Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Credit vai Debit?

Debit-korttia käyttäessäsi osto tai käteisnosto veloitetaan pankkitililtäsi. Luottokortilla (Credit) osto tai käteisnosto veloitetaan luottokorttilaskulla. Kun käytössäsi on yhdistelmäkortti, maksat ostoksesi ja nostat käteistä valintasi mukaan joko korttiluotolta (Credit) tai suoraan pankkitililtäsi (Debit).

Maksaminen kotimaassa ja ulkomailla

Kaikilla Nordean korteilla voit maksaa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Yhdistelmäkortti (Credit/Debit) ja luottokortti (Credit) käyvät maksuvälineenä niissä liikkeissä, joissa on Mastercard-tunnus. Nordea Debit -kortilla voit maksaa liikkeissä, joissa on Visa-tunnus ja Nordea Electron -kortilla niissä liikkeissä, joissa on Visa Electron -tunnus.

Yhdistelmäkortilla maksaessasi voit valita maksatko ostokset korttiluotolta (Credit) vai suoraan pankkitililtäsi (Debit). Ulkomailla valinta on mahdollinen silloin, kun maksu hyväksytään tunnusluvulla (PIN) sirumaksupäätteessä. Mikäli käytössä ei ole sirumaksupäätettä, veloitetaan ulkomaiset ostokset korttiluotoltasi.

Näin maksat maksupäätteellä

  • laita kortti sirukortin lukijaan,
  • valitse maksutapa pankkitililtä tai korttiluotolta (Credit/Debit),
  • tarkista ostoksen loppusumma ja
  • hyväksy maksu näppäilemällä tunnuslukusi ja painamalla Ok/Enter. Tunnusluku korvaa allekirjoituksesi.

Käteisnostot kotimaassa ja ulkomailla

Kaikilla Nordean korteilla voit nostaa käteistä kotimaassa ja ulkomailla. Yhdistelmäkortilla (Credit/Debit) nostat käteistä automaatista valintasi mukaan joko korttiluotolta tai pankkitililtä sekä kotimaassa että ulkomailla.

Käteisautomaattien palvelut voivat vaihdella etenkin ulkomailla. Automaatti tarjoaa sinulle käytettävissä olevat vaihtoehdot. Ulkomailla käteisnosto korttiluotolta tai pankkitililtä on mahdollista myös konttoreissa, joissa on Visa- tai Mastercard-tunnus.

Ostokset verkkokaupoissa

Voit tehdä kortillasi ostoksia myös internetissä.

Yhdistelmäkortilla (Credit/Debit) voit valita, teetko ostoksen korttiluotolla vai suoraan pankkitililtäsi. Yhdistelmäkortissa Debit-kortinnumero ja kolminumeroinen CVC2/CVV2-turvakoodi ovat kortin kääntöpuolella. 

Verkko-ostosten tekeminen edellyttää, että olet rekisteröinyt korttisi verkkomaksukelpoiseksi.