Mitä ovat rahastot ja miten ne toimivat?

Rahasto on kaikessa yksinkertaisuudessaan kuin säästöpossu, jonne yksittäiset sijoittajat siirtävät rahojaan. Vastineeksi saat rahasto-osuuksia ja alan ammattilainen eli salkunhoitaja huolehtii rahastosta puolestasi.

Lue lisää rahastoista ja miksi niihin kannattaa sijoittaa

Mitä tarkoittaa kuukausisäästäminen ja mitä hyötyjä siitä on?

Paras aika aloittaa kuukausisäästäminen on nyt. Hoidat jo suuren osan arjen menoista kuukausimaksuilla - miksi et säästäisi samalla vaivattomalla tavalla? Kuukausisäästäminen rahastoon on loistava tapa kerryttää säästöjä ja suojautua inflaatiolta.

Lue lisää säännöllisen säästämisen hyödyistä

Korkoa korolle -laskuri eli säästölaskuri

Laskurimme auttaa sinua suunnittelemaan säästämistä ja kertoo miten paljon sinulle voisi kertyä varallisuutta säästämällä valitsemasi ajan. Laske ja kokeile.

Lue lisää ja kokeile säästölaskuria

Mikä on osakerahasto?

Osakerahasto on pitkäaikainen sijoitus ja sopii sinulle, kun tavoittelet korkeaa tuottoa ja hyväksyt osakemarkkinoihin liittyvän tuotonvaihtelun. Osakemarkkinoilla on mahdollisuus saavuttaa parempaa tuottoa verrattuna korkomarkkinoihin.

Lue lisää osakerahastoista

Mikä on korkorahasto?

Korkotuotteisiin sijoittavat rahastot, eli korkorahastot, ovat vaihtoehto suorille korkosijoituksille, joita ovat esimerkiksi joukkolainat. Korkorahastot sopivat sinulle, kun haluat välttää sijoituksissasi suuria arvonvaihteluja.

Lue lisää korkorahastoista

Mikä on yhdistelmärahasto?

Yhdistelmärahastot sijoittavat sekä korko- että osakemarkkinoille. Nämä rahastot sopivat sinulle, joka haluat valmiiksi hajautetun ja vaivattoman vaihtoehdon pitkäaikaiseen sijoittamiseen.

Lue lisää yhdistelmärahastoista

Miten aloitan säästämisen ja sijoittamisen?

Säästäminen kannattaa. Jo pienellä säännöllisellä summalla kerrytät vararahastoa ja kerrytät varallisuuttasi.

Lue lisää säästämisen aloittamisesta

Miten aloitan lapselle säästämisen?

Lapselle säästäessä sijoitusaika on useita vuosia. Pitkällä aikavälillä säästöt kertyvät ja niistä voi olla suurta iloa ja apua lapsen aikuistuessa, ajokortin hankinnassa, omaan kotiin muuttamisessa tai opintojen aloituksessa. Paras hetki aloittaa on nyt.

Lue lisää lapselle säästämisestä ja aloita säästäminen

Miten digitaalinen sijoitusneuvoja Nora toimii?

Halusimme tehdä sijoittamisesta helpompaa ihan jokaiselle. Nordean digitaalinen sijoitusneuvoja Nora auttaa sinut rahastosäästämisen alkuun vaivattomasti. Pääset rahastosijoittajaksi Noran avulla 7 minuutissa.

Lue lisää ja kokeile Noraa

Mitä ovat indeksirahastot ja miten ne toimivat?

Indeksirahastot ovat yleensä passiivisia osakerahastoja, jotka seuraavat tiettyä vertailuindeksiä. Vertailuindeksin perusteella rahaston osto- ja myyntitapahtumat määräytyvät automaattisesti ja rahasto seuraa indeksiä.

Lue lisää indeksirahastoista

Mikä on ETF? Miten ETF-rahastot toimivat?

ETF-rahastoilla eli pörssinoteeratuilla rahastoilla voit käydä kauppaa samaan tapaan kuin osakkeilla. Lue täältä, mitä ETF-rahastot oikeastaan ovat ja voit aloittaa ETF-sijoittamisen jo tänään.

