Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Sijoittaminen

Sijoittamisessa on paljon vaihtoehtoja ja monta tärkeää päätöstä pohdittavana, mutta tärkeintä on että aloitat. Tutustu Nordean monipuoliseen sijoitustuotevalikoimaan ja valitse sinulle sopivat sijoitusratkaisut olit sitten kokenut sijoituskonkari tai aloitteleva sijoittaja.

Aloita sijoittaminen Nordeassa vaivattomasti

Mikäli mietit mihin kannattaa sijoittaa, aloita tutustuminen vaihtoehtoihin heti. Nordea tarjoaa laajan valikoiman eri riskitason sijoituskohteita, joten monipuolisen ja hajautetun sijoitussalkun kokoaminen käy helposti.

Mikäli mietit mihin kannattaa sijoittaa, aloita tutustuminen vaihtoehtoihin heti. Nordea tarjoaa laajan valikoiman eri riskitason sijoituskohteita, joten monipuolisen ja hajautetun sijoitussalkun kokoaminen käy helposti. Tältä sivulta löydät tietoa tarjoamistamme sijoituskohteista ja -ratkaisuista. 

Miten ja missä aloitan sijoittamisen?

Käydäksesi kauppaa pörssissä tarvitset kaupankäyntipalvelun. Kaupankäyntipalveluissamme voit hoitaa kaikki säästösi ja sijoituksesi sekä käydä kauppaa edullisesti kaikilla tärkeimmillä markkinoilla. Lue lisää ja avaa kaupankäyntipalvelut.

Sijoittaminen sujuu helposti ja kätevästi Nordea Investor -verkkopalvelun avulla. Palvelun kautta sijoittaminen onnistuu verkossa tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Tutustu Nordea Investor -verkkopalveluun.

Tutustu sijoitustuotteisiin ja -ratkaisuihin

Nordea tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia sijoituskohteita aina osakkeista pörssinoteerattuihin sijoitustuotteisiin sekä strukturoituihin tuotteisiin.

Osakkeet

Sijoittaminen osakkeisiin on usein kannattavaa, sillä niiden pitkän aikavälin tuotto on perinteisesti ollut parasta eri sijoitustuotteista. Hyvän tuoton kääntöpuolena on korkea riski.

Lue lisää osakesijoittamisesta

Osakesäästötili

Osakesäästötilin sisällä voit käydä kauppaa niin kotimaisilla kuin ulkomaisillakin pörssilistatuilla osakkeilla.

Tutustu osakesäästötiliin

Nordea Capital

Nordea Capital on monipuolinen ja joustava sijoittamisen ratkaisu, joka sopii erityisesti aktiiviseen ja pitkäaikaiseen sijoittamiseen.

Lue lisää Nordea Capitalista

Nordea Visio - säästöhenkivakuutus

Nordea Visio sopii varallisuuden siirtoon lähiomaisille. Valittavanasi on useita eri sijoitusvaihtoehtoja, joita voit vaihtaa verkkopankissa helposti ja ilman ylimääräisiä kuluja.

Lue lisää Nordea Visiosta

Strukturoidut tuotteet

Nordea tarjoaa myös listaamattomia Sijoitusobligaatioita ja SijoittajanTodistuksia, joiden avulla voit hyödyntää sijoittamisessa meidän markkinanäkemystämme.

Strukturoidut tuotteet

Pörssinoteeratut sijoitustuotteet

Nordea tarjoaa pörssilistattuja Bull & Beareja, Warrantteja ja Turbowarrantteja.

Pörssinoteeratut sijoitustuotteet

Tilaa Sijoittajan viikkoraportti

Nordean sijoitusstrategien viikkoraportti, ajankohtaiset artikkelit, blogit ja uutiset joka maanantai sähköpostiisi.

Tilaa tästä Avautuu uuteen ikkunaan

Nordean sijoitusammattilaisten luotsaama podcast, jossa keskustellaan markkinoiden tapahtumista ja näkymistä

Sijoittaminen, markkinoiden tapahtumat ja muut mielenkiintoiset analyysit – tarjoamme podcasteillamme uusia perspektiivejä ja näkemyksiä sijoitusmaailman ajankohtaisista tapahtumista sekä talouden trendeistä. Podcasteissa tapaat laajan kirjon Nordean sijoitusalan ammattilaisia sekä muita mielenkiintoisia asiantuntijavieraita. Syventymällä podcastien maailmaan, saat ajankohtaista tietoa sijoitusmarkkinoiden käänteistä.

