Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Säästäminen

Rahan säästäminen tuo talouteesi turvaa, ja vuosien saatossa säästöt kerryttävät yhä enemmän korkoa korolle. Mitä aikaisemmin aloitat, sitä pienemmällä kertasummalla pääset tavoitteeseesi.

Aloita rahan säästäminen jo tänään

Vuosien saatossa säästöt kerryttävät korkoa korolle. Esimerkiksi sijoitettu pääoma kaksinkertaistuu noin 15 vuodessa, jos sijoituksen tuottotaso on viisi prosenttia.

Mitä aikaisemmin aloitat rahan säästämisen, sitä pienemmällä kertasummalla pääset tavoitteeseesi. Rahan säästäminen on monesti helpommin sanottu kuin tehty, mutta se kannattaa, sillä säästöistä voi olla korvaamaton apu elämän yllättävissä tilanteissa. Siksi haluamme  tarjota asiakkaillemme mahdollisimman helppoja säästämisen ratkaisuja.  

Yksi hyvä tapa aloittaa rahan säästäminen, on tehdä automaattisesti toistuva siirto palkkapäivälle. Kun säästöön siirtynyttä rahaa ei ehdi näkemään tilillä, ei sitä ei osaa myöskään kaivata, jolloin säätöjä kertyy melkein kuin huomaamatta. Voit automatisoida haluamasi säästösumman siirtymisen siten, että se tapahtuu kuukausittain tiettynä päivänä. Siirron automatisoinnin voit tehdä esimerkiksi digitaalisen sijoitusneuvoja Noran avulla tai rahastosäästösopimuksella.

Digitaalinen sijoitusneuvoja Nora

Säästämisen pitää olla helppoa. Digitaalinen sijoitusneuvojamme Nora on sinulle, jos haluat aloittaa säästämisen nopeasti ja vaivattomasti.

Lue lisää

Kokeile Rahastovalitsinta

Rahastovalitsin auttaa sinua rakentamaan hajautetun rahastosalkun valitsemasi sijoitusprofiilin mukaan. Voit aloittaa säännöllisen kuukausisäästämisen tai tehdä kertasijoituksen.

Lue lisää

Rahastot

Rahastot sopivat niin säästäjälle kuin sijoittajallekin, sillä rahastot ovat erinomainen tapa säästää sekä hajauttaa sijoitus.

Lue lisää rahastosäästämisestä ja -sijoittamisesta

Tilisäästäminen

Säästötili sopii lyhytaikaiseen säästämiseen. Tilille on kätevää säästää puskurirahastoa yllättävien menojen varalle.

Lue lisää

Sijoita vastuullisesti kestävään tulevaisuuteen

Vastuullinen sijoittaminen on yksi tehokkaimmista keinoista rakentaa kestävää maailmaa. Lähde mukaan säästämään unelmien lisäksi myös maailmaa, vaikka euro kerrallaan.

Eläkesäästäminen

Haaveissa leppoisat tai aktiiviset eläkepäivät? Säästäminen kannattaa aloittaa nyt, sillä mitä nuorempana aloitat, sitä suuremmat eläkesäästöt ehdit kerryttää ennen eläkkeelle siirymistä.

Lue lisää eläkesäästämisestä

Asuntosäästäminen

Vaikka oma asunto tuntuisikin vielä kaukaiselta ajatukselta, rahan säästäminen asuntoa varten kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Lue lisää ASP-tilistä ja muista asuntosäästämisen keinoista.

Lue lisää asuntosäästämisestä

Nordea Tavoitesäästö

Nordea Tavoitesäästö on joustava tapa säästää ja myös nauttia säästöistä. Sopii pitkäaikaiseen säästämiseen. Erinomainen ratkaisu pitkäaikaisten haaveiden toteuttamiseen tai tulevaisuuden turvaamiseen.

Lue lisää Nordea Tavoitesäästöstä

Rahastosäästösopimus

Rahastosäästösopimuksen avulla automatisoit säästämisen. Kun säästät rahastoon säännöllisesti ja pitkäjänteisesti, voi pienistäkin summista kertyä ajan myötä sievoiset säästöt.

Nordean säästövinkit - säästä säännöllisesti

 • Säännöllinen säästäminen tuo turvaa talouteen,
 • ei vaadi suuria tuloja eikä alkupääomaa ja
 • sopii vararahastoa kartuttavalle. 

1. Valitse sopivalta tuntuva summa, jota voit kasvattaa vähitellen

Usein paras tapa säästämiseen on tehdä automaattisesti toistuva siirto palkkapäivänä, sillä kun säästöön siirtyvää rahaa ei näe, sitä ei sitä osaa myöskään kaivata.

Esimerkki:

 • Jos säästät 2 euroa päivässä, säästöjä kertyy noin 60 euroa kuukaudessa ja 730 euroa vuodessa.
 • Jos taas säästät 5 euroa päivässä, säästöjä kertyy peräti 150 euroa kuukaudessa ja yli 1800 euroa vuodessa.

2. Valitse säästämisen kohde

 • Säännöllinen rahastosäästäminen on helppo aloittaa digitaalisen sijoitusneuvojamme Noran avulla. Nora tekee sinulle nopeasti ja helposti oman säästämisen suunnitelmasi ja voit aloittaa säästämisen vain 10 eurolla.
 • Säännölliseen säästämiseen sopii esimerkiksi rahastosäästäminen. Jos et ole varma mitä rahastoja valita, ota avuksesi Rahastovalitsin.
 • Säästäjän rahastoihin säästät vaivattomasti, kun ammattilainen seuraa markkinoita ja sijoituskohteita puolestasi.  Säästäjän rahastoista on helppo valita itselle sopivin vaihtoehto. 
 • Nuorelle, 18-39 vuotiaalle aikuiselle, oman asunnon alkupääoman säästämiseen sopii ASP-tili, jonka minimisumma on 50 euroa kuukaudessa. 
 • Säästötilille säästäminen on mahdollista myös pienillä summilla. Avuksi voit ottaa vaikkapa sähköisen säästöpossupalvelumme ePossun.

3. Pysy suunnitelmassasi - säännöllinen säästäminen tasaa heilahteluja

Koska markkinoiden liikkeitä on mahdoton ennustaa, myös sijoitusten ajoittaminen parhaaseen mahdolliseen hetkeen on haastavaa. 

Kun sijoittaa erissä eikä kaikkea yhdellä kerralla, ajoitukseen liittyvä riski voi olla pienempi. 

Hankkimalla sijoituksia säännöllisesti, voi pitkällä aikavälillä tasata markkinaheilahteluja, eikä markkinoiden liikkeistä tarvitse olla huolissaan.  

Ajallisen hajauttamisen hyöty tuntuu rahastoissa

Suurimman hyödyn ajallisesta hajautuksesta saa sijoitettaessa kohteeseen, jonka arvo vaihtelee voimakkaasti. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi osakesijoitukset. 

Kun osake- tai yhdistelmärahaston osuuksia ostetaan säännöllisesti, osa hankinnoista osuu väkisinkin hetkiin, jolloin kurssit ovat korkealla. Säännöllisyys kuitenkin varmistaa, että osuuksia ostetaan myös kurssien ollessa matalimmillaan. 

 • Pitkällä tähtäimellä ostetaan aina markkinahintaan ja sijoittaja hyötyy markkinan hintakehityksestä. 
 • Säännöllistä säästämistä kannattaa jatkaa, kun markkinat laskevat.
 • Markkinoiden lasku on mahdollisuus, sillä silloin samalla kuukausisummalla saa enemmän rahasto-osuuksia.