Lue lisää ETF-rahastoista

Mitä tarkoitetaan vastuullisella rahastolla?

Valikoimissamme on kolme erilaista vastuullista yhdistelmärahastoa, joiden korko- ja osakesijoitusten jakauma eroaa toisistaan. Säästä rahastoihin, joissa vastuullisuus on tärkeää.

Lue lisää vastuullisista rahastoista

Mitä on inflaatio?

Olet varmasti kuullut inflaatiosta, mutta mitä sillä oikeastaan tarkoitetaan ja miten siltä voi suojautua? Tältä sivulta saat tietoa inflaatiosta, siitä miten se syntyy ja miten se vaikuttaa sinuun kuluttajana.

Lue lisää inflaatiosta

Mitä on vakuutussäästäminen ja miten sijoitusvakuutukset toimivat?

Sijoitusvakuutus sopii pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen sekä itsellesi että jälkipolville. Voit sijoittaa kertasuorituksena tai säästää joustavasti kuukausittain. Sijoitusvakuutuksen sisällä voit vaihtaa sijoituskohteita ilman vaihdon yhteydessä tapahtuvaa tuoton verotusta.

Lue lisää vakuutussäästämisestä

Miksi säästäminen laina-aikana kannattaa? Miten korkojen nousuun voi varautua säästämisellä?

Onko sinulla lainaa, mutta ei säästöjä? Kuukausisäästämällä rahastoon laina-aikana sinulle muodostuu ajan myötä yhä suurempi puskuri yllättävien menojen ja tapahtumien varalle. Samalla hyödyt korkoa korolle -ilmiöstä ja saat ammattilaisen hoitaman sekä hyvin hajautetun säästöratkaisun.

Lue lisää säästämisestä laina-aikana ja miksi se kannattaa

Mitä tarkoitetaan hajauttamisella ja miksi se on tärkeää?

Hyvin toteutettu hajauttaminen on järkevää riskienhallintaa. Hajauttamalla säästöjä ja sijoituksia voit suojautua markkinoiden heilunnalta. Hajauttamisen merkitys kasvaa kun hoidat itse omaa salkkuasi.

Lue lisää hajauttamisen merkityksestä

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen kuin myy sijoituksia?

Sijoituksia myytäessä on hyvä miettiä myynnin syytä. Myynnin miettiminen on ajankohtaista esimerkiksi silloin, kun tarvitset rahastoihin sijoitetut varat muuhun käyttötarkoitukseen, kuten asunnon ostoa varten. Sijoitusten myyntiin liittyy kuitenkin monta asiaa, jotka kannattaa huomioida ennen kuin myyt.

Lue lisää mitä kannattaa ottaa huomioon ennen kuin myy

Mitä tehdä kun markkinoilla on epävarmuutta?

Markkinoiden heilunta herättää välillä levottomuutta. Säästäjän tai sijoittajan voi olla vaikea selvittää, mitä epävarmassa markkinassa tulisi tehdä.

Lue lisää sijoittamisesta epävarmoina aikoina

Mitä erilaiset säästämisen ja sijoittamisen termit tarkoittavat?

Ajatus säästämisestä kiinnostaa, mutta kun haet tietoa, teksti tuntuu heprealta? Älä huoli. Olemme keränneet yleisimmät käsitteet säästäjän sanastoon.

Lue lisää säästäjän sanastosta ja ota termit haltuun

Tarvitsetko apua säästämisen suunnitelman laatimiseen?

Halusit sitten vaurastua ja varautua huomiseen, säästää unelmiasi varten tai aloittaa lapselle säästämisen, me autamme sinua. Täältä pääset varaamaan ajan maksuttomaan sijoitustapaamiseen ja luomme sinulle sopivan suunnitelman.

Lue lisää ja varaa aika neuvontaan

Miten avaan itselleni asiakkuuden ja aloitan säästämisen?

Pankkipalveluiden avaaminen ja säästämisen aloittaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa ja nopeaa. Verkossa avaat pankkipalvelut muutamassa minuutissa - käymättä pankissa.

Lue lisää ja avaa asiakkuus