Miksi säästää ja sijoittaa lapselle?

  • Säästämällä ja sijoittamalla lapselle luot turvaa lapsen aikuistumiseen ja lapsi voi saada pesämunan tulevia isompia hankintoja ja tulevaisuuden unelmia varten. 
  • Säästämisen ymmärtäminen on tärkeä osa taloustaitoja. Lapsen tai nuoren taloustaitojen oppimisen kannalta on tärkeää, että lapsi oppii ymmärtämään rahankäyttöä ja säästämisen logiikkaa. Säästöjä voi ja kannattaa seurata lapsen ja nuoren kanssa yhdessä, jolloin taloustaidot karttuvat pikkuhiljaa.
  • Tiesithän, että voit sijoittaa lapselle erityisesti vastuullisuusasioita painottaen? Lapsen sijoituksissa vastuullisuuden huomioiminen on erityisen tärkeää, sillä heille kestävällä tulevaisuudella on konkreettista merkitystä. Tutustu vastuulliseen sijoittamiseen.

 + Tiesitkö jo vauvalahjasta? 

Annamme alle kuuden kuukauden ikäiselle lapselle vauvalahjaksi 20 euroa, kun avaat lapselle tilin ja ohjaat lapsilisän Nordean tilille, tai 40 euroa, kun edellä mainittujen lisäksi aloitat säännöllisen rahastosäästämisen lapsellesi. Lue lisää vauvalahjasta ja tilin avaamisesta.

Miten säästää ja sijoittaa lapselle?

Lapselle säästetään useimmiten vuosia tai jopa vuosikymmeniä. Lyhyellä aikavälillä voit säästää rahaa lapsen tilille, mutta pidempiaikaiseen säästämiseen kannattaa harkita tilisäästämistä tuottavampia vaihtoehtoja.

Aloita vastaamalla muutamaan kysymykseen


Usein kysyttyä lapselle säästämisestä

Avaa palvelut lapsellesi

Säästämisen aloittamista varten lapsellasi tulee olla käyttötili avattuna.

Avaa palvelut lapselle

Aloita säästäminen lapsellesi

Kun lapsellasi on käyttötili, pääset aloittamaan säästämisen lapsellesi.

Varaa aika sijoitustapaamiseen