Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Aloita kuukausisäästäminen

Olisiko nyt oikea aika aloittaa kuukausisäästäminen? Luo oma rahastosalkku Rahastovalitsimen avulla tai anna digitaalisen sijoitusneuvojamme Noran tehdä työ puolestasi. Voit myös kerryttää varakassaa tavalliselle säästötilille. Tärkeintä on, että aloitat.

Säännöllinen säästäminen kannattaa tilanteessa kuin tilanteessa

Säännöllinen säästäminen tuo turvaa talouteen, se ei vaadi suuria tuloja eikä alkupääomaa ja sopii vararahastoa kartuttavalle:

  • Voit säästää pieniäkin summia.
  • Korkoa korolle kerryttää varoja.
  • Säännöllisyys tasaa heilahteluja.

Tutustu miten voit aloittaa säännöllisen säästämisen:

Nopea startti säästämiseen Noran avulla

Digitaalinen sijoitusneuvojamme Nora on sinua varten, jos haluat aloittaa rahastosäästämisen helposti ja haluat apua rahastojen ja sopivan riskiprofiilin valintaan.

Rahastovalitsin – luo oma rahastosalkkusi

Rahastovalitsin sopii niille, jotka tietävät oman sijoitusprofiilinsa ja rakentaa sen perusteella sinulle hajautetun rahastosalkun.

Säästä tilille tai ePossun avulla

  • Joustotalletus-tili on jatkuvan säästämisen tili, jonka säästöjä voit käyttää rahantarpeen yllättäessä.
  • ePossun avulla säästät tietyn summan jokaisen korttiostoksen yhteydessä.

Kuukausisäästämisen rahastoon tuo useita etuja

  • Säästämällä säännöllisesti rahastoihin säästösi voivat kasvaa ajan myötä.
  • Hajauttamalla sijoituksesi pienennät riskiä eikä sinun tarvitse olla huolissasi pörssin heilahduksista.
  • Säästötilille säästäminen on turvallista, mutta inflaatio syö rahojesi arvoa ajan myötä. 

Säännöllisen rahastosäästämisen hyöty aloittelevalle tai kokeneellekin säästäjälle on sen tuoma ajallinen hajautus. Kun teet sijoituksia pitkäjänteisesti ja tasaisesti kuukausittain, sinun ei tarvitse miettiä, ajoititko sijoituksesi oikeaan hetkeen. Kurssit nousevat ja laskevat. Säästämällä kuukausittain voit tasata markkinaheilahtelujen vaikutuksia sijoituksiisi. Esimerkiksi kurssien laskiessa ostat rahasto-osuuksia halvemmalla.

Säästämällä rahastoon kuukausittain hyödynnät myös korkoa korolle -vaikutusta. Sen ansiosta alkuperäisen säästösumman lisäksi myös säästöjen korot kasvavat korkoa, ja säästösi karttuvat ikään kuin itsekseen.

Kuukausisäästölaskuri

Laske, kuinka paljon säästösi voivat kasvaa.

Säästölaskurillamme lasket helposti, kuinka paljon säästösi voivat kasvaa ajan myötä. 

Tiedätkö, kuinka paljon sinun kannattaa säästää? 

Hyvä nyrkkisääntö on säästää 10 prosenttia nettopalkasta kuukausittain. Helppo tapa aloittaa säännöllinen säästäminen on siirtää automaattisesti tietty summa säästöön kerran kuussa – vaikkapa palkkapäivänä. Kun säästöön siirtynyttä rahaa ei ehdi näkemään tilillä, ei sitä osaa myöskään kaivata.

Kerrytä pesämunaa lapsille

Itselle säästäminen on tärkeää, mutta on tärkeää säästää myös lapsille.

Hyvä pesämuna on kultaakin kalliimpi, kun on aika muuttaa pois kotoa, hankkia ajokortti tai aloittaa opinnot. Aloita kuukausisäästäminen lapselle ajoissa. Säästä rahastoihin tai säästötilille – tärkeintä on, että pääset alkuun. Lue lisää miten aloitat säästämisen lapselle.

Tarvitset vain seitsemän minuuttia ja 10 euroa.

Nopea startti rahastosäästämiseen Noran avulla.

Aloita säästäminen Avautuu uuteen ikkunaan

Tärkeää tietoa rahastosäästämisestä

Näillä sivuilla annetut tiedot on tarkoitettu ainoastaan yleisiksi tuotetiedoiksi. Niitä ei tule pitää sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Aina on myös syytä pitää mielessä, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahasto-osuuksien arvo voi nousta tai laskea markkinoiden kehityksen mukaan, eikä ole varmaa, että sijoittaja saa takaisin koko sijoitetun pääoman.