Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Vakuutuskorvauksen hakeminen

Tältä sivulta saat ohjeet korvauksen hakemiseen Nordean myöntämistä henkilö-, eläke- ja säästöhenkivakuutuksista sekä If-vakuutuksista. Saat myös lisätietoja vakuutuskorvauksista kuolemantapauksessa.

Korvauksen hakeminen sijoitusvakuutuksesta kuolemantapauksessa

Otamme osaa suruusi. Jos läheiselläsi on ollut eläkevakuutus tai säästöhenkivakuutus Nordeasta, saat tästä ohjeita kuolinkorvauksen hakemiseen.

Ohjeet muiden vakuutusten kuolinkorvauksen hakemiseen saat tämän sivun alaosasta kohdasta Henkilö- ja vahinkovakuutukset.

Ilmoita läheisesi kuolemasta pankkiin

Ilmoita läheisesi kuolemasta pankkiin

Ilmoitathan läheisesi kuolemasta pankkiin, jotta saamme tiedon korvauksen maksamista varten. Pankki saa tiedon kuolemantapauksesta Väestörekisterikeskuksesta, mutta tieto tulee usein viiveellä. 

Voit tehdä ilmoituksen soittamalla Nordean asiakaspalveluun 0200 3000 (pvm/mpm) tai chatilla nordea.fi-sivujen kautta myös muiden pankkien tunnuksilla. 

Lähetämme perukirjan liitteeksi tarvittavan ilmoituksen vakuutuskorvauksesta automaattisesti vainajan viimeisimpään kotiosoitteeseen. Eläkevakuutus ja säästöhenkivakuutus päättyvät kuolinpäivään, ja vakuutuskorvausta voi hakea jo ennen perunkirjoitusta.

Tutustu ohjeisiin kuolinpesän pankkiasioiden hoitamisesta.  
Siirry sivulle Läheisen kuolemaAvautuu uuteen ikkunaan

Ilmoita vakuutuskorvaus perukirjaan 

Sijoitusvakuutuksesta maksettavan kuolintapauskorvauksen summa ja edunsaajamääräys tulee ilmoittaa perukirjassa. Korvausta ei merkitä perukirjassa vainajan varoihin, vaan se tulee merkitä perukirjan lisätietokohtaan. Jos vakuutuksen edunsaajamääräys on kuolinpesä, merkitään korvaus kuitenkin vainajan varoihin.

Vakuutusyhtiö lähettää korvauksen maksun jälkeen tiedon maksetusta vakuutuskorvauksesta Verohallinnolle.

Korvaushakemus ja liitteet
Kuolintapauskorvausten verotus
Usein kysyttyä
Erääntyvä sijoitusvakuutus

Korvauksen hakeminen erääntyneestä sijoitusvakuutuksesta

Jos olet saamassa lahjoituksen erääntyneestä sijoitusvakuutuksesta, lue tästä ohjeet korvauksen hakemiseen.

Jos haluat vinkkejä säästämiseen ja sijoittamiseen, ota yhteyttä Nordea Asiakaspalveluun 0200 3000 (pvm mpm), autamme sinua mielellämme.

Erääntyvän sopimuksen korvaushakemus ja liitteet
Henkilö- ja vahinkovakuutukset

Korvauksen hakeminen henkilö- ja vahinkovakuutuksista

Saat ohjeet Nordea MyLife ja Nordea Henkilöturva -vakuutusten, lainaturvavakuutusten sekä If-vakuutusten korvauksenhakuun tästä.

Nordea MyLife
Nordea Henkilöturva
Nordea Lainaturva ja Nordea Lainaturva Plus
If-vakuutukset