Kysy Novalta Avautuu uuteen ikkunaan

Käyttötili

Tili päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen. Ohjaa Käyttötilille palkka, eläke, lapsilisä tai muu toistuvaissuoritus. Voit liittää tiliin myös juuri sinulle sopivia palveluita monipuolisesta palveluvalikoimastamme.

Hyödyt sinulle

  • Tilillä olevat varat ovat vapaasti käytettävissä.
  • Voit liittää tiliisi luontoa säästävät sähköiset palvelut, kuten
            – verkkopankin tiliote
            – e-lasku
            – ePossu
  • Tili kuuluu talletussuojan piiriin.

Koron laskentatapa

Korko lasketaan kuukauden alimmalle saldolle todellisille kalenteripäiville jakana 365/366. 

Koron maksaminen

Talletuskorko maksetaan tilille vuosittain tilin avauskuukautta seuraavan kuukauden aikana.

Tilin käyttö 

Voit käyttää tiliäsi kätevästi verkkopankissa, soittamalla Asiakaspalveluun ja tunnistautumalla pankkitunnuksillasi sekä konttorissa asioidessasi.

Verotus

Tilille maksettavat talletuskorot ovat Suomessa lähdeveron alaisia.

Koululuokan tilin avaus

Olemme yksinkertaistaneet koululuokkien tilien avaamista. Haluamme että koululuokan tilin avaaminen on mahdollisimman nopeaa, edullista ja turvallista.

Jos koululuokalle päätetään rekisteröidä oma virallinen yhdistys, niin luokasta syntyy uusi itsenäinen oikeushenkilö. Yhdistyksellä on säännöt ja hallitus. Tällöin tilin avaamisessa auttaa Nordea Business Centre numerossa 0200-2121 (avoinna 24/7). 

Yleensä koululuokkaa ei Suomessa rekisteröidä yhdistykseksi, vaan varojen haltijaksi valitaan joku luotettu henkilö, jonka pankkiasiakkuuden alle avataan uusi tili. Valittu henkilö voi avata tilin omassa verkkopankissaan tai asiakaspalvelussamme. Ennen kun tiliä aletaan käyttämään, valitun henkilön tulee soittaa asiakaspalveluumme 0200 3000 (avoinna 24/7) ja kertoa pankille tilin käyttötarkoituksesta ja tulevista rahavirroista. 

Tilillä voi olla useita omistajia, joiden kaikkien tulee olla Nordean asiakkaita. Jos omistajat eivät ole Nordean asiakkaita tai heillä ei ole Nordean pankkitunnuksia, niin kätevimmin he voivat avata  asiakkuuden verkossa www.nordea.fi/asiakkaaksi. Lisäksi tilillä voi olla käyttöoikeuden haltijoita. 

Tilivarojen käytön helppouden ja nopeuden kannalta on tärkeää, että hallinnointi onnistuu pankkitunnuksilla, eli kätevimmin tunnuslukusovelluksella ja mobiilipankilla. Luokan tilin hallinnointi on tällöin yhtä helppoa kuin omien pankkitilien. Myös kortin tilaaminen uuteen tiliin on helppoa. Kortilla voi tarvittaessa maksaa pieniä ostoksia ja nostaa tai tallettaa käteistä.

Lisätietoja

Rekisteröimättömän yhdistyksen tai yhteisön tilinavaus (pdf, 453 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Hinnat ja korko

Pankkitunnukset

Pankkitunnuksilla hoidat pankkiasiasi ajasta ja paikasta riippumatta. Allekirjoitat mm. sopimuksia ja tunnistaudut muiden palveluntarjoajien palveluihin ja maksat verkko-ostokset turvallisesti.

Lue lisää

Tilisiirto

Tilisiirtona maksat vaivattomasti euromääräisiä maksuja kotimaahan sekä eurooppalaisiin pankkeihin.

Lue lisää

Asiakkaan tunteminen – miksi pankki kysyy?

Pankilla on lakiin perustuva velvoite tunnistaa asiakkaansa. Tunteminen turvaa asiointisi ja estää väärinkäytökset. Kysymme Asiakkaaksi verkossa -palvelussa monenlaisia asioita, koska haluamme tuntea sinut ja ymmärtää elämäntilanteesi.

Lue lisää