Läheisen kuolema – tukea surun keskellä

Läheisen menettäminen voi olla henkisesti vaativaa ja tuo mukanaan useita käytännön asioita järjestettäväksi – hautajaiset, perunkirjoituksen valmistelun sekä pankkiasioista huolehtiminen. Otamme osaa suruusi ja haluamme auttaa omalta osaltamme asioiden hoidossa. Saat näiltä sivuilta ohjeita pankkiasioiden, perunkirjoituksen ja perinnönjaon sujuvaan hoitoon. Katso myös muistilista muista kuin pankissa hoidettavista asioista.

Kuolinpesän pankkiasiat ennen perunkirjoitusta

Ennen perunkirjoitusta voit hoitaa joitakin pankkiasioita, kuten laskuja. Tarvitset edesmenneen virkatodistuksen osoittaaksesi kuolinpesän osakkuutesi.

Laskut hoidat puhelimitse Nordean Asiakaspalvelussa tai kuolinpesän kulutililtä, jonka avaat verkossa.

Lue lisää pankkiasioiden hoitamisesta

Perunkirjoitus ja perukirja

Perunkirjoituksessa laaditaan perukirja, joka on mm. luettelo kuolinpesän osakkaista, vainajan varoista ja veloista sekä kuolinpesän veroilmoitus.

Perunkirjoituksen voit antaa lakimiehen hoidettavaksi.

Lähetämme kuolinpesän osoitteeseen kirjeen, joka sisältää tiedot meillä olevista tileistä ja muista sopimuksista

Lue lisää perunkirjoituksesta

Perinnönjako ja perintövero

Perinnönjaon voi aloittaa, kun perunkirjoitus on valmis. Nordeassa olevan varallisuuden jaon voi aloittaa, kun olemme todenneet kuolinpesän osakkaat perukirjasta.

Osakkaat päättävät yhdessä omaisuuden käyttämisestä ja sen jaosta.

Lue lisää perinnönjaosta

Kuolinpesän asiakirjojen toimitus

Käsittelemme meille toimittamasi perukirjan 2-3 viikossa. Ilmoitamme perukirjan käsittelyn valmistumisesta asiaa hoitavalle henkilölle. Jos tarvitsemme lisätietoja, olemme yhteydessä.

Toimita edesmenneen virkatodistus, perukirja liitteineen ja perinnönjakosopimus meille sähköisesti osoitteessa nordea.fi/omaposti. Nordean asiakkaana kirjaudu Verkkopankkiin ja valitse Tuki > Lähetä asiakirjoja > Kuolinpesän asiakirjat.

Vaihtoehtoisesti voit postittaa kopiot asiakirjoista alla olevaan osoitteeseen. Laita mukaan yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero ja osoite.

Nordea Bank Oyj
Operations Finland / Estates
5001230-2101
00006 VASTAUSLÄHETYS

Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää kuolinpesän hoitamiseen liittyvistä asioista, soita asiakaspalveluumme 0200 3000 (pvm/mpm). Valitse numerovalikosta kuolinpesä ja pääset keskustelemaan kuolinpesäasioita hoitavan neuvojan kanssa.

Premium-asiakkaiden perunkirjoitus  ja perinnönjakosopimuksen laatiminen:

  1. Nordean varainhoidon lakimies auttaa joko verkko- tai fyysisessä tapaamisessa tai
  2. autamme sinua eteenpäin.