Tilisiirto

Tilisiirtona maksat vaivattomasti euromääräisiä maksuja kotimaahan sekä eurooppalaisiin pankkeihin. Maksat tilisiirrot samalla tavalla oli saajan tilipankki kotimaassa tai ulkomailla.

Tilisiirtojen välitys nopeutui

Nordea välittää tilisiirrot rahalaitoksesta toiseen saman pankkipäivän aikana. Rahat ovat saajan käytettävissä nopeimmillaan saman pankkipäivän aikana. Tämä koskee kaikkia tilisiirtoja, sekä henkilö- että yritysasiakkaiden maksuja.

Rahat välittyvät saajille pääosin saman pankkipäivän aikana, jos maksu on vahvistettu ennen klo 14 Suomen aikaa (EET). Tämä koskee kaikkia Nordeasta toiseen rahalaitokseen välitettäviä euromääräisiä tilisiirtoja Suomessa ja Euroopassa.

Nordean asiakkaiden väliset tilisiirrot välitetään reaaliaikaisesti.

Hyödyt henkilöasiakkaille

  • Rahat välittyvät saajalle saman pankkipäivän aikana
  • Viikonloppuisin tehdyt maksut välitetään saajan pankille seuraavan pankkipäivän aikana

Tilisiirtojen välityksen nopeutuminen ei edellytä asiakkailta mitään toimenpiteitä eikä se aiheuta muutoksia nykyisten palveluiden käyttöön tai niiden ehtoihin.

Tilisiirto

Tilisiirtoja ja maksuja on mahdollista tehdä useilla eri tavoilla: verkkopankissa, maksuautomaatilla tai konttoripalveluna.

Tilisiirtoon tarvitset saajan IBAN-muotoisen tilinumeron (International Bank Account Number). Tilisiirto välitetään aina kotimaan maksun hinnalla.

Edut:

  • Tilisiirto välittyy eurooppalaisen pankkiin yhtä nopeasti kuin toiseen kotimaiseen pankkiin.
  • Maksat tilisiirron samalla tavalla riippumatta siitä, onko se menossa kotimaahan tai muualle Eurooppaan.
  • Edullinen kotimaan maksun hinnoittelu.
  • Tilisiirron määrä siirretään täysimääräisenä saajan tilille.

Itsepalveluna

Verkkopankissa ja maksuautomaatilla

Maksu välitetään saajan pankille saman päivän aikana, jos maksu on tehty verkkopankissa tai automaatilla ennen kello 14.00 (EET). Tämän jälkeen tehdyt maksut välitetään saajan pankille seuraavana päivänä.

Huomaathan, että maksuja muihin pankkeihin välitetään vain pankkipäivisin.

Viikonloppuna tai arkipyhänä tehdyt maksut välitetään muihin pankkeihin vasta seuraavana pankkipäivänä.

Nordean Suomen tiliasiakkaiden tilien välillä tilisiirtoja kirjataan myös viikonloppuisin ja arkipyhinä.

Nordeassa olevien tilien välillä tehdyssä tilisiirrossa varat siirtyvät lähettäjän ja vastaanottajan välillä välittömästi. Nordea välittää tilisiirron/maksun saajan pankkiin Suomessa tai Euroopassa saman pankkipäivän aikana tai seuraavaksi pankkipäiväksi.

Normaalihinnat
Hinnat konttoripalveluna