Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Rahastosäästäminen lapselle

Rahastosäästäminen lapselle kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Säännöllisellä säästämisellä kerrytät pesämunaa lapsen tulevaisuutta varten.

Säästäminen lapselle

Lasten raha-asioista puhuttaessa on kysymys yleensä säästämisestä. Aloittamalla hyvissä ajoin säästöjen kerryttämisen lapsen puolesta, luodaan vakautta ja turvaa lapsen tulevaisuutta silmällä pitäen. Säästöt tulevat usein tarpeeseen lapsen kasvaessa ja itsenäistyessä, kuten esimerkiksi ajokorttia hankittaessa, vaihto-oppilasvuoden aikana tai rahoittaessa ensimmäistä asuntoa.

Aloita säästäminen ajoissa

Paras hetki aloittaa rahastosäästäminen lapselle on heti. Kun säästämisen aloittaa aikaisin ja kun sitä tekee säännöllisesti, voi täysi-ikäisyyteen mennessä kertyä mukava pesämuna. Säästäminen on tehty Nordealla helpoksi: tarjoamme automatisoituja palveluja, jotka helpottavat säännöllistä säästämistä.

Myös rahastosäästäminen lapselle onnistuu automatisoidusti, jolloin huoltajan määrittelemä summa siirtyy rahastoon automaattisesti sopimuksessa sovittuna ajankohtana, esimerkiksi kuukausittain palkkapäivänä. Rahastosäästäminen lapselle on tapa kerryttää säästöille korkoa korolle. Säästäessäsi säännöllisesti pienempiä summia erissä suuremman kertasijoituksen sijaan, teet säästöjen kerryttämisestä myös omalle taloudellesi kestävää.

Nordean Säästö -rahastot

Säästö -rahastot ovat varainhoitorahastoja, joissa rahaston sijoituksista huolehtii kokeneiden ammattilaisten tiimi. Voit valita tavoitteisiisi sopivan vaihtoehdon viiden Säästö -rahaston joukosta.

Rahastoissa sijoittamiseen liittyvä riski hajautetaan laajasti eri markkinoille ja toimialoille ja niitä hoidetaan salkunhoitajan markkinanäkemyksen mukaisesti. Säästäjän rahastoja hallinnoi Nordea Funds Oy. Tutustu rahaston avaintietoesitteeseen ennen merkintää.

Lue lisää Säästö -rahastoistaAvautuu uuteen ikkunaan

Aloita rahastosäästäminen lapselle

Varaa aika verkkotapaamiseen

Varaa aika

Valitse lapsellesi oikea säästökohde

Nordealta löydät lukuisia erilaisia säästökohteita ja säästämisen palveluita. Säästäminen lapselle onnistuu esimerkiksi säästötilillä tai rahastoilla. Säästöt voidaan myös halutessa hajauttaa tilin ja rahastojen välille. Säästöjen kerryttämiseen voivat osallistua niin vanhemmat, ystävät kuin kummitkin.

EtuTili on tili, joka soveltuu erityisesti säännölliseen säästämiseen. Tilille voi säästää pieniäkin summia. Tilin talletuskorko on kiinteä, ja korko lasketaan päivittäin saldon mukaisesti. Tililtä voi tehdä käteisnostoja ja tilisiirtoja ilman rajoituksia. Voit automatisoida säästämisen EtuTilille omalta tililtäsi. Voit lukea lisää EtuTilistä täältä.

Säästämisen aloittaminen onnistuu kotisohvalta

Konttoriin lähteminen pienen lapsen kanssa saattaa olla haasteellista. Huoltajan arkea helpottaakin se, että säästämisen voi aloittaa nykyään kotoa poistumatta. EtuTilin avaaminen lapselle hoituu kätevästi Palvelut lapselle verkossa -palvelussa. Sisään kirjauduttuaan huoltaja voi valita mitä palveluita lapselle halutaan avata.

Lapsen kaikkien huoltajien on hyväksyttävä palveluiden avaus pankkitunnuksilla, mutta riittää, että vain yksi huoltaja on Nordean asiakas. Toinen huoltajista pääsee antamaan hyväksyntänsä hänelle lähetetyn tekstiviestin kautta. Rahastosäästämisen lapselle voi puolestaan aloittaa helposti esimerkiksi verkkotapaamisessa pankkineuvojan kanssa. Tapaaminen käydään huoltajan verkkopankissa.

Kuinka suurella summalla voin aloittaa?

Säästämisessä aika on ystäväsi, siksi lapselle säästäminen on erityisen palkitsevaa. Pienellä kuukausittaisella summalla säästät vuosien kuluessa mukavan pesämunan nuorelle aikuiselle ajokorttiin, vaihto-oppilasvuoteen, vuokravakuudeksi tai vaikkapa oman asunnon pesämunaksi.nordea2_s1200x0_q80_noupscale

Yleinen harhaluulo on, että sijoittaminen vaatii suuria summia rahaa. Todellisuudessa sijoittaminen on lähes kaikkien ulottuvilla. Nimittäin jo 10 euron sijoituksella voi aloittaa säästämisen vaikkapa ammattilaisen hoitamaan hyvin hajautettuun sijoitusrahastoon. Jos säästää kuukaudessa esimerkiksi 50 euroa ja sijoittaa sen kuukausittain kohteeseen, joka tuottaisi keskimäärin 7 prosenttia vuodessa, kuten osakemarkkinat ovat historiassa pitkällä aikavälillä, voi 18 vuoden kuluessa tulla keränneeksi 21 500 euron pesämunan lapselle.*

*Arvonkehitykseen vähentävästi vaikuttavat sijoitusrahaston perimät palkkiot, maksut ja muut kulut. Rahasto-osuuksien arvo voi myös nousta tai laskea markkinoiden kehityksen mukaan eikä historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. 

Kokeile säännöllisen säästämisen laskurilla, miten säästösumma, tuotto-odotusprosentti ja sijoitushorisontti vaikuttavat säästöjen kehitykseen.

Aloita rahastosäästäminen lapselle

Varaa aika verkkotapaamiseen

Varaa aika