapaan ja maksaa sillä arjen ostokset suoraan pankkitililtäsi (kortin debit-puoli). Kun edessä on isompia hankintoja tai olet varaamassa matkaa ulkomaille, voit hyödyntää kortin luotto-ominaisuutta (kortin credit-puoli).

Voit lisätä yhdistelmäkortin molemmat puolet (debit ja credit) myös mobiilimaksamisen sovelluksiin, kuten Apple Payhin, Google Payhin ja Samsung Payhin. Näin voit myös puhelimella maksaessasi valita, teetkö ostokset luotolta vai pankkitililtä.

3 syytä, miksi maksaa kortin credit-puolella:

  1. Saat keskimäärin 30 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa ostoksillesi. Korttiluoton voit maksaa koska tahansa pois kokonaan, tai lyhentää sitä kuukausittain. Korottoman maksuajan jälkeen maksat korkoa luottokortin ehtojen mukaisesti.
  2. Maksamalla luottokortilla saat ostoksillesi kuluttajansuojalain mukaisen turvan, joka auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa myyjän kanssa. Esimerkiksi jos tilaamasi tuote ei saavukaan perille, voit tehdä korttireklamaation luotonantajalle ja hakea maksun palautusta.
  3. Saat hyödylliset korttivakuutukset käyttöösi. Esimerkiksi Nordea Gold -kortilla saat matkavakuutuksen ulkomaille ja Tuoteturva-vakuutuksen kodin hankinnoille, kun maksat ostokset kortin luotto-ominaisuudella.

Lue lisää, mitä debit ja credit tarkoittavat

Credit/debit-kortti

Nordea Gold sopii sinulle, kun haluat

  • pankki- ja luottokortin yhdessä paketissa.
  • turvaa ostoksiin (matkavakuutus ulkomaille ja Tuoteturva-vakuutus kodin hankinnoille).

Nordea Gold kortti - small

Lue lisää Nordea Gold -kortista

Hae uutta korttia verkkopankissa

Siirry verkkopankkiin Avautuu uuteen ikkunaan

Usein kysytyt kysymykset