Lapselle säästäminen

Paras hetki aloittaa säästäminen lapselle on tänään. Kun aloitat varhain ja laitat rahaa säästöön säännöllisesti, lapselle voi aikuisikään mennessä kertyä suuretkin säästöt. Näin luot vakautta ja turvaa lapsen tulevaisuuteen. Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä ja teemme yhdessä lapsellesi säästämisen suunnitelman. Halutessasi voit myös olla yhteydessä Nordea Asiakaspalveluun.

Säästä lapselle helposti kuukausittain

Lapselle säästettäessä sijoitusaika on useita vuosia, jopa yli vuosikymmenen. Pitkällä ajalla pienemmistäkin summista muodostuu iso summa, kun säästetään säännöllisesti kuukausittain. 

  • Säästäminen lapselle on helppoa, kun teet sen kuukausittain osana arkeasi.
  • Kuukausisäästämällä hyödyt korkoa korolle -ilmiöstä ja saat tuottoa myös kertyneelle tuotolle.
  • Kuukausisäästämällä hajautat säästösi ajallisesti ja voit hyötyä heikostakin markkinatilanteesta.

Paras hetki aloittaa säästäminen lapselle onkin tänään!

Ajattele lapsen tulevaisuutta jo tänään

Säästämällä säännöllisesti luot turvaa lapsen aikuistumiseen. Lapselle säästettäessä pitkä, jopa yli vuosikymmenen ylittävä säästöaika mahdollistaa hänelle esimerkiksi ajokortin hankinnan, opintojen rahoittamisen tai käsirahan omaan ensimmäiseen kotiin.

Lapsen tai nuoren taloustaitojen oppimisen kannalta on tärkeää, että lapselle syntyy kokemus säästämisestä. Säästämisen ymmärtäminen onkin tärkeä taloustaito. Se auttaa lasta myöhemmin ottamaan vastuun omasta taloudestaan. 

Tiesithän, että säästämällä vastuullisesti voit vaikuttaa ympäristöön, ihmisoikeuksiin ja työolojen parantamiseen pitkällä aikavälillä. Näin luot lapsellesi kestävämmän tulevaisuuden. Lue lisää vastuullisesta sijoittamisesta.

Vaihtoehdot lapselle säästämiseen

  • Rahastosäästäminen on vaivattomin vaihtoehto, sillä ammattilaisemme valitsevat sijoituskohteet rahaston sisällä ja huolehtivat hajauttamisesta puolestasi.
  • Kun haluat tehdä lapselle säästämisen helpoksi myös esimerkiksi isovanhemmille tai kummeille, sijoitusvakuutukseen voi siirtää rahaa tilisiirrolla valitsemiisi sijoituskohteisiin.
  • Osakesäästötili on tarkoitettu kaikille osakesäästämisestä kiinnostuneille, ja se sopii erityisen hyvin lapselle säästämiseen pitkällä ajalla.
  • Lapselle säästettäessä sijoitusaika on useita vuosia, jopa vuosikymmen, joten tili ei yleensä ole paras vaihtoehto lapselle säästämiseen. Tilillä inflaatio syö rahojen ostovoimaa.

Kannustamme aloittamaan säästämisen lapselle heti. Annamme alle kuuden kuukauden ikäiselle lapselle vauvalahjaksi 20 euroa, kun avaat lapselle tilin ja ohjaat lapsilisän Nordean tilille, tai 40 euroa, kun edellä mainittujen lisäksi aloitat lapselle säännöllisen rahastosäästämisen. Lue lisää vauvalahjasta.

Miten aloitan lapselle säästämisen?

  1. Jos lapsella ei ole vielä tiliä tai palveluita, voit avata palvelut lapselle helposti verkossa. Sen jälkeen pääset aloittamaan säästämisen.
  2. Huoltajat hoitavat lapsen säästämisen asioita ensisijaisesti yhdessä. Valtakirjalla toinen huoltajista voi aloittaa lapselle säästämisen myös yksin (pdf, 159 KB)Avautuu uuteen ikkunaan
  3. Soita Nordea asiakaspalveluun 0200 3000 (pvm/mpm) tai jätä yhteydenottopyyntö, niin teemme lapsellesi säästämisen suunnitelman!

Katso esimerkkilaskelma lapselle säästämisestä

Lapselle säästämine - omalle lapselle säästämisen graafi

Esimerkkilaskelmassa toinen huoltajista säästää osan lapsilisästä rahastoon, jonka tuotto-odotus on 4 prosenttia, tai tilille, jonka korko on 0 prosenttia.

Huomaa!

Voit lahjoittaa verottomasti enintään 138 euroa kuussa tai yhteensä 4 999 euroa kolmen vuoden välein.

Tilin avaaminen ja vauvalahja

Avaa ensimmäinen tili alle 6 kk ikäiselle lapsellesi tietyillä ehdoilla, muistamme lastasi vauvalahjalla.

Lue lisää tilinavauksesta ja vauvalahjasta

Lapsi maksaa itse

Alaikäisen päivittäisten pankkipalveluiden avulla perheen nuorimpien raha-asiat hoituvat helposti ja turvallisesti.

Lue lisää alaikäisen pankkipalveluista

15 vuotta täyttäneen pankkipalvelut

ASP-säästäminen ja opintolaina hoituvat Nordeassa mutkattomasti.

Lue lisää 15 vuotta täyttäneen pankkipalveluista

Täysi-ikäisyyden kynnyksellä

Moni asia muuttuu, kun nuori täyttää 18 vuotta – myös pankkipalvelut.

Lue lisää 18 vuotta täyttäneen pankkipalveluista

Tärkeää tietoa sijoittamisesta

Näillä sivuilla annetut tiedot on tarkoitettu ainoastaan yleisiksi tuotetiedoiksi. Niitä ei tule pitää sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Rahaston tai osakkeen historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahasto-osuuksien tai osakkeiden arvo voi nousta tai laskea markkinoiden kehityksen mukaan, eikä ole varmaa, että sijoittaja saa takaisin koko sijoitetun pääoman.