Mitä on vakuutussäästäminen ja mikä on sijoitusvakuutus?

Vakuutussäästäminen on pitkäaikaisen säästämisen ja sijoittamisen muoto. Vakuutussäästäminen ei ole kuitenkaan omaisuuden vakuuttamista, vaan sijoittaminen tapahtuu vakuutusyhtiön kautta. Vakuutussäästämisellä on monia etuja, joita perinteinen tili- ja rahastosäästäminen eivät tarjoa. 

Sijoitusvakuutus on vakuutussäästämisen sopimus, jonka avulla voit sijoittaa yhden sopimuksen sisällä useisiin erilaisiin sijoituskohteisiin ja vaihdat sijoituskohteita ilman vaihdon yhteydessä tapahtuvaa tuoton verotusta. Sijoitusvakuutuksia on eri tyyppisiä, kuten säästöhenkivakuutus ja kapitalisaatiosopimus. Näistä puhuttaessa voidaan käyttää myös termejä säästövakuutus ja vakuutuskuori.

Ajankohtaista

Huomasitko nämä?

 • Kiinteistökori pääomaturvalla on avoinna uusille sijoituksille rajatun ajan.
 • Hei alle 30-vuotias! Saat nyt sijoitusvakuutuksen hoitopalkkiosta 50 % alennuksen alle 100 000 euron säästöistä.

Miksi sijoitusvakuutus?

 • Useita sijoituskohteita yhdessä sopimuksessa - Valitse yksi tai useampi sijoituskohde Nordean laajasta rahastojen ja sijoituskorien valikoimasta. Voit sijoittaa uniikkeihin sijoituskoreihin, jotka on mahdollista valita vain sijoitusvakuutuksen kautta.
 • Sijoituskohteiden muutokset kuluitta ja ilman välitöntä verojen maksua - Voit lisätä ja vaihtaa sijoituskohteita sopimuksen sisällä milloin vain maksutta. Voit myös muuttaa sijoituskohteiden painotusta sijoitusvakuutuksen sisällä. Tuoton osuudesta maksat verot vasta, kun nostat varoja sopimuksestasi.
 • Mahdollisuus suojata varoja markkinoiden heilahtelulta - Voit suojata varojasi siirtämällä ne matalariskiseen Graniittisalkku Korko -sijoituskoriin tai Vakuutustilille. Vakuutustili toimii turvallisena parkkipaikkana sijoituksille markkinoiden heiluessa tai etsittäessä uutta sijoituskohdetta. 
 • Säästä ja sijoita sinulle sopivalla tavalla - Voit sijoittaa sijoitusvakuutukseen kerralla suuremman summan tai säästää pikkuhiljaa omaan tahtiisi. Alkuun pääset jo 10 eurolla. Sopimuksesta voit myös nostaa varoja joustavasti tarpeen vaatiessa.

Sopiiko vakuutussäästäminen minulle?

Vakuutussäästäminen sopii monenlaisiin tarpeisiin, sekä kokeneelle aktiiviselle sijoittajalle että säästämistä vasta aloittelevalle. Sijoitusvakuutus voi olla sinulle sopiva, jos 

 • haluat sijoittaa pitkäaikaisesti eli vähintään kolme vuotta (suositeltava sijoitusaika riippuu valitsemistasi sijoituskohteista) tai
 • haluat sijoittaa vain sijoitusvakuutuksiin saatavilla oleviin ammattilaistemme hoitamiin sijoituskoreihin tai
 • haluat vaihtaa aktiivisesti sijoituskohteita ilman välitöntä veroseuraamusta esimerkiksi markkinatilanteen tai elämäntilanteesi muuttuessa tai
 • olet kiinnostunut säästöhenkivakuutuksesta perintösuunnittelussa.

Jos haluat sijoittaa vain lyhyeksi ajaksi tai esimerkiksi vain yhteen rahastoon, etkä suunnittele vaihtavasi sijoituskohteita aktiivisesti tai et ole kiinnostunut varallisuuden siirrosta jälkipolville, ei sijoitusvakuutus välttämättä ole sinulle sopiva sijoitusmuoto.

Sijoitusvakuutuksen hyödyt minuutissa

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Sijoitusvakuutus on helppo tapa hyötyä sijoittamisen parhaista puolista, sekä nauttia korkoa korolle -ilmiöstä. Nordean sijoitusvakuutuksen avaamiseen et tarvitse suuria summia, vaan alkuun pääset jo kympillä.

Nordean sijoitusvakuutukset - valitse kahdesta vaihtoehdosta

⁠Onko toiveenasi jättää varallisuutta jälkipolville vai säästää kenties omia haaveita tai eläkepäiviä varten? Tutustu Nordea Visio -säästöhenkivakuutukseen ja Nordea Capital -kapitalisaatiopimukseen ja valitse sinulle sopiva vaihtoehto. Molemmissa vaihtoehdoissa pääset hyötymään sijoitusvakuutuksien eduista. 

