Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Muistilista naimisiin menevälle

Oletko menossa naimisiin? Ihana juttu! Tähän muistilistaan on kerätty tärkeimpiä asioita, jotka sinun pitää tietää pankkiasioista uudessa elämänvaiheessasi.

1. Uusi nimi pankkikorttiin?

Jos nimesi vaihtuu, oikea aika tilata uusi pankkikortti on vasta parin kolmen viikon kuluttua avioitumisesta. Siinä ajassa maistraatti välittää tiedon nimenmuutoksesta automaattisesti pankkiin. Uuden kortin voit tilata verkkopankin kautta tai soittamalla 24/7-asiakaspalveluun.

Lue lisää nimenmuutoksesta Maistraatin sivuiltaAvautuu uuteen ikkunaan.


2. Jos kortilla on kiire, hanki virkatodistus

Jos et malta vastavihittynä odotella uudella nimellä varustettua korttia, voit viedä  virkatodistuksen pankkiin heti avioitumisen jälkeen. Näin uusi kortti voidaan tilata välittömästi. Kortti toimitetaan sinulle kotiin kahden viikon sisällä.


3. Tilit yhteiseen pankkiin?

Jos tilit ovat olleet eri pankeissa, ne kannattaa siirtää saman katon alle. Yhteinen pankki on arjen sujuvuuden kannalta erityisen tärkeää. Asiakkaaksi verkossa -palvelu on helppo ja kätevä tapa tulla asiakkaaksemme ilman käyntiä konttorissa.


4.  Sinun, minun vai meidän rahat?

Nykyään monet parit säilyttävät omat palkkatilinsä, joilta he siirtävät rahaa yhteiselle ruoka- tai taloustilille. Toiset taas pitävät kaikki rahat yhteisinä. Juttele puolisosi kanssa siitä, miten haluatte hoitaa arjen raha-asiat. Raha-asioista puhuminen on myös unelmointia: Jos häämatka jäi nyt välistä, ehkä haluatte perustaa säästötilin unelmalomaa varten. Tai miltä kuulostaisi yhteinen ASP-tili tulevaa kotia varten?

Häiden jälkeen voitte viettää kuherruskuukautta kaikessa rauhassa, koska pankkiasioilla ei ole kiire. Yhteinen talous rakentuu ajan kanssa. Tärkeintä on nauttia uudesta, upeasta elämänvaiheesta!