Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Aloita kuukausisäästäminen

Aika aloittaa kuukausisäästäminen? Luo oma rahastosalkku Rahastovalitsimen avulla tai anna digitaalisen sijoitusneuvojamme Noran tehdä työ puolestasi. Kuukausisäästäminen mahdollistaa myös varakassan kerryttämisen säästötilille. Tärkeintä on, että aloitat.

Säännöllinen säästäminen kannattaa tilanteessa kuin tilanteessa

Säännöllinen kuukausisäästäminen tuo turvaa talouteen, eikä se vaadi suuria tuloja tai alkupääomaa. Kuukausisäästäminen on toimiva ratkaisu vararahastoa kartuttavalle.

  • Voit säästää pieniäkin summia,
  • korkoa korolle kerryttää varoja ja
  • säännöllisyys tasaa heilahteluja.

Näin pääset alkuun

Kumpi kannattaa, kuukausisäästäminen rahastoon vai säästötilille? Vertaile eri säästöratkaisuja ja valitse itsellesi sopiva säästämismuoto alla olevista vaihtoehdoista.

Nopea startti säästämiseen Noran avulla

Digitaalinen sijoitusneuvojamme Nora on sinua varten, jos haluat aloittaa rahastosäästämisen helposti ja haluat apua rahastojen ja sopivan riskiprofiilin valintaan. Alkuun pääset jo 10 eurolla ja voit aloittaa säännöllisen kuukausisäästämisen, tehdä kertasijoituksen tai molempia.

Rahastovalitsin – luo oma rahastosalkkusi

Rahastovalitsin sopii sinulle, joka tiedät oman sijoitusprofiilisi ja rakentaa sen perusteella sinulle hajautetun rahastosalkun. Alkuun pääset jo 10 eurolla ja voit aloittaa säännöllisen kuukausisäästämisen, tehdä kertasijoituksen tai molempia.

Tee Rahastosäästösopimus verkkopankissa

Mikäli tiedät jo mihin rahastoihin haluat säästää, voit tehdä rahastosäästösopimuksen verkkopankissa. 

Säästä vararahastoa tilille tai ePossun avulla

  • JoustoTalletus-tili on jatkuvan säästämisen tili, jonka säästöjä voit käyttää rahantarpeen yllättäessä.
  • ePossun avulla säästät tietyn summan jokaisen korttiostoksen yhteydessä.

Kuukausisäästäminen rahastoon tuo useita etuja

  • Säästämällä säännöllisesti rahastoihin säästösi voivat kasvaa ajan myötä.
  • Hajauttamalla sijoituksesi pienennät riskiä eikä sinun tarvitse olla huolissasi pörssin heilahduksista.
  • Säästötilille säästäessä inflaatio syö rahojesi arvoa ajan myötä. 

Säästötilille kerrytetty varallisuus luo turvaa, mutta sijoittamalla säästösi oikein ne voivat myös kerryttää tuottoa ja kasvaa ajan myötä. 

Kuukausisäästämisen hyöty aloittelevalle tai kokeneellekin säästäjälle on sen tuoma ajallinen hajautus. Kun teet sijoituksia pitkäjänteisesti ja tasaisesti kuukausittain, sinun ei tarvitse miettiä, ajoititko sijoituksesi oikeaan hetkeen. Kurssit nousevat ja laskevat. Säästämällä kuukausittain voit tasata markkinaheilahtelujen vaikutuksia sijoituksiisi. Esimerkiksi kurssien laskiessa ostat rahasto-osuuksia halvemmalla.

Kuukausisäästäminen rahastoihin mahdollistaa myös korkoa korolle -vaikutuksen hyödyntämisen. Sen ansiosta alkuperäisen säästösumman lisäksi myös säästöjen korot kasvavat korkoa, ja säästösi karttuvat ikään kuin itsekseen.

Tiedätkö, kuinka paljon sinun kannattaa säästää?

Kuukausisäästämisen yleinen nyrkkisääntö on laittaa 10 prosenttia nettopalkasta säästöön kuukausittain. Mutta sinun suunnitelmistasi, taloudellisesta tilanteestasi ja tavoitteistasi riippuu, mikä on sinulle oikea säästösumma. Jo pienistäkin summista voi kertyä pitkällä aikavälillä suurempi summa.

Helppo tapa aloittaa säännöllinen säästäminen on siirtää automaattisesti tietty summa säästöön kerran kuussa – vaikkapa palkkapäivänä. Kun säästöön siirtynyttä rahaa ei ehdi näkemään tilillä, ei sitä osaa myöskään kaivata.

Säästölaskurillamme lasket helposti, kuinka paljon säästösi voivat kasvaa ajan myötä. 

Kerrytä pesämunaa lapsille

Itselle säästäminen on tärkeää, mutta on tärkeää säästää myös lapsille. Hyvä pesämuna on kultaakin kalliimpi, kun on aika muuttaa pois kotoa, hankkia ajokortti tai aloittaa opinnot. Aloita kuukausisäästäminen lapselle ajoissa. Kuukausisäästäminen rahastoihin tai säästötilille on aina viisas ratkaisu – tärkeintä on, että pääset alkuun. Lue lisää, miten aloitat säästämisen lapselle.

Tarvitset vain seitsemän minuuttia ja 10 euroa.

Nopea startti säästämiseen Noran avulla.

Aloita säästäminen Avautuu uuteen ikkunaan

Tärkeää tietoa rahastosäästämisestä

Näillä sivuilla annetut tiedot on tarkoitettu ainoastaan yleisiksi tuotetiedoiksi. Niitä ei tule pitää sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Aina on myös syytä pitää mielessä, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahasto-osuuksien arvo voi nousta tai laskea markkinoiden kehityksen mukaan, eikä ole varmaa, että sijoittaja saa takaisin koko sijoitetun pääoman.