Nordea Visio -säästöhenkivakuutus

Nordea Visio -säästöhenkivakuutus sopii erityisesti perintösuunnitteluun ja varallisuuden siirtoon jälkipolville. Voit olla sijoittajana joko aktiivinen tai passiivinen ja valita sijoituskohteet sen mukaisesti. Jos haluat välttää riskiä, voit valita sopimukseesi Perintöturva-ominaisuuden, joka turvaa sijoittamasi pääoman kuolemantapauksessa.

Tutustu Nordea Visioon

Nordea Capital - kapitalisaatiosopimus

Nordea Capital on sijoitusvakuutus, jossa ei ole vakuutettavaa henkilöä. Capital sopii pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen esimerkiksi eläkepäiviä tai isompia haaveita varten. Se sopii myös lapselle säästämiseen. Voit päättää, hoidatko sopimustasi itse aktiivisesti vai valitsetko sijoituskohteeksi ammattilaistemme hoitamat sijoituskorit. Mahdollisuuksia on monia.

Tutustu Nordea Capitaliin

Sijoituskohteet
Vakuutussäästämisen termit
Sijoitusvakuutusten verotus
Sijoitusvakuutusten myöntäjä ja lisätiedot

Vakuutussäästämisen termit

Vakuutussäästämiseen liittyy useita erilaisia termejä, jotka saattavat aluksi tuntua monimutkaisilta. Näihin termeihin tutustuminen onkin hyvä tapa aloittaa vakuutussäästämisen hyötyihin perehtyminen.

 • Sijoitusvakuutus tarkoittaa sopimusta, jonka avulla voit sijoittaa yhden sopimuksen sisällä useisiin erilaisiin sijoituskohteisiin ja vaihdat sijoituskohteita ilman vaihdon yhteydessä tapahtuvaa tuoton verotusta. Nordean valikoimassa on kaksi sijoitusvakuutusta: Nordea Visio -säästöhenkivakuutus ja Nordea Capital -kapitalisaatiosopimus.
 • Sijoitusvakuutusta voidaan kutsua myös nimellä säästövakuutus ja vakuutuskuori.
 • Säästöhenkivakuutus on vakuutussäästämisen sopimus, johon voit valita edunsaajan, jolle säästösi maksetaan kuolemantapauksessa. Säästöhenkivakuutuksen edunsaajaksi voit valita useampia henkilöitä ilman erillistä testamenttia. Nordea Visio on säästöhenkivakuutus.
 • Kapitalisaatiosopimus on vakuutussäästämisen sopimus, johon ei liity vakuutettua henkilöä tai edunsaajaa, kuten säästöhenkivakuutukseen. Nordea Capital on kapitalisaatiosopimus.
 • Sijoituskohde tarkoittaa niitä sijoitusvaihtoehtoja, joita voit valita sijoitusvakuutukseen. Sijoituskohteeksi voi valita rahastoja, sijoituskoreja,  sijoitusobligaatioita ja matalariskisen Vakuutustilin.
 • Sijoituskori on sijoituskohde, johon sijoitetut varat sijoitetaan useisiin sijoitusinstrumentteihin, kuten sijoitusrahastoihin, osakkeisiin, valtionlainoihin ja yrityslainoihin. Sijoituskoreihin pääset sijoittamaan vain sijoitusvakuutusten kautta. 

Sijoitusvakuutusten myöntäjä ja lisätiedot

Saat lisätietoja Nordea Visio -säästöhenkivakuutuksesta sekä Nordea Capital -kapitalisaatiosopimuksesta tuotteiden omilta verkkosivuilta, josta löydät myös tuoteselosteet, ehdot ja muut materiaalit.

Nordea Visio -säästöhenkivakuutuksen ja Nordea Capital -kapitalisaatiosopimuksen myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy, Y-tunnus 0927072-8. Nordea Henkivakuutus Suomi Oy kuuluu Nordea-konserniin, joka on Pohjoismaiden ja Itämeren alueen johtava finanssikonserni. Nordea Henkivakuutus Suomi Oy myy sijoitusvakuutuksia asiamiehenään toimivan Nordea Bank Oyj:n kautta. 

Sijoittamiseen liittyy mahdollisuus saada voittoa sijoitusten pääoman arvonnousun johdosta, mutta myös riski mahdollisesta pääoman arvon menettämisestä. Sijoitusvakuutuksissa ei ole pankkitilien talletussuojaa eivätkä ne kuulu Sijoittajien Korvausrahaston piiriin. Markkinatilanteesta riippuen sijoitusten arvo voi nousta tai laskea, eikä sijoitusten aikaisempi tuottotaso ole tae tulevasta.

Haluatko avata sijoitusvakuutuksen?

Jos haluat apua aloittamiseen tai jos olet kiinnostunut sijoitusvakuutuksesta osana perintösuunnittelua, voit varata ajan tapaamiseen.

Katso vapaat ajat ja varaa verkossa Avautuu uuteen ikkunaan

Avaa Nordea Capital verkossa

Asiakkaanamme voit avata Nordea Capital -sijoitusvakuutuksen helposti verkossa.

Avaa Nordea Capital verkossa Avautuu uuteen ikkunaan

Usein kysyttyä vakuutussäästämisestä ja sijoitusvakuutuksista