Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Lapselle säästäminen

Säästäminen lapselle kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Säännöllisellä säästämisellä kerrytät pienestäkin summasta pesämunaa lapsen tulevaisuutta varten.

Aloita säästäminen ajoissa

Säästäminen on osa talouskasvatusta ja mahdollistaa unelmien toteuttamisen omalle lapselle. Aloittamalla lapselle säästämisen hyvissä ajoin, luot vakautta ja turvaa lapsen talouteen. Säästöt tulevat usein tarpeeseen, kun esimerkiksi ajokortti, vaihto-oppilasvuosi tai ensimmäisen kodin hankinta tulee ajankohtaiseksi.

Paras aika aloittaa säästäminen on nyt. Pienestäkin summasta kertyy säännöllisellä säästämisellä mukava pesämuna. Voit määritellä sinulle sopivan säästötahdin ja säästettävän summan.

Vaihtoehdot lapselle säästämiseen

Tarjoamme erilaisia säästökohteita ja säästämisen palveluita, joista voit valita sinulle sopivimman.

Kuukausittainen rahastosäästäminen on suosittu tapa säästää. Rahastoon säästäminen ei vaadi suuria tuloja eikä alkupääomaa. Säästäessäsi säännöllisesti pieniäkin summia suuren kertasijoituksen sijaan, hajautat säästöt pidemmälle ajanjaksolle ja tasaat sijoituksiin liittyvää riskiä. Rahastoon säästetyt varat ovat myös tarvittaessa realisoitavissa.

Säästäminen lapselle onnistuu myös näppärästi säästötilillä tai suorilla osakeostoilla. Sinun kannattaa keskustella eri vaihtoehdoista neuvojamme kanssa ja valita niistä omaan tilanteeseesi sopivin. Lapsen säästöjen kerryttämiseen voivat osallistua vanhemmat, isovanhemmat tai vaikkapa kummit. Kun haluat aloittaa rahastosäästämisen, ota yhteyttä Nordean 24/7-asiakaspalveluun.

Säästämiseen tarkoitetun EtuTilin voit avata Avaa palvelut lapselle verkossa -palvelussa. Osakkeisiin sijoittamisesta ja muista vaihtoehdoista saat lisätietoa Nordean 24/7-asiakaspalvelusta. 

Säästämisen palvelut lapselle

Rahastosäästäminen on suosittu tapa säästää lapselle.

EtuTili on säästötili, joka sopii säännölliseen säästämiseen.

Tavoitesäästö sopii tilanteeseen, jossa säästetään pitkäaikaisesti, useampaan kohteeseen ja kohteita vaihdetaan aktiivisesti.

Osakkeisiin sijoittaessa voit valita, minkä yhtiön osakkeita haluat ostaa.

Osakesäästötili on pian täällä.

Kokeile säännöllisen säästämisen laskurilla, miten säästösumma, tuotto-odotusprosentti ja sijoitushorisontti vaikuttavat säästöjen kehitykseen.

Tilin avaaminen ja vauvalahja

Avaa ensimmäinen tili alle 6 kk ikäiselle lapsellesi tietyillä ehdoilla, muistamme lastasi vauvalahjalla.

Lue lisää tilinavauksesta ja vauvalahjasta

Lapsi maksaa itse

Alaikäisen päivittäiset pankkipalvelut, joiden avulla perheen nuorimpien raha-asiat hoituvat helposti ja turvallisesti.

Lue lisää alaikäisen pankkipalveluista

15 vuotta täyttäneen pankkipalvelut

ASP-säästäminen ja opintolaina hoituvat Nordeassa mutkattomasti

Lue lisää 15 vuotta täyttäneen pankkipalveluista

Täysi-ikäisyyden kynnyksellä

Moni asia muuttuu, kun nuori täyttää 18 vuotta – myös pankkipalvelut.

Lue lisää 18 vuotta täyttäneen pankkipalveluista