Kysy heti chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Säästäminen lapselle

Lapselle säästäminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Säännöllinen säästäminen kerryttää lapselle pesämunaa, joka luo vakautta ja turvaa lapsen tulevaisuuteen. Myös pienestä säästösummasta kertyy merkittävä säästö pitkällä aikavälillä. Tutustu vaihtoehtoihimme ja aloita säästäminen lapselle jo tänään!

Säästäminen lapselle

Lapsen säästöt voivat nousta arvoon arvaamattomaan esimerkiksi ajokorttia hankittaessa, opintojen ja mahdollisen vaihto-oppilasvuoden aikana tai rahoitettaessa ensimmäistä omaa kotia.

Säästäminen on helppoa, kun sovit rahan siirtymisestä säästöön automaattisesti. Siten esimerkiksi rahastosäästäminen lapselle onnistuu vaivattomasti, kun valitsemasi summa siirtyy rahastoon esimerkiksi kuukausittain palkkapäivänä.

Aloita lapselle säästäminen jo tänään!

Paras hetki aloittaa säästäminen lapselle on tänään! Kun aloitat varhain ja laitat rahaa  säästöön säännöllisesti, lapselle voi aikuisikään mennessä kertyä isotkin säästöt.

Pitkällä ajalla pienistäkin summista koostuu iso potti, ja pitkäjänteinen säästäjä saa myös korkoa korolle. Eli mitä varhaisemmassa vaiheessa säästäminen on aloitettu ja mitä enemmän säästöjä kertyy, sitä enemmän myös korkoa korolle -ilmiö tuo säästöille lisää tuottoja.

Korkoa korolle -ilmiössä on kyse siitä, että alkuperäisen säästösumman lisäksi myös säästöjesi korot kasvavat korkoa. Jos säästät esimerkiksi 100 euroa ja oletuksena on 5 prosentin vuosituotto, saat säästöillesi 5 prosentin koron vuodessa. Ensimmäisen vuoden jälkeen säästöjä on yhteensä 105 euroa. Toisena vuonna saat 5 prosentin koron 105 eurolle, joten kasassa on jo 110,25 euroa. Ja niin edelleen ja niin edelleen.

Vaihtoehdot lapselle säästämiseen

Nordeasta löydät lukuisia erilaisia säästökohteita ja säästämisen palveluita. Säästäminen lapselle onnistuu esimerkiksi säästötilille tai rahastoihin.

Säästöjen kerryttämiseen voivat vanhempien ohella osallistua myös muut lähipiirin aikuiset. Säästötili tai rahasto tarjoaa esimerkiksi kummeille oivan mahdollisuuden olla mukana kerryttämässä kummilapselle säästöjä.

Tileistä EtuTili soveltuu erityisen hyvin jatkuvaan, säännölliseen säästämiseen. Tilille voi säästää pieniäkin summia. Tilin talletuskorko on kiinteä, ja korko lasketaan päivittäisen saldon perusteella. Tililtä voi nostaa ja siirtää rahaa ilman rajoituksia.  

EtuTilin voit avata Palvelut lapselle verkossa -palvelussa. Voit tehdä automaattisen veloituksen EtuTilille omalta tililtäsi. 

Rahastosäästäminen lapselle

Nordean Säästäjän rahastojen joukosta löydät vaihtoehtoja, joiden suositeltu säästöaika ja riskitaso sopivat lapselle säästämiseen. Säästämisen voit aloittaa pienelläkin summalla. Ja suurentaa summaa mahdollisuuksiesi mukaan. Saat rahaston näkyviin omaan verkkopankkiisi, jolloin seuraat ajantasaisesti säästöjen kertymistä ja muokkaat säästösopimusta aina tarpeen mukaan.

Alimman riskitason rahasto sijoittaa pelkästään korkomarkkinoille. Korkein riskitaso puolestaan on osakerahastolla, jonka sijoitukset ovat rajoittuneet pelkästään osakemarkkinoille.

Näiden vaihtoehtojen väliltä löytyy useita riskitasoltaan eroavia yhdistelmärahastoja, jotka sijoittavat sekä korko- että osakemarkkinoille. Rahastojen riski ja tuotto-odotus kulkevat käsi kädessä: korkeampi riski tarjoaa myös korkeamman tuotto-odotuksen, kun taas matalan riskitason vaihtoehdoissa myös odotetut tuotot ovat alempia.

Säästäminen lapselle on helppo aloittaa vaikka kotisohvalla

Konttoriin lähteminen lapsen kanssa saattaa olla haasteellista, varsinkin jos vanhemmat ovat liikkeellä jo varhain ja säästötilin tai rahaston avaaminen on suunnitteilla pienelle vauvalle.

Huoltajan arkea helpottaa onneksi se, että lapselle säästämisen voi nykyään aloittaa verkossa. EtuTilin avaat lapselle kätevästi Palvelut lapselle verkossaAvautuu uuteen ikkunaan -palvelussamme.

Lapsen kaikkien huoltajien on hyväksyttävä palveluiden avaaminen omilla pankkitunnuksillaan. Mikäli vain yksi huoltajista on Nordean asiakas, toinen huoltaja pystyy antamaan hyväksyntänsä hänelle lähetetyn tekstiviestin avulla.

Jos suunnitelmissa on säästötilin sijaan rahastosäästämisen aloittaminen lapselle, sekin on mahdollista hoitaa kotoa käsin, esimerkiksi verkkotapaamisessa pankkineuvojan kanssa. Tällöin huoltaja tapaa neuvojan verkko- tai mobiilipankissa ennalta sovittuna ajankohtana.

Säästämisen vaihtoehtoja lapselle:

Huom! Mikäli lapsella on kaksi huoltajaa, palvelujen avaamiseen tarvitaan molempien huoltajien suostumus.

Tilin avaaminen ja vauvalahja

Avaa ensimmäinen tili alle 6 kk ikäiselle lapsellesi tietyillä ehdoilla, muistamme lastasi vauvalahjalla.

Lue lisää tilinavauksesta ja vauvalahjasta

Lapsi maksaa itse

Alaikäisen päivittäisten pankkipalveluiden avulla perheen nuorimpien raha-asiat hoituvat helposti ja turvallisesti.

Lue lisää alaikäisen pankkipalveluista

15 vuotta täyttäneen pankkipalvelut

ASP-säästäminen ja opintolaina hoituvat Nordeassa mutkattomasti.

Lue lisää 15 vuotta täyttäneen pankkipalveluista

Täysi-ikäisyyden kynnyksellä

Moni asia muuttuu, kun nuori täyttää 18 vuotta – myös pankkipalvelut.

Lue lisää 18 vuotta täyttäneen pankkipalveluista