Sijoita vastuullisesti kestävään tulevaisuuteen

Vastuullinen sijoittaminen on yksi tehokkaimmista keinoista rakentaa kestävää maailmaa. Lähde mukaan säästämään unelmien lisäksi myös maailmaa, vaikka euro kerrallaan.

Vinkkejä sijoittamiseen - hajauta riskiä

Sijoittamisen yhteydessä riskillä tarkoitetaan epävarmuutta tulevasta tuotosta. Sijoittaminen on sitä riskipitoisempaa, mitä enemmän epävarmuutta sijoituksen tuottoon liittyy. Mitä suurempaa tuottoa sijoitussalkulla tavoitellaan, sitä suurempaa tuoton vaihtelevuutta eli riskiä on siedettävä. 

1. Tunnista oma suhtautumisesi riskiin

Ihmiset suhtautuvat riskiin eri tavoin. Koska sijoittaminen ilman riskiä ei ole mahdollista, kannattaa pysähtyä hetkeksi pohtimaan, mikä on oma suhtautumistapasi riskiin.

Sijoittajan ihannetilanne on silloin, kun tuotto on mahdollisimman korkea samalla kun riski on matala. Kannattaa muistaa, että tuotto ja riski kuitenkin kulkevat lähes aina käsi kädessä: mitä korkeampi tuotto-odotus on, sitä korkeampi riskikin on. Sama logiikka pätee luonnollisesti myös toisin päin: kun riski on matala, sijoittaminen on turvallisempaa, mutta samalla myös sijoituksen tuotto-odotus on maltillisempi.

2. Epävarma siitä, milloin ja mihin sijoittaa? Pienennä riskiä jakamalla hajauttamalla.

Yleinen käsitys on, että tuottoisa sijoittaminen vaatii aina tietoa siitä, milloin ja mihin sijoittaa, toisin sanoen onnistunutta markkina-ajoitusta ja taitavaa yksittäisten sijoituskohteiden valintaa.

Eri omaisuuslajien arvonvaihtelut kuitenkin tasoittavat toisiaan markkinatilanteen vaihdellessa. Samaa tavoitellaan säännöllisellä säästämisellä, jolloin sijoituksia tehdään ajallisesti niin lasku- kuin nousuaikoinakin. Sijoitussalkun sisällön jakamista eri omaisuuslajeihin tai ajallisesti eri jaksoihin kutsutaan hajauttamiseksi. 

Erot sijoitussalkkujen pitkän aikavälin tuotoissa johtuvat jopa 90-prosenttisesti eroista omaisuuslajipainotuksessa. Sillä, miten yksittäisen arvopaperisijoituksen ajoittaa tai mihin sijoittaa, Yksittäisten arvopapereiden valinnalla tai yksittäisten sijoitusten ajoituksella ei siis pitkällä tähtäimellä ole kovin suurta merkitystä hajautetun sijoitussalkun tuottoon, vaan sijoittajan tärkein päätös on omaisuuslajipainotuksen valinta.

3. Hajauta sijoitussalkkusi tehokkaasti

Pienetikin sijoitukset voidaan hajauttaa tehokkaasti sijoittamalla sijoitusrahastoihin tai sijoitusobligaatioihin. Niiden avulla sijoitussalkun hajauttaminen voidaan laajenntaa myös kansainvälisiin sijoituksiin.

4. Seuraa säännöllisesti

Jos säästät pitkällä aikavälillä, sinun ei tarvitse muuttaa sijoitussalkkusi valittua hajautusta markkinoiden lyhytaikaisten heilahtelujen takia. Kurssien nousut ja laskut muuttavat kuitenkin ajan myötä sijoitussalkun hajautusta. Kurssien nousut ja laskut muuttavat kuitenkin ajan myötä sijoitussalkun hajautusta.

On järkevää tarkistaa säännöllisin väliajoin sijoituskohteidtten välinen jako ja palauttaa korko- ja osakesijoitusten painotukset omien tavoitteiden mukaisiksi. Siten esimerkiksi osakesijoituksia myydään kurssien noustua ja ostetaan niiden laskettua.

Nordea Investor

Nordea Investorin avulla seuraat helposti markkinoita missä ja milloin vain. Palvelun avulla voit tehdä toimeksiantoja ja käydä kauppaa silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

Avautuu uuteen ikkunaan