Kuukausisäästäminen rahastoon

Hoidat jo suuren osan arjen menoista kuukausimaksuilla – miksi et säästäisi samalla tavalla? Kuukausisäästäminen rahastoon on hyvä tapa kerryttää säästöjä ja samalla voit pienentää inflaation vaikutusta säästöihisi.

Kuukausisäästäminen rahastoon - 3 syytä

Tärkeintä ei ole sijoittaa mahdollisimman suurta summaa aluksi, vaan aloittaa kuukausisäästäminen heti - lue kolme syytä miksi.

  1. Voit pienentää inflaation vaikutusta säästöihisi rahastosäästämällä kuukausittain. Tällä tavoin rahasi voivat kasvaa ajan myötä sen sijaan, että inflaatio syö niiden arvoa.
  2. Kuukausisäästämällä rahastoon saat suurimman hyödyn korkoa korolle -vaikutuksesta. Voit siis saada tuottoa myös alkuperäisen sijoituksesi lisäksi sille kertyneelle tuotolle, eli sananmukaisesti sinulle maksetaan korkoa saamillesi koroille.
  3. Kuukausisäästämällä hajautat säästösi ajallisesti ja voit hyötyä heikostakin markkinatilanteesta -  saat huonompina aikoina kuukausimaksullasi enemmän rahasto-osuuksia kuin hyvinä aikoina.

Varaa aika maksuttomaan sijoitustapaamiseen ja luo sinulle sopiva suunnitelma pitkäaikaiseen kuukausisäästämiseen tai kokeile digitaalista sijoitusneuvoja Noraa, jonka avulla pääset alkuun jo muutamassa minuutissa.

Vinkit kuukausisäästäjälle

  • Tärkeintä on aloittaa!
  • Alkuun pääset 10 €/kk. Voit aloittaa pienellä summalla ja halutessasi voit myöhemmin korottaa summaa.
  • Jos elämä yllättää, pääset  joustavasti muokkaamaan säästöjäsi. Voit esimerkiksi halutessasi tehdä lunastustoimeksiannon rahastosta ja saada sijoittamiasi rahoja takaisin käyttöösi tai voit muokata kuukausittain rahastoon menevää summaa.
  • Muista pitkäjänteisyys. Parhaat hyödyt korkoa korolle -ilmiöstä saat kuukausisäästämällä useita vuosia.
  • Jatka kuukausisäästämistä epävarmassakin markkinatilanteessa - kuukausisäästäjänä voit hyötyä myös heikommista ajoista.

Usein kysyttyä kuukausisäästämisestä

Aloita kuukausisäästäminen heti

Digitaalinen sijoitusneuvojamme Nora on sinua varten, jos haluat aloittaa kuukausisäästämisen nopeasti ja helposti.

Aloita Noran avulla Avautuu uuteen ikkunaan

Varaa aika sijoitustapaamiseen

Kun haluat neuvoja kuukausisäästämisen aloittamiseen, me autamme sinua. Sijoitusneuvontamme on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Varaa aika tästä

Tärkeää tietoa sijoittamisesta

Näillä sivuilla annetut tiedot on tarkoitettu ainoastaan yleisiksi tuotetiedoiksi. Niitä ei tule pitää sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Rahaston tai osakkeen historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahasto-osuuksien tai osakkeiden arvo voi nousta tai laskea markkinoiden kehityksen mukaan, eikä ole varmaa, että sijoittaja saa takaisin koko sijoitetun pääoman.