Onko sijoitusten myyminen paras vaihtoehto?

Sijoitusrahastoja myytäessä on hyvä miettiä myynnin syytä ja sitä, onko myyminen paras vaihtoehto. Huomioithan myös mahdolliset veroseuraamukset. Mikäli myynnin syynä on huoli markkinaheilunnasta ja elämäntilanteessasi ei ole tapahtunut merkittävää muutosta, kannattaa vielä miettiä onko sijoitusten myyminen oikea ratkaisu. Asiantuntijamme ovat apunasi kun kaipaat neuvoja tai haluat päivittää sijoitussuunnitelmaasi.

Ennen kuin myyt

Huomioi ainakin seuraavat asiat ennen kuin myyt sijoituksiasi:

  • Huomioi myynnistä johtuvat mahdolliset veroseuraamukset ja kulut.
  • Jos myynnin syynä on huoli markkinoiden heilunnasta, kannattaa vielä miettiä onko sijoitusten myyminen oikea ratkaisu. Jos heilunta tuntuu liialliselta, saattaa riskiä olla salkussa liikaa. Asiaintuntijamme ovat apunasi kun kaipaat neuvoja tai haluat päivittää sijoitussuunnitelmaasi.
  • Sijoitustesi hajautus muuttuu. Jos myyt sijoituksiasi, kannattaa varmistaa, että salkkusi koostumus on edelleen sellainen kuin haluat.  
  • Silloin kun myynnin syy on se, että olet pettynyt rahaston arvonkehitykseen, kannattaa myyntipäätöstä harkita tarkasti. Arvonvaihtelut kuuluvat sijoittamiseen, eikä arvonvaihtelu tarkoita välttämättä sitä, että rahasto on menestynyt huonommin kuin rahaston seuraama vertailuindeksi tai muut vastaavat rahastot.

Kun on aika myydä, ajoita myynnit pidemmälle ajanjaksolle

Jos sijoitushorisonttisi on muuttunut tai kun olet saavuttanut säästötavoitteesi ja päätät alkaa käyttää varallisuuttasi, harkitse voitko ajoittaa myynnit pidemmälle ajanjaksolle riskien hajauttamiseksi. Koeta välttää sijoitusten myymistä paniikin vallitessa, kun kurssit ovat alimmillaan, sillä sijoitusten arvon heilahdellessa mahdollinen tappio tulee todeksi vasta omistuksia lunastettaessa.

Aika päivittää sijoitussuunnitelma?

Tästä voit varata ajan maksuttomaan sijoitustapaamiseen.

Varaa aika

Miksi myyminen ei aina ole paras vaihtoehto?

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Yksi tavallisimmista virheistä on se, että lopettaa säästämisen tai myy omistuksensa levottomina aikoina ja säästää sitten enemmän, kun kurssit kääntyvät takaisin nousuun. Tämä kuitenkin johtaa siihen, että tuotot jäävät pienemmiksi kuin mitä ne olisivat olleet, jos et olisi myynyt omistuksiasi.

Tärkeää tietoa sijoittamisesta

Näillä sivuilla annetut tiedot on tarkoitettu ainoastaan yleisiksi tuotetiedoiksi. Niitä ei tule pitää sijoitusneuvoina tai -suosituksina. Rahaston tai osakkeen historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahasto-osuuksien tai osakkeiden arvo voi nousta tai laskea markkinoiden kehityksen mukaan, eikä ole varmaa, että sijoittaja saa takaisin koko sijoitetun pääoman.