Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan
Kvinne med mobil i sofa

Rahastovalitsin – aloita rahastosijoittaminen helposti

Rahastovalitsimen avulla voit aloittaa rahastosijoittamisen helposti. Rahastovalitsin rakentaa sinulle hajautetun rahastosalkun valitsemasi sijoitusprofiilin mukaan. Voit aloittaa säännöllisen rahastosijoittamisen jo 10 eurolla kuukaudessa, tehdä kertasijoituksen tai molempia.

Mikä on Rahastovalitsin?

Rahastovalitsin on digitaalinen työkalu, jossa voit omaan riskinottohalukkuuteesi perustuen valita sijoitusprofiilisi viiden vaihtoehdon joukosta. Valintasi perusteella Rahastovalitsin luo valitsemaasi sijoitusprofiiliin sopivan mallisalkun. Pääset rahastosijoittamisen alkuun jo hetkessä!

Miten valitsen sopivan rahastosalkun?

  1. Valitse itsellesi sopiva sijoitusprofiili viidestä vaihtoehdosta: Varovainen, Maltillinen, Tasapainoinen, Tuottohakuinen tai Erittäin tuottohakuinen.
  2. Valitse summa ja vertaa tuotto-odotuksia.
  3. Valitse rahastosalkku, joka sopii sijoitusprofiiliisi. Voit valita, haluatko joustavan, tehokkaan vai vastuullisen sijoittamisen ratkaisun.

Jokainen Rahastovalitsimen mallisalkku sisältää osakkeita ja korkosijoituksia eri tuotto-/riskiprofiilien mukaisessa suhteessa.

Rahastosalkut:

Vastuulliset rahastosalkut

Vastuulliset mallisalkut sopivat sinulle, jos haluat antaa säästöillesi mahdollisuuden karttua samalla, kun sijoitat kestävään kehitykseen. Mallisalkkuihin valitut rahastot kiinnittävät erityistä huomiota ympäristöön, yhteiskuntavastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyviin näkökohtiin sijoittaessaan yhtiöihin.

Joustavat rahastosalkut

Joustavat mallisalkut sopivat sinulle, jos haluat vaikuttaa siihen, mitä rahastoja mallisalkku sisältää. Valittavanasi on Nordean rahastoja ja ulkoisten kumppaneidemme rahastoja.

Tehokas rahastosalkku

Sinulle, joka tavoittelet jonkin verran vertailuindeksiä parempaa odotettua tuottoa kulujen jälkeen ja arvostat sitä, että salkunhoidossa voidaan jättää sijoittamatta sellaisiin indeksin yhtiöihin, joita salkunhoito ei pidä hyvinä sijoituskohteina.

Kokeile Rahastovalitsinta

Rahastovalitsin auttaa sinua rakentamaan riskiprofiiliisi sopivan hajautetun rahastosalkun. Alkuun pääset jo 10 eurolla.

Avaa Rahastovalitsin Avautuu uuteen ikkunaan

Tietoa Rahastovalitsimesta

Rahastovalitsin sopii niille, jotka tietävät oman sijoitusprofiilinsa. Rahastovalitsin ei anna henkilökohtaista sijoitusneuvontaa.  Jos kaipaat henkilökohtaista neuvontaa määrittääksesi itsellesi sopivan sijoitusprofiilin, voit kääntyä digitaalisen sijoitusneuvojamme Noran puoleen tai soittaa Nordea Asiakaspalveluun 0200 3000.

Rahaston historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahasto-osuuksien arvo voi nousta tai laskea markkinoiden kehityksen mukaan, eikä ole varmaa, että sijoittaja saa takaisin koko sijoitetun pääoman. Tutustu rahaston avaintietoesitteeseen ennen sijoituspäätöksen tekemistä.

Voit milloin vain nostaa säästösi tai tallettaa lisää - mutta muistathan, että rahojen näkyminen tililläsi voi viedä kolmekin pankkipäivää.