Tutustu eri säästämismuotoihin ja aloita säästäminen sinulle sopivimmalla tavalla

Tilisäästäminen

Säästötili sopii lyhytaikaiseen säästämiseen. Tilille säästät kätevästi puskurirahastoa yllättävien menojen varalle.

Lue lisää tilisäästämisestä

Kuukausisäästäminen

Rahastot sopivat pitkäaikaiseen säästämiseen ja voivat mahdollistaa tulevaisuuden toiveita ja unelmia. Rahastot ovat erinomainen tapa säästää sekä hajauttaa sijoituksesi.

Lue lisää kuukausisäästämisestä

Lapselle säästäminen

Omalle lapsellesi voit alkaa säästää koska tahansa. Kun säästät säännöllisesti, voit pienilläkin summilla kartuttaa lapsellesi mukavan pesämunan aikuiselämän alkuun.

Lue lisää lapselle säästämisestä

Olisiko nyt hyvä hetki aloittaa?

Kun haluat laittaa rahasi töihin unelmiesi puolesta, me olemme täällä sinua varten.

Varaa aika sijoitustapaamiseen Avautuu uuteen ikkunaan

Neuvoja säästämisen aloittamiseen

1. Valitse sopivalta tuntuva summa, jota voit kasvattaa vähitellen

Usein paras ja tärkein yksittäinen säästövinkki on tehdä automaattisesti toistuva siirto palkkapäivänä, sillä kun säästöön siirtyvää rahaa ei näe, ei sitä osaa myöskään kaivata.

Esimerkki:

  • Jos säästät 10 euroa kuussa, säästöjä kertyy 120 euroa vuodessa.
  • Jos taas säästät 100 euroa kuussa, säästöjä kertyy peräti 1200 euroa vuodessa.
  • Korkoa korolle -ilmiön vuoksi säästöt voivat kasvaa odotettua nopeammin. Säästövinkit-sivulta löydät tarkemman havainnollistuksen säästöjen ja sijoitusten kertymisestä.

2. Valitse säästämisen kohde ja tee suunnitelma

  • Tilisäästäminen on hyvä alku, mutta kannattaa harkita myös sijoittamista sellaisiin kohteisiin, joiden avulla voi tavoitella myös tilikorkoa parempaa tuottoa. 
  • Nordean rahastoissa voit aloittaa kuukausisäästämisen jo 10 eurolla. Rahastojen arvo voi nousta tai laskea markkinoiden kehityksen mukaan. Rahastosijoituksen saat muutettua rahaksi lunastushetken arvoon parissa päivässä heti, kun tarvitset.
  • Teet säästösopimuksen helposti mobiili- tai verkkopankissa. Nordean digitaalinen sijoitusneuvoja Nora auttaa löytämään sinulle parhaiten sopivan tavan säästää. Nora määrittää sijoitusprofiilisi ja suosittelee sinulle sopivaa sijoitusrahastoa. Jos et vielä ole Nordean asiakas, Nora neuvoo, mitä tehdä. Tutustu Noraan täällä.

3. Pysy suunnitelmassasi – säännöllinen säästäminen tasaa heilahteluja

  • Koska markkinoiden liikkeitä on mahdoton ennustaa, myös sijoitusten ajoittaminen parhaaseen mahdolliseen hetkeen on haastavaa. 
  • Kun sijoitat erissä etkä kaikkea yhdellä kerralla, ajoitukseen liittyvä riski voi olla pienempi. 
  • Hankkimalla sijoituksia säännöllisesti voit pitkällä aikavälillä tasata markkinaheilahteluja eikä markkinoiden liikkeistä tarvitse olla huolissaan.