Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Säästäminen

Rahan säästäminen tuo talouteesi turvaa, ja vuosien saatossa säästöt kerryttävät yhä enemmän korkoa korolle. Mitä aikaisemmin aloitat, sitä pienemmällä kertasummalla pääset tavoitteeseesi.

Säästä!-päivät LIVE

Katso Säästä!-päivät LIVE -tapahtuman tallenne ja kuulet vinkkejä suunnitelmallisesta säästämisestä, sijoittamisesta ja asuntolainoista.

Aki Linnanahde toimi tapahtuman isäntänä ja illan vieraina olivat Nordean sijoitustuotejohtaja Tanja Eronen, Mimmit sijoittaa -duon Hanna Tikander sekä Inspired by Love -bloggari Sanna Pänkäläinen

Katso Säästä!-päivät LIVE

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Säästäminen ja sijoittaminen samalla, kun hoidat asuntolainaasi on kuin salitreenin yhdistäminen lenkkeilyyn. Yhteisvaikutukset yllättävät useimmat. Nordean Säästä!-päivät LIVE-tapahtumassa kuulet vinkkejä suunnitelmallisen säästämisen yhdistämisestä asuntolainaan.

Aloita säästäminen heti ja pysy suunnitelmassasi

1. Aloita säästäminen heti

Oman talouskuntosi saat terveelle pohjalle ihan samoin säännöin, kun fyysisen kuntosi. Tärkeää on, että et lykkää aloittamista, sillä mitä aikaisemmin rahan säästämisen aloitat, sitä nopeammin saavutat tavoitteesi. Vuosien saatossa säästöt kerryttävät korkoa korolle. Esimerkiksi sijoitettu pääoma kaksinkertaistuu noin 15 vuodessa, jos sen tuottotaso on viisi prosenttia.

2. Pysy säästämisen suunnitelmassasi

Toinen tärkeä asia on säännöllisyys eli suunnitelmallisuus. Hyvää ja helppoa säännöllisyyttä on esimerkiksi tehdä automaattisesti toistuva siirto palkkapäivälle. Kun et ehdi nähdä säästöön siirtynyttä rahaa, et osaa sitä niin kaivatakaan. 

Käytännönläheistä ja toimivaa suunnitelmallisuutta puolestaan edustaa oman tilanteesi, mahdollisuuksiesi, riskinottokykysi ja tavoitteittesi mukaan juuri sinulle sopivaksi räätälöity Sinun suunnitelmasi säästämiseen. Tee sijoitussuunnitelma digitaalisen sijoitusneuvoja Noran avulla tai varaa tapaaminen sijoitusneuvojan kanssa.

Tarvitset vain seitsemän minuuttia ja 10 euroa.

Nopea startti säästämiseen Noran avulla.

Aloita säästäminen Avautuu uuteen ikkunaan

Tutustu eri säästämismuotoihin

Rahastosäästäminen

Rahastot sopivat niin säästäjälle kuin sijoittajallekin, sillä rahastot ovat erinomainen tapa säästää sekä hajauttaa sijoitus.

Lue lisää rahastosäästämisestä ja -sijoittamisesta

Tilisäästäminen

Säästötili sopii lyhytaikaiseen säästämiseen. Tilille on kätevää säästää puskurirahastoa yllättävien menojen varalle.

Lue lisää tilisäästämisestä

Asuntosäästäminen

Vaikka oma asunto tuntuisikin vielä kaukaiselta ajatukselta, rahan säästäminen asuntoa varten kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Lue lisää ASP-tilistä ja muista asuntosäästämisen keinoista.

Lue lisää asuntosäästämisestä

Näin pääset alkuun - tee säästämisestä helppoa

Nopea startti säästämiseen Noran avulla

Digitaalinen sijoitusneuvojamme Nora on sinua varten, jos haluat aloittaa rahastosäästämisen helposti ja haluat apua rahastojen ja sopivan riskiprofiilin valintaan. Alkuun pääset jo 10 eurolla ja voit aloittaa säännöllisen kuukausisäästämisen, tehdä kertasijoituksen tai molempia.

Rahastovalitsin – luo oma rahastosalkkusi

Rahastovalitsin sopii sinulle, joka tiedät oman sijoitusprofiilisi ja rakentaa sen perusteella sinulle hajautetun rahastosalkun. Alkuun pääset jo 10 eurolla ja voit aloittaa säännöllisen kuukausisäästämisen, tehdä kertasijoituksen tai molempia.

Tee Rahastosäästösopimus verkkopankissa

Mikäli tiedät jo mihin rahastoihin haluat säästää, voit tehdä ahastosäästösopimuksen verkkopankissa

Säästä vararahastoa tilille tai ePossun avulla

  • JoustoTalletus-tili on jatkuvan säästämisen tili, jonka säästöjä voit käyttää rahantarpeen yllättäessä.
  • ePossu on sähköinen säästöpossu-palvelu, avulla säästät tietyn summan jokaisen korttiostoksen yhteydessä.

Sijoita vastuullisesti kestävään tulevaisuuteen

Vastuullinen sijoittaminen on yksi tehokkaimmista keinoista rakentaa kestävää maailmaa. Lähde mukaan säästämään unelmien lisäksi myös maailmaa, vaikka euro kerrallaan.

Säästövinkit

1. Valitse sopivalta tuntuva summa, jota voit kasvattaa vähitellen

Usein paras tapa säästämiseen on tehdä automaattisesti toistuva siirto palkkapäivänä, sillä kun säästöön siirtyvää rahaa ei näe, sitä ei sitä osaa myöskään kaivata.

Esimerkki:

  • Jos säästät 2 euroa päivässä, säästöjä kertyy noin 60 euroa kuukaudessa ja 730 euroa vuodessa.
  • Jos taas säästät 5 euroa päivässä, säästöjä kertyy peräti 150 euroa kuukaudessa ja yli 1800 euroa vuodessa.

2. Valitse säästämisen kohde ja tee suunnitelma

  • Tilisäästäminen on hyvä alku, mutta kannattaa harkita myös sijoittamista sellaisiin kohteisiin, joilla voi tavoitella myös tilikorkoa parempaa tuottoa. 
  • Nordean rahastoissa voit aloittaa kuukausisäästämisen jo 10 eurolla. Rahastojen arvo voi nousta tai laskea markkinoiden kehityksen mukaan. Rahastosijoituksen saat muutettua rahaksi lunastushetken arvoon parissa päivässä heti, kun tarvitset.
  • Teet säästösopimuksen helposti mobiili- tai verkkopankissa. Nordean digitaalinen sijoitusneuvoja Nora auttaa löytämään parhaiten sinulle sopivan tavan säästää. Nora määrittää sijoitusprofiilisi ja suosittelee sinulle sopivaa sijoitusrahastoa. Jos et vielä ole Nordean asiakas, Nora neuvoo, mitä tehdä. Tutustu Noraan täällä.

3. Pysy suunnitelmassasi – säännöllinen säästäminen tasaa heilahteluja

  • Koska markkinoiden liikkeitä on mahdoton ennustaa, myös sijoitusten ajoittaminen parhaaseen mahdolliseen hetkeen on haastavaa. 
  • Kun sijoittaa erissä eikä kaikkea yhdellä kerralla, ajoitukseen liittyvä riski voi olla pienempi. 
  • Hankkimalla sijoituksia säännöllisesti, voi pitkällä aikavälillä tasata markkinaheilahteluja, eikä markkinoiden liikkeistä tarvitse olla huolissaan.