Maksajan SEPA-suoraveloituspalvelu

SEPA-suoraveloituspalvelua voidaan käyttää euromääräisissä maksuissa koko SEPA-alueella.

Maksajan SEPA-suoraveloitus koostuu kahdesta palvelusta, jotka ovat SEPA-perussuoraveloituspalvelu ja yritysten välinen SEPA-suoraveloituspalvelu. Palveluja voidaan käyttää euromääräisissä maksuissa koko SEPA-alueella.

Perussuoraveloituspalvelu on tarkoitettu sekä yritys- että henkilöasiakkaille. Yritysten välinen SEPA-suoraveloituspalvelu on puolestaan tarkoitettu vain yrityksille.

Maksaja allekirjoittaa palvelusopimuksen Nordean kanssa joko verkkopankissa (Maksut/SEPA-suoraveloitus/Avaa sopimus) tai soittamalla asiakaspalveluun 0200 3000. Sopimuksen avaus on mahdollista toistaiseksi vain verkkopankissa, ei mobiilipankissa.

Veloitustiliksi käy vain käyttötili, joka on yhden henkilön omistuksessa. Tilissä ei saa olla luottolimiittiä eikä tilissä saa olla kenelläkään käyttöoikeutta.

Hyödyt käyttäjille:

  • Helppo tapa maksaa toistuvat kotimaiset ja ulkomaiset maksut ajallaan ja varmistaa tietojen oikeellisuus.
  • Yksi euromääräinen tili riittää sekä kotimaisilta että ulkomaisilta yrityksiltä tilattujen palvelujen maksamiseen.
  • Sekä maksajan että maksunsaajan on noudatettava samoja sääntöjä kaikissa maksutapahtumissa.
  • Myös maksun palautus on mahdollinen. 

Peruutus ja palautus

Voit peruuttaa SEPA-suoraveloituspyynnön ennen eräpäivää verkkopankissa tai ottamalla yhteyttä Nordean asiakaspalveluun. Peruutus tulee tehdä viimeistään eräpäivää edeltävänä pankkipäivänä kello 12 mennessä. 

Maksun palautusta voi pyytää kahdeksan (8) viikon kuluessa maksun veloituksesta verkkopankissa tai ottamalla yhteyttä Nordean asiakaspalveluun. SEPA-suoraveloituksen palautuspyyntö ei kuitenkaan vapauta maksajaa maksuvelvoitteesta, vaan palautuksen pyytäjän on otettava suoraan yhteyttä laskuttajaan.

Luvattomat veloitukset

Jos epäilet, että on tehty perusteeton SEPA-suoraveloitus (esimerkiksi maksu on veloitettu kahteen kertaan, maksuun ei ole valtuuksia, summa on väärin), sinulla on oikeus pyytää palautusta kolmentoista (13) kuukauden ajan veloituspäivästä. Nordean cash management -neuvojat antavat lisätietoja.

Valtakirja

Tarjotessaan SEPA-perussuoraveloitusta maksutapana laskuttaja antaa sinulle valtakirjan täytettäväksi. Allekirjoitettu valtakirja on palautettava laskuttajalle.

Euroopan maksuneuvostoAvautuu uuteen ikkunaan on määritellyt valtakirjassa vaaditut pakolliset tiedot. Allekirjoittamalla valtakirjan valtuutat laskuttajan veloittamaan maksun yrityksesi tililtä. Valtakirjassa mainitun veloitustilin on oltava sama tili, joka on yhdistetty Nordean palvelusopimukseen, ja sinulla täytyy olla tilin käyttöoikeus.

Laskuttaja ei voi varmistaa, onko valtakirjassa annettu tilinumero oikein tai onko valtakirjan antajalla tilin käyttöoikeus. Valtakirjaan tehtävistä muutoksista on sovittava suoraan laskuttajan kanssa.

Laskuttajan vastuulla on varmistaa, että valtakirja on ajan tasalla. Jos haluat peruuttaa valtakirjan tai muuttaa maksutapaa, sinun tulee ottaa yhteyttä suoraan laskuttajaan ja sopia muutoksista.

SEPA-suoraveloituksen hinnat

ErittelyHinta
Laskujen maksu SEPA-suoraveloituksena/kpl0,90 €