Mikä on Rahastovalitsin?

Rahastovalitsin sopii sinulle, joka et tarvitse sijoitusneuvontaa, mutta haluat silti luoda rahastosalkun helposti.

  • Rahastovalitsimen avulla voit omaan riskinottohalukkuuteesi perustuen valita oman sijoitusprofiilisi viiden vaihtoehdon joukosta. 
  • Valintasi perusteella Rahastovalitsin luo valitsemaasi sijoitusprofiiliin sopivan mallisalkun. Voit valita kolmesta mallisalkusta sinulle sopivimman.
  • Aloita automaattinen kuukausisäästäminen, tee kertasijoitus, tai molempia.

Näin pääset alkuun Rahastovalitsimen avulla

  1. Valitse itsellesi sopiva sijoitusprofiili viidestä vaihtoehdosta: Varovainen, Maltillinen, Tasapainoinen, Tuottohakuinen tai Erittäin tuottohakuinen.
  2. Valitse säästösumma ja vertaile tuotto-odotuksia.
  3. Valitse rahastosalkku, joka sopii sijoitusprofiiliisi. Voit valita, haluatko joustavan, tehokkaan vai vastuullisen sijoittamisen ratkaisun. Jokainen Rahastovalitsimen mallisalkku sisältää osakkeita ja korkosijoituksia eri tuotto-/riskiprofiilien mukaisessa suhteessa. 
  4. Seuraa säästöjesi kehitystä kätevästi mobiili- tai verkkopankissa. Voit milloin vain nostaa säästösi, tallettaa lisää tai muokata säästösummaasi.

Rahastovalitsimen tarjoamat rahastosalkut:

Vastuulliset rahastosalkut

Vastuulliset mallisalkut sopivat sinulle, jos haluat säästöjesi olevan linjassa arvojesi kanssa. Mallisalkkuihin valituissa rahastoissa kiinnitämme enemmän huomiota ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvään hallintotapaan liittyviin mahdollisuuksiin ja riskeihin.

Joustavat rahastosalkut

Joustavat mallisalkut sopivat sinulle, jos haluat vaikuttaa siihen, mitä rahastoja mallisalkku sisältää. Valittavanasi on Nordean rahastoja ja ulkoisten kumppaneidemme rahastoja.

Tehokas rahastosalkku

Sinulle, joka tavoittelet jonkin verran vertailuindeksiä parempaa odotettua tuottoa kulujen jälkeen ja arvostat sitä, että salkunhoidossa voidaan jättää sijoittamatta sellaisiin indeksin yhtiöihin, joita salkunhoito ei pidä hyvinä sijoituskohteina.

Kokeile Rahastovalitsinta

Rahastovalitsin auttaa sinua rakentamaan valitsemaasi riskiprofiiliin sopivan, hajautetun rahastosalkun. Alkuun pääset jo 10 eurolla.

Siirry Rahastovalitsimeen Avautuu uuteen ikkunaan

Tietoa Rahastovalitsimesta

Rahastovalitsin sopii sinulle, joka tiedät oman sijoitusprofiilisi. Rahastovalitsin ei anna henkilökohtaista sijoitusneuvontaa. Jos kaipaat henkilökohtaista neuvontaa määrittääksesi itsellesi sopivan sijoitusprofiilin, voit kääntyä digitaalisen sijoitusneuvojamme Noran puoleen tai varata ajan tapaamiseen sijoitusasiantuntijan kanssa.

Huomioi myös että rahaston historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahasto-osuuksien arvo voi nousta tai laskea markkinoiden kehityksen mukaan, eikä ole varmaa, että sijoittaja saa takaisin koko sijoitetun pääoman. Tutustu rahaston avaintietoesitteeseen ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Rahastoesitteet löydät Rahastot Nyt -palvelusta.