Lapselle säästäminen

Paras hetki aloittaa säästäminen lapselle on nyt. Kun aloitat varhain ja säästät säännöllisesti, lapselle voi aikuisikään mennessä kertyä suuretkin säästöt. Aloita jo tänään, me neuvomme miten.

Paras aika aloittaa säästäminen lapselle on nyt

Lapselle säästettäessä sijoitusaika on useita vuosia. Pitkällä aikavälillä säästöt kertyvät ja niistä voi olla suurta iloa ja apua lapsen aikuistuessa, esimerkiksi ajokortin hankkimisessa, omaan kotiin muuttamisessa tai opintojen aloittamisessa.

  • Säästäminen lapselle on helppoa, kun teet sen kuukausittain osana arkeasi. 
  • Lyhyellä aikavälillä voit säästää rahaa lapsen tilille, mutta pidempiaikaisen säästämisen osalta kannattaa harkita tilisäästämistä tuottavampia vaihtoehtoja, kuten rahastoja.
  • Kuukausisäästämällä pienenkin summan voit kerryttää lapsen säästöjä sekä hyötyä korkoa korolle -ilmiöstä ja saada tuottoa myös kertyneelle tuotolle.

Aloita vastaamalla muutamaan kysymykseen

Näin aloitat lapselle säästämisen

  1. Jos lapsella ei ole vielä tiliä tai palveluita, avaa palvelut lapselle helposti verkossa. Sen jälkeen pääset aloittamaan säästämisen lapsellesi.
  2. Huoltajat hoitavat lapsen säästämisen asioita ensisijaisesti yhdessä. Valtakirjalla toinen huoltajista voi aloittaa lapselle säästämisen myös yksin (pdf, 159 KB)Avautuu uuteen ikkunaan.
  3. Varaa aika maksuttomaan sijoitustapaamiseen tai soita Nordea Asiakaspalveluun 0200 3000 (pvm/mpm), niin teemme lapsellesi säästämisen suunnitelman!

Vaihtoehtoja lapselle säästämiseen

Lapselle säästettäessä sijoitusaika on useita vuosia, jopa vuosikymmen. Lyhyellä aikavälillä voit säästää rahaa lapsen tilille, mutta pidempiaikaisen säästämisen osalta kannattaa harkita tilisäästämistä tuottavampia vaihtoehtoja.

Pääset aloittamaan lapselle säästämisen ottamalla yhteyttä Nordea Asiakaspalvelun kautta tai varaamalla ajan sijoitustapaamiseen.

Pitkäaikainen säästäminen rahastoon voi mahdollistaa tulevaisuuden unelmia

Esimerkkilaskelmassa toinen huoltajista säästää osan lapsilisästä rahastoon, jonka tuotto-odotus on 4 prosenttia, tai tilille, jonka korko on 0 prosenttia.

Esimerkkilaskelmassa toinen huoltajista säästää osan lapsilisästä rahastoon, jonka tuotto-odotus on 4 prosenttia, tai tilille, jonka korko on 0 prosenttia.

Lapselle säästämine - omalle lapselle säästämisen graafi

Huomaa! Voit lahjoittaa verottomasti enintään 138 euroa kuussa tai yhteensä 4 999 euroa kolmen vuoden välein.

3 syytä säästää ja sijoittaa lapselle

  1. Säästämällä säännöllisesti luot turvaa lapsen aikuistumiseen ja lapsi voi saada pesämunan tulevia isompia hankintoja ja tulevaisuuden unelmia varten. voi mahdollistaa hänelle esimerkiksi ajokortin hankinnan, opintojen rahoittamisen tai käsirahan omaan ensimmäiseen kotiin.
  2. Lapsen tai nuoren taloustaitojen oppimisen kannalta on tärkeää, että lapselle syntyy kokemus säästämisestä. Se auttaa lasta myöhemmin ottamaan vastuun omasta taloudestaan ja hän saattaa myös itse innostua säästämään ja sijoittamaan.
  3. Tiesithän, että säästämällä vastuullisesti voit vaikuttaa ympäristöön, ihmisoikeuksiin ja työolojen parantamiseen pitkällä aikavälillä? Lapsen sijoituksissa vastuullisuuden huomioiminen on erityisen tärkeää, sillä heille kestävällä tulevaisuudella on konkreettista merkitystä. Tutustu vastuulliseen sijoittamiseen.

 + Tiesitkö jo vauvalahjasta? 

Annamme alle kuuden kuukauden ikäiselle lapselle vauvalahjaksi 20 euroa, kun avaat lapselle tilin ja ohjaat lapsilisän Nordean tilille, tai 40 euroa, kun edellä mainittujen lisäksi aloitat lapselle säännöllisen rahastosäästämisen. Lue lisää vauvalahjasta ja tilin avaamisesta.


Usein kysyttyä lapselle säästämisestä

Avaa palvelut lapsellesi

Säästämisen aloittamista varten lapsellasi tulee olla käyttötili avattuna.

Avaa palvelut lapselle

Aloita säästäminen lapsellesi

Kun lapsellasi on käyttötili, pääset aloittamaan säästämisen lapsellesi.

Jätä yhteydenottopyyntö