Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Sijoittaminen

Tutustu Nordean monipuoliseen sijoitustuotevalikoimaan ja valitse sinulle sopivat sijoitusratkaisut olit sitten kokenut sijoituskonkari tai aloitteleva sijoittaja.

Aloita sijoittaminen Nordeassa vaivattomasti

Mikäli mietit mihin kannattaa sijoittaa, aloita tutustuminen vaihtoehtoihin heti. Nordea tarjoaa runsaasti eri riskitason sijoituskohteita, joten monipuolisen ja hajautetun sijoitussalkun kokoaminen käy helposti.

Tältä sivulta löydät tietoa tarjoamistamme sijoituskohteista ja -ratkaisuista. Voit myös tutustua Nordean sijoittamisen ammattilaisten luotsaamaan podcastiin, jossa keskustellaan sijoitusmarkkinoiden tapahtumista ja näkymistä.

Miten ja missä aloitan sijoittamisen?

Sijoittaminen sujuu helposti ja kätevästi Nordea Investor -verkkopalvelun avulla. Tällä palvelulla sijoittaminen onnistuu verkossa tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla, sekä juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. 

Tutustu Nordea Investor -verkkopalveluun täällä.  

Sijoittaminen sopii yhtä lailla sekä aloittelijoille että konkareille

Nordea tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia sijoituskohteita aina osakkeista pörssinoteerattuihin sijoitustuotteisiin sekä strukturoituihin tuotteisiin. Alta löydät lisätietoa tarjoamistamme sijoituskohteista ja -ratkaisuista. Sijoitustuotteiden ohella voit tutustua eri säästämis- ja rahastoratkaisujemme laajaan valikoimaan täällä.

Osakkeet

Sijoittaminen osakkeisiin on usein kannattavaa, sillä niiden pitkän aikavälin tuotto on perinteisesti ollut parasta eri sijoitustuotteista. Hyvän tuoton kääntöpuolena on korkea riski.

Lue lisää osakesijoittamisesta

Nordea Capital

Nordea Capital on monipuolinen ja joustava sijoitusratkaisu, joka sopii erityisesti aktiiviseen ja pitkäaikaiseen sijoittamiseen.

Lue lisää Nordea Capitalista

Nordea Visio - säästöhenkivakuutus

Sopii varallisuuden siirtoon lähiomaisille. Valittavanasi on useita eri sijoitusvaihtoehtoja, joita voit vaihtaa helposti ja kuluitta verkkopankissa.

Lue lisää Nordea Visiosta

Sijoita vastuullisesti kestävään tulevaisuuteen

Vastuullinen sijoittaminen on yksi tehokkaimmista keinoista rakentaa kestävää maailmaa. Lähde mukaan säästämään unelmien lisäksi myös maailmaa, vaikka euro kerrallaan.

Strukturoidut tuotteet

Nordea tarjoaa myös listaamattomia Sijoitusobligaatioita ja SijoittajanTodistuksia, joiden avulla voit hyödyntää sijoitttamisessa meidän markkinanäkemystämme.

Strukturoidut tuotteet

Pörssinoteeratut sijoitustuotteet

Nordea tarjoaa pörssilistattuja Bulleja & Beareja, Warrantteja ja Turbowarrantteja.

Pörssinoteeratut sijoitustuotteet

Osakesäästötili

Osakesäästötilin sisällä voit käydä kauppaa niin kotimaisilla kuin ulkomaisillakin pörssilistatuilla osakkeilla.

Tutustu osakesäästötiliin

Nordean sijoitusammattilaisten luotsaama podcast, jossa keskustellaan markkinoiden tapahtumista ja näkymistä

Sijoittaminen, markkinoiden tapahtumat ja muut mielenkiintoiset analyysit – tarjoamme podcasteillamme uusia perspektiivejä ja näkemyksiä sijoitusmaailman ajankohtaisista tapahtumista sekä talouden trendeistä. Podcasteissa tapaat laajan kirjon Nordean sijoitusalan ammattilaisia sekä muita mielenkiintoisia asiantuntijavieraita. Syventymällä podcastien maailmaan, saat ajankohtaista tietoa sijoitusmarkkinoiden käänteistä.

Vinkkejä sijoittamiseen - hajauta riskiä

Sijoittamisessa riskillä tarkoitetaan epävarmuutta tulevasta tuotosta. Sijoitus on sitä riskipitoisempi, mitä enemmän epävarmuutta sijoituksen tuottoon liittyy. Mitä suurempaa tuottoa tavoittelee, sen suurempaa tuoton vaihtelevuutta eli riskiä on siedettävä. 

1. Tunnista oma suhtautumisesi riskiin

Ihmiset suhtautuvat riskiin eri tavoin. Mieti, mikä on oma suhtautumistapasi riskiin. 

Sijoittajan ihannetilanne on silloin, kun tuotto on mahdollisimman korkea ja riski matala. Kannattaa muistaa, että tuotto ja riski kuitenkin kulkevat käsi kädessä: mitä korkeampi tuotto-odotus on, sitä korkeampi riskikin on. 

2. Pienennä riskiä jakamalla sijoitukset korkosijoitusten ja osakkeiden kesken

Yleinen käsitys on, että tuottoisa sijoittaminen vaatii aina onnistunutta markkina-ajoitusta ja taitavaa yksittäisten sijoituskohteiden valintaa.

Eri omaisuuslajien arvonvaihtelut tasoittavat toisiaan markkinatilanteen vaihdellessa. Samaa tavoitellaan säännöllisellä säästämisellä, jolloin sijoituksia tehdään ajallisesti niin lasku- kuin nousuaikoinakin. Sijoitussalkun sisällön jakamista eri omaisuuslajeihin tai ajallisesti eri jaksoihin kutsutaan hajauttamiseksi. 

Erot sijoitussalkkujen pitkän aikavälin tuotoissa johtuvat jopa 90-prosenttisesti eroista omaisuuslajipainotuksessa. Yksittäisten arvopapereiden valinnalla tai yksittäisten sijoitusten ajoituksella ei siis pitkällä tähtäimellä ole kovin suurta merkitystä hajautetun sijoitussalkun tuottoon, vaan tärkein sijoituspäätöksesi on omaisuuslajipainotuksen valinta.

3. Hajauta sijoitussalkkusi tehokkaasti

Pienetkin sijoitukset saa hajautettua tehokkaasti sijoittamalla sijoitusrahastoihin tai sijoitusobligaatioihin. Niiden avulla salkun hajautuksen saa laajennettua myös kansainvälisiin sijoituksiin.

4. Seuraa säännöllisesti

Jos säästää pitkällä aikavälillä, valittua hajautusta ei tarvitse muuttaa markkinoiden lyhytaikaisten heilahtelujen takia. Kurssien nousut ja laskut muuttavat kuitenkin ajan myötä salkun hajautusta.

Sijoituskohteitten välinen jako kannattaa tarkistaa säännöllisin väliajoin ja palauttaa korko- ja osakesijoitusten painotukset omien tavoitteiden mukaisiksi. Siten esimerkiksi osakesijoituksia myydään kurssien noustua ja ostetaan niiden laskettua.

Nordea Investor

Nordea Investorin avulla seuraat helposti markkinoita missä ja milloin vain. Palvelun avulla voit tehdä toimeksiantoja ja käydä kauppaa silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

Avautuu uuteen ikkunaan