Sijoittamisen aloittaminen käy Nordeassa vaivattomasti

Mikäli mietit mihin kannattaa sijoittaa, aloita tutustuminen vaihtoehtoihin ja sijoituskohteisiin heti. Olemme pyrkineet tekemään sijoittamisen aloittamisen mahdollisimman vaivattomaksi. Nordea tarjoaa laajan valikoiman eri riskitason sijoituskohteita, joten monipuolisen ja hajautetun sijoitussalkun kokoaminen käy helposti.

Tältä sivulta löydät kaiken tarvitsemasi tiedon sijoittamisen aloittamisesta sekä tarjoamistamme sijoituskohteista ja -ratkaisuista. Voit myös kokeilla sijoituslaskuria hahmottaaksesi kuinka sijoituksesti tuottavat!

Aloita sijoittaminen avaamalla kaupankäyntipalvelut

Jos haluat käydä kauppaa pörssissä, tarvitset kaupankäyntipalvelun. Kaupankäyntipalvelussamme voit hoitaa kaikki säästösi ja sijoituksesi, sekä käydä kauppaa edullisesti kaikilla tärkeimmillä markkinoilla. Lue lisää ja avaa kaupankäyntipalvelut

Jos haluat aloittaa rahastosijoittamisen, kokeile Rahastovalitsinta. Rahastovalitsin rakentaa sinulle hajautetun rahastosalkun valitsemasi sijoitusprofiilin mukaan.

Vinkki! Sijoittaminen sujuu helposti ja kätevästi mobiili- ja verkkopankissasi. Tutustu verkkopankin sijoittamisen palveluihinAvautuu uuteen ikkunaan.

Kokeile sijoituslaskuria

Täyttämällä tuottoprosentin, aikavälin sekä summat oheiseen laskuriin, voit hahmottaa kuinka sijoituksesi tuottavat. 

Osakkeet

Sijoittaminen osakkeisiin on usein kannattavaa, sillä niiden pitkän aikavälin tuotto on perinteisesti ollut parasta eri sijoitustuotteista. Hyvän tuoton kääntöpuolena on korkea riski.

Lue lisää osakesijoittamisesta

Rahastot

Rahastot ovat sopiva sijoituskohde niin säästäjälle kuin sijoittajallekin, sillä rahastot ovat erinomainen tapa säästää sekä hajauttaa sijoitus.

Lue lisää rahastosijoittamisesta

Osakesäästötili

Avaamalla osakesäästötilin voit käydä kauppaa osakkeilla ilman välittömiä verovaikutuksia.

Lue lisää osakesäästötilistä

Strukturoidut tuotteet

Nordea tarjoaa myös listaamattomia Sijoitusobligaatioita ja Sijoittajan Todistuksia, joiden avulla voit hyödyntää sijoittamisessa meidän markkinanäkemystämme.

Tutustu strukturoituihin tuotteisiin

Pörssinoteeratut sijoitustuotteet

Sijoituskohteidemme joukosta löydät myös pörssilistattuja Bull & Beareja, Warrantteja ja Turbowarrantteja.

Tutustu pörssinoteerattuihin sijoitustuotteisiin

ETF-sijoittaminen ja ETF-rahastot

Täällä voit tutustua ETF-rahastoihin ja ETF-sijoittamiseen.

Lue lisää ETF-sijoittamisesta

Indeksirahastot ja indeksisijoittaminen

Tutustu indeksisijoittamiseen ja indeksirahastoihin.

Lue lisää indeksisijoittamisesta

Nordea Capital - sijoitusvakuutus

Nordea Capitalin kautta voit sijoittaa joustavasti useisiin sijoituskohteisiin yhden sopimuksen sisällä. Sijoituskohteita vaihdat maksutta verkossa ilman välitöntä tuoton verotusta. Nordea Capital sopii sekä aktiiviselle sijoittajalle että säästämistä vasta aloittelevalle.

Lue lisää Nordea Capitalista

Nordea Visio - säästöhenkivakuutus

Säästöhenkivakuutus sopii erityisen hyvin perintösuunnitteluun ja varallisuuden siirtoon lähiomaisille. Nordea Vision avulla pääset nauttimaan monipuolisista vakuutussäästämisen eduista.

Lue lisää Nordea Visiosta

Sijoittaminen ja sijoittamiseen liittyvät riskit: tutustu vinkkeihin

Sijoittamisen yhteydessä riskillä tarkoitetaan epävarmuutta tulevasta tuotosta. Sijoittaminen on sitä riskipitoisempaa, mitä enemmän epävarmuutta sijoituskohteen tuottoon liittyy. Mitä suurempaa tuottoa sijoitussalkulla tavoitellaan, sitä suurempaa tuoton vaihtelevuutta eli riskiä on siedettävä. 

