Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Säästölaskuri

Säästölaskurin avulla saat vastauksia yleisimpiin säästämiseen liittyviin kysymyksiin, minkä lisäksi asetat myös henkilökohtaiset säästämiseen liittyvät tavoitteet taloudellesi sopivalle tasolle. Säästölaskurin avulla saat selville: 

  • Kuinka paljon säästöjä kertyy tietyssä ajassa 
  • Kuinka pitkän sijoitusajan säästötavoitteesi vaatii 
  • Kuinka suuri kuukausittaisen säästösumman tulee olla päästäksesi säästötavoitteeseesi
Huomioi, että säästölaskurin antamat laskelmat ovat suuntaa-antavia arvioita, eikä niissä ole huomioitu arvonkehitykseen vähentävästi vaikuttavia sijoitusrahaston perimiä palkkioita, maksuja ja muita kuluja.

Tarvitset vain seitsemän minuuttia ja 10 euroa.

Nopea startti säästämiseen Noran avulla.

Aloita säästäminen Avautuu uuteen ikkunaan

Miten säästölaskuri toimii?

Säästölaskurin loppusumma-ominaisuudella selvität, kuinka paljon tuottoa säästöillesi kertyy määrittämäsi ajanjakson aikana, kun sijoitat joka kuukausi saman kiinteän summan. Säästöajan ilmoitat vuosissa, ja vuosittaisen tuotto-odotuksen prosenteissa. Näin saat selville, kuinka paljon säästöjä kertyy haluamasi ajanjakson aikana.

Säästöaika-ominaisuuden avulla selvität, kuinka pitkän sijoitusajan vaatii tavoitteeksi asetettu summa. Tällöin ilmoitat, kuinka suuren haluat sijoituksen arvon olevan sijoitusajan päättyessä. Lisäksi ilmoitat joka kuukausi sijoitettavan summan ja vuosittaisen tuotto-odotuksen. Laskuri ilmoittaa, kuinka kauan kestää säästää haluttu loppusumma.

Säästösumma on säästölaskurin kolmas käyttötapa, jonka avulla selvität kuukausittaisen summan, jotta saavutat säästöillesi määrittämän arvon tietyn ajanjakson sisällä. Tällöin täytät haluamasi säästötavoitteen, säästöajan vuosissa ja vuosittaisen tuotto-odotuksen prosenteissa. Laskuri ilmoittaa, kuinka suuri kuukausittaisen säästösummasi tulee olla.

Miten säästää?

On tärkeää muistaa, että mitä aikaisemmin aloitat säästämisen, sitä nopeammin pääset tavoitteeseesi - olivatpa sivuun laittamasi summat kuinka pieniä tahansa. Säästösumman lisäksi myös säännöllisyys on avain asemassa onnistuneeseen säästämiseen. Säännöllisesti rahan siirtäminen säästöön voi usein tuntua hankalalta, mutta Nordean tarjoamien säästämispalveluiden avulla teet säännöllisestä säästämisestä helpompaa.

Säännölliseen säästämiseen sopii esimerkiksi rahastosäästäminen, jonka minimisumma on 40 euroa kuukaudessa. Rahastosäästösopimuksella voit automatisoida säästämisen tapahtumaan kuukausittain tiettynä päivänä ja haluamallasi summalla. Voit tutustua rahastosäästösopimukseen tarkemmin täällä.

Säästöjen kerryttäminen omalle tilille onnistuu sähköisen säästöpossupalvelumme, ePossun avulla. Säästäminen ePosulla on helppoa, sillä säästät automaattisesti, aina kun teet ostoksia maksukorttisi debit-ominaisuudella.

Jokaisen tekemäsi ostoksen yhteydessä siirtyy säästöön tietty summa rahaa, joka voi olla joko päättämäsi kiinteä summa, tai ostoksista ylöspäin pyöristetyn hinnan ja ostoksen oikean hinnan välinen erotus. Voit lukea lisää ePossusta täältä.

Rahastosäästämisen ja ePossun lisäksi tarjoamme lukuisia muita säästämisen ja sijoittamisen tuotteita ja palveluita. Voit lukea lisää säästämisen ja sijoittamisen tuotteistamme täältä.