Lapselle säästäminen

Paras hetki aloittaa säästäminen lapselle on nyt. Kun aloitat varhain ja säästät säännöllisesti, lapselle voi aikuisikään mennessä kertyä suuretkin säästöt. Jos lapsella ei ole vielä tiliä tai palveluita, avaa palvelut lapselle helposti verkossa. Sen jälkeen pääset aloittamaan säästämisen lapsellesi. Aloita jo tänään, me neuvomme miten.

3 syytä säästää ja sijoittaa lapselle

  1. Säästämällä ja sijoittamalla lapselle luot turvaa lapsen aikuistumiseen ja lapsi voi saada pesämunan tulevia isompia hankintoja ja tulevaisuuden unelmia varten. 
  2. Säästämisen ymmärtäminen on tärkeä osa taloustaitoja. Lapsen tai nuoren taloustaitojen oppimisen kannalta on tärkeää, että lapsi oppii ymmärtämään rahankäyttöä ja säästämisen logiikkaa.
  3. Tiesithän, että voit sijoittaa lapselle erityisesti vastuullisuusasioita painottaen? Lapsen sijoituksissa vastuullisuuden huomioiminen on erityisen tärkeää, sillä heille kestävällä tulevaisuudella on konkreettista merkitystä. Tutustu vastuulliseen sijoittamiseen.

 + Tiesitkö jo vauvalahjasta? 

Annamme alle kuuden kuukauden ikäiselle lapselle vauvalahjaksi 20 euroa, kun avaat lapselle tilin ja ohjaat lapsilisän Nordean tilille, tai 40 euroa, kun edellä mainittujen lisäksi aloitat säännöllisen rahastosäästämisen lapsellesi. Lue lisää vauvalahjasta ja tilin avaamisesta.

Miten säästää ja sijoittaa lapselle?

Lapselle säästettäessä sijoitusaika on useita vuosia. Pitkällä aikavälillä säästöt kertyvät ja niistä voi olla suurta iloa ja apua lapsen aikuistuessa, esimerkiksi ajokortin hankkimisessa, omaan kotiin muuttamisessa tai opintojen aloittamisessa.

  • Kuukausisäästäminen on hyvä tapa säästää ja sijoittaa lapsella ja siinä sijoittamisen pitkäjänteisyys korostuu. Sijoituksia voi ja kannattaa seurata lapsen ja nuoren kanssa yhdessä, jolloin taloustaidot karttuvat pikkuhiljaa.
  • Lyhyellä aikavälillä voit säästää rahaa lapsen tilille, mutta pidempiaikaisen säästämisen osalta kannattaa harkita tilisäästämistä tuottavampia vaihtoehtoja, kuten rahastoja.
  • Kuukausisäästämällä pienenkin summan voit kerryttää lapsen säästöjä ja samalla hyötyä korkoa korolle -ilmiöstä, eli saada tuottoa myös kertyneelle tuotolle.

Aloita vastaamalla muutamaan kysymykseen

Näin aloitat lapselle säästämisen

  1. Jos lapsella ei ole vielä tiliä tai palveluita, avaa palvelut lapselle helposti verkossa. Sen jälkeen pääset aloittamaan säästämisen lapsellesi.
  2. Huoltajat hoitavat lapsen säästämisen asioita ensisijaisesti yhdessä. Valtakirjalla toinen huoltajista voi aloittaa lapselle säästämisen myös yksin (pdf, 159 KB)Avautuu uuteen ikkunaan.
  3. Varaa aika maksuttomaan sijoitustapaamiseen tai soita Nordea Asiakaspalveluun 0200 3000 (pvm/mpm), niin teemme lapsellesi säästämisen suunnitelman!

Vaihtoehtoja lapselle säästämiseen

Lapselle säästetään useimmiten vuosia tai jopa vuosikymmeniä. Lyhyellä aikavälillä voit säästää rahaa lapsen tilille, mutta pidempiaikaiseen säästämiseen kannattaa harkita tilisäästämistä tuottavampia vaihtoehtoja.


Usein kysyttyä lapselle säästämisestä

Avaa palvelut lapsellesi

Säästämisen aloittamista varten lapsellasi tulee olla käyttötili avattuna.

Avaa palvelut lapselle

Aloita säästäminen lapsellesi

Kun lapsellasi on käyttötili, pääset aloittamaan säästämisen lapsellesi.

Varaa aika sijoitustapaamiseen