1. Tunnista oma suhtautumisesi riskiin

Ihmiset suhtautuvat riskiin eri tavoin. Koska sijoittaminen ilman riskiä ei ole mahdollista, kannattaa pysähtyä hetkeksi pohtimaan, mikä on oma suhtautumistapasi riskiin.

Sijoittajan ihannetilanne on silloin, kun tuotto on mahdollisimman korkea samalla kun riski on matala. Kannattaa muistaa, että tuotto ja riski kuitenkin kulkevat lähes aina käsi kädessä: mitä korkeampi tuotto-odotus on, sitä korkeampi riskikin on. Sama logiikka pätee luonnollisesti myös toisin päin: kun riski on matala, sijoittaminen on turvallisempaa, mutta samalla myös sijoituksen tuotto-odotus on maltillisempi.

2. Epävarma siitä, milloin ja mihin sijoittaa? Pienennä riskiä jakamalla hajauttamalla.

Yleinen käsitys on, että tuottoisa sijoittaminen vaatii aina tietoa siitä, milloin ja mihin sijoittaa, toisin sanoen onnistunutta markkina-ajoitusta ja taitavaa yksittäisten sijoituskohteiden valintaa.

Eri omaisuuslajien arvonvaihtelut kuitenkin tasoittavat toisiaan markkinatilanteen vaihdellessa. Samaa tavoitellaan säännöllisellä säästämisellä, jolloin sijoituksia tehdään ajallisesti niin lasku- kuin nousuaikoinakin. Sijoitussalkun sisällön jakamista eri omaisuuslajeihin tai ajallisesti eri jaksoihin kutsutaan hajauttamiseksi. 

Sijoitussalkkujen pitän aikavälin tuotot voivat erota jopa 90-prosenttisesti omaisuuslajipainoituksesta riippuen. Sillä, miten yksittäisen arvopaperisijoituksen ajoittaa tai mihin sijoittaa, Yksittäisten arvopapereiden valinnalla tai yksittäisten sijoitusten ajoituksella ei siis pitkällä tähtäimellä ole kovin suurta merkitystä hajautetun sijoitussalkun tuottoon, vaan sijoittajan tärkein päätös on omaisuuslajipainotuksen valinta.

3. Hajauta sijoitussalkkusi tehokkaasti

Pienetikin sijoitukset voidaan hajauttaa tehokkaasti sijoittamalla eri sijoituskohteisiin eli esimerkiksi sijoitusrahastoihin tai sijoitusobligaatioihin. Niiden avulla sijoitussalkun hajauttaminen voidaan laajentaa myös kansainvälisiin sijoituksiin.

4. Seuraa sijoituksiasi säännöllisesti

Jos säästät pitkällä aikavälillä, sinun ei tarvitse muuttaa sijoitussalkkusi valittua hajautusta markkinoiden lyhytaikaisten heilahtelujen takia. Kurssien nousut ja laskut muuttavat kuitenkin ajan myötä sijoitussalkun hajautusta. Kurssien nousut ja laskut muuttavat kuitenkin ajan myötä sijoitussalkun hajautusta.

On järkevää tarkistaa säännöllisin väliajoin sijoituskohteiden välinen jako ja palauttaa korko- ja osakesijoitusten painotukset omien tavoitteiden mukaisiksi. Siten esimerkiksi osakesijoituksia myydään kurssien noustua ja ostetaan niiden laskettua.

Kuuntele Nordean podcasteja

Nordean sijoitusammattilaisten luotsaamat podcastit, jossa keskustellaan markkinoiden tapahtumista ja näkymistä.

Sijoittaminen, markkinoiden tapahtumat ja muut mielenkiintoiset analyysit – tarjoamme podcasteillamme uusia perspektiivejä ja näkemyksiä sijoitusmaailman ajankohtaisista tapahtumista sekä talouden trendeistä. Podcasteissa tapaat laajan kirjon Nordean sijoitusalan ammattilaisia sekä muita mielenkiintoisia asiantuntijavieraita. Syventymällä podcastien maailmaan, saat ajankohtaista tietoa sijoitusmarkkinoiden käänteistä.

Usein kysyttyä sijoittamisesta

Aika päivittää sijoitussuunnitelma?

Jos haluat keskustella kanssamme sijoituksistasi, varaa aika tapaamiseen sijoitusasiantuntijoidemme kanssa.

Varaa aika sijoitustapaamiseen