Maksa Google Paylla kaupassa, kahvilassa ja verkossa

 • Lompakko laukun pohjalla? Maksa kätevästi kännykällä.

 •  Jano yllätti kesken kävelylenkin? Kuittaa lasku puhelimella.

 •  Maksa turvallisesti parilla klikkauksella.

Kaksi helppoa tapaa aloittaa

Nordean tiliasiakkaille Google Pay on helppo ottaa käyttöön tutussa mobiilipankissa. Mutta se onnistuu yhtä helposti myös Google Wallet -sovelluksen kautta. Google Wallet -sovelluksella voit hallita lisäämiäsi kortteja, ja se onkin hyvä ladata puhelimeen joka tapauksessa.

1. Olet Nordean tiliasiakas - ota Google Pay käyttöön mobiilipankissa

Nordean asiakkaille tuttu Mobiilipankki on helppo tapa aloittaa Google Payn käyttäminen. Varmista vain, että sinulla on viimeisin päivitys Mobiilipankista. Jos et vielä ole asentanut Mobiilipankkia puhelimeesi, pääset lataamaan sen puhelimesi sovelluskaupasta. 

 1. Avaa Mobiilipankki ja valitse maksukortti, jota haluat käyttää.
 2. Valitse Asetukset (mobiilipankin vanhemmissa versioissa Tiedot-kohta). Klikkaa ”Lisää Google Payhin”.
 3. Seuraa rekisteröinnin vaiheita ja hyväksy käyttöehdot.

2. Lataa myös Google Wallet - Hallinnoi korttejasi Google Payssa

Google Wallet -sovelluksessa voit valita, millä kortilla maksat, ja vaihtaa oletuskorttia. Voit myös aloittaa käytön ja aktivoida maksukortin suoraan Google Wallet -sovelluksessa.

 1. Avaa tai lataa Google Wallet -sovellus.
 2. Napauta ”Lisää +”-painiketta Maksu-välilehdellä ja syötä kortin tiedot.
 3. Seuraa ohjeita ja hyväksy palvelun käyttöehdot.
 4. Vahvista kortin rekisteröinti Nordean mobiilipankissa. Avaa Nordea Mobile -sovellus > valitse korttisi > Asetukset > Hallinnoi maksuvälineitä > vahvista Nordea ID -sovelluksella.

Google Pay & älykellot

Nyt voit maksaa Google Payllä myös älykellolla! Googlen WearOS käyttöjärjestelmän maksutuki älykellossa mahdollistaa Google Payllä maksamisen kaupan kassalla kellollasi.

Ottaaksesi Google Payn käyttöön älykellossasi, varmista ensin kellosi yhteensopivuus. Yhteensopivuuden varmistamiseksi tarkista, että älykellossasi on valmiiksi asennettu Google Pay -sovellus (yhteensopivuuden Google Payhin voi varmistaa kellon valmistajalta). Kellossa tulee myös olla WearOS - käyttöjärjestelmä asennettuna (versio 2.15 tai suurempi).

Google Payn maksuominaisuus älykellossa toimii yhdessä iOS tai Android älypuhelimen kanssa. Tarkista, että WearOS -kumppanisovellus on asennettuna puhelimeesi, jonka välityksellä kortin tiedot välitetään kelloon.

Tarkista yhteensopivat kellot täältä.Avautuu uuteen ikkunaan

Google Pay käyttöönotto älykellossa
Maksaminen kaupassa
Turvallisuus

Google Pay käyttöönotto älykellossa

 1. Avaa kellostasi Google Pay -sovellus
 2. Aseta kellolle pääsykoodi (mikäli pääsykoodia ei ole aikaisemmin asetettu)
 3. Tämän jälkeen kortin rekisteröinti jatkuu puhelimesi WearOS -sovelluksessa, jossa käyttöönotto noudattaa samoja prosesseja kuin lisättäessä korttia matkapuhelimeen
 4. Kirjaudu Nordean mobiilipankkiin > valitse korttisi > Asetukset > Älymaksamisen laitteet ja maksuvälineet > Hallinnoi maksuvälineitä. Saat aktivointipyynnön, joka tulee vahvistaa Nordea ID -sovelluksella. Voit myös tehdä aktivoinnin soittamalla Nordean asiakaspalveluun numeroon 0200 3000.  
 5. Todennuksen jälkeen älykello on valmis maksukäyttöön.

Maksaminen kaupassa

 1. Avaa kellosi Google Pay -sovellus.
 2. Pidä kelloa lähimaksupäätteen lähellä, kunnes kuulet merkkiäänen tai kello värisee.
 3. Kuten puhelimen Google Payllä maksettaessa, lähimaksun ylärajaa ei ole.

Turvallisuus

Maksaminen älykellolla Google Payllä on turvallista. Mikäli kello on ollut poissa ranteestasi, se vaatii pääsykodin ennen seuraavaa maksutapahtumaa. Kun kello otetaan pois ranteesta, sillä ei voi maksaa. Maksuominaisuus aktivoituu vasta sitten kun kello on ranteessa ja pääsykoodi on annettu.

Google Paylla maksat helposti

Ruokakaupassa

Jos luet uutisia kännykästä kassajonossa, on maksaminen yhden kädenojennuksen päässä. Muussa tapauksessa toista nämä vaiheet:

 1. Jos ostoksesi jää alle lähimaksurajan, herätä puhelin ja vie laitteesi maksupäätteen lähelle. Se riittää. Kalliimmat ostokset maksat avaamalla laitteesi lukituksen ja viemällä laitteen maksupäätteen lähelle. Sovellusta ei tarvitse avata.
 2. Pidä laitetta lähimaksupäätteen vieressä ja odota sinistä merkkivaloa.

Verkkokaupassa ja sovelluksissa

Google Pay on turvallinen ja nopea tapa maksaa verkossa tai sovelluksissa. Se pitää korttitietosi salassa, mutta antaa toimitustietosi verkkokaupalle automaattisesti:

 1. Katso onko vaihtoehtona ”Maksa Google Paylla”.
 2. Napauta painiketta.
 3. Tarkista vielä varmuudeksi toimitustietosi.
 4. Vahvista maksu.

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Tietosi ovat turvassa, salassa ja suojassa

Google Pay käyttää vahvoja turvallisuustoimintoja, jotka on rakennettu suoraan puhelimeesi ja sen ohjelmistoon. Google ei pääse käsiksi maksukorttisi tietoihin, eikä niitä luovuteta myöskään kauppiaalle maksutapahtuman yhteydessä. Jos puhelimesi katoaa, eivät ulkopuoliset näe korttitietojasi tai pääse maksamaan puhelimellasi ilman tunnistautumista. Jos taas korttisi katoaa, saat uudet heti käyttöön puhelimeesi. Muistathan aina käyttää turvallisia salasanoja tai koodeja, ei esimerkiksi 1,2,3,4 tai 0,0,0,0.

Kysymyksiä ja vastauksia Google Paystä