Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Säästä!-päivät LIVE 17.9.

Katso Säästä!-päivät LIVE-tapahtuman tallenne ja kuulet vinkkejä suunnitelmallisesta säästämisestä, sijoittamisesta ja asuntolainoista.

Etkö päässyt paikalle Säästä!-päivät LIVE-tapahtumaan 17.9.?

Rekisteröitymällä voit katsoa Säästä!-päivät LIVE-tapahtuman tallenteen ja kuulet vinkkejä suunnitelmallisesta säästämisestä.

Aki Linnanahde toimi tapahtuman isäntänä ja illan vieraina olivat Nordean sijoitustuotejohtaja Tanja Eronen, Mimmit sijoittaa -duon Hanna Tikander sekä Inspired by Love -bloggari Sanna Pänkäläinen keskustelemassa säästämisestä, sijoittamisesta ja asuntolainoista. 

Voit katsoa tapahtuman tallenteen rekisteröitymällä täällä, jolloin saat saman tien sähköpostilla linkin tallenteeseen.

Katso Säästä!-päivät LIVE-tallenne

Rekisteröidy ja katso tallenne tapahtumasta.

Katso Säästä!-päivät LIVE Avautuu uuteen ikkunaan

Aloita säästäminen heti ja pysy suunnitelmassasi

1. Aloita säästäminen heti

Oman talouskuntosi saat terveelle pohjalle ihan samoin säännöin, kun fyysisen kuntosi. Tärkeää on, että et lykkää aloittamista, sillä mitä aikaisemmin rahan säästämisen aloitat, sitä nopeammin saavutat tavoitteesi. Vuosien saatossa säästöt kerryttävät korkoa korolle. Esimerkiksi sijoitettu pääoma kaksinkertaistuu noin 15 vuodessa, jos sen tuottotaso on viisi prosenttia.

2. Pysy säästämisen suunnitelmassasi

Toinen tärkeä asia on säännöllisyys eli suunnitelmallisuus. Hyvää ja helppoa säännöllisyyttä on esimerkiksi tehdä automaattisesti toistuva siirto palkkapäivälle. Kun et ehdi nähdä säästöön siirtynyttä rahaa, et osaa sitä niin kaivatakaan. 

Käytännönläheistä ja toimivaa suunnitelmallisuutta puolestaan edustaa oman tilanteesi, mahdollisuuksiesi, riskinottokykysi ja tavoitteittesi mukaan juuri sinulle sopivaksi räätälöity Sinun suunnitelmasi säästämiseen. Sen laatiminen onnistuu digitaalisen sijoitusneuvoja Noran tai Sijoitusneuvojan tapaamisen avulla.

Tarvitset vain seitsemän minuuttia ja 10 euroa.

Nopea startti säästämiseen Noran avulla.

Aloita säästäminen Avautuu uuteen ikkunaan
Senior woman in front of desk large

Jätä yhteydenottopyyntö sijoitusneuvojalle

Kaipaatko apua säästämisen suunnitelmasi tekemiseen?Sijoitusneuvojamme käyvät kanssasi läpi säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä kysymyksiä ja teemme juuri sinulle sopivan sijoitusuunnitelman.

Tutustu eri säästämismuotoihin

Rahastosäästäminen

Rahastot sopivat niin säästäjälle kuin sijoittajallekin, sillä rahastot ovat erinomainen tapa säästää sekä hajauttaa sijoitus.

Lue lisää rahastosäästämisestä ja -sijoittamisesta

Tilisäästäminen

Säästötili sopii lyhytaikaiseen säästämiseen. Tilille on kätevää säästää puskurirahastoa yllättävien menojen varalle.

Lue lisää tilisäästämisestä

Rahastosäästösopimus

Rahastosäästösopimuksen avulla automatisoit säästämisen. Kun säästät rahastoon säännöllisesti ja pitkäjänteisesti, voi pienistäkin summista kertyä ajan myötä sievoiset säästöt.

Tavoitteisiin säästäminen

Eläkesäästäminen

Haaveissa leppoisat tai aktiiviset eläkepäivät? Säästäminen kannattaa aloittaa nyt, sillä mitä nuorempana aloitat, sitä suuremmat eläkesäästöt ehdit kerryttää ennen eläkkeelle siirymistä.

Lue lisää eläkesäästämisestä

Asuntosäästäminen

Vaikka oma asunto tuntuisikin vielä kaukaiselta ajatukselta, rahan säästäminen asuntoa varten kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Lue lisää ASP-tilistä ja muista asuntosäästämisen keinoista.

Lue lisää asuntosäästämisestä

Sijoita vastuullisesti kestävään tulevaisuuteen

Vastuullinen sijoittaminen on yksi tehokkaimmista keinoista rakentaa kestävää maailmaa. Lähde mukaan säästämään unelmien lisäksi myös maailmaa, vaikka euro kerrallaan.

Säästövinkit

1. Valitse sopivalta tuntuva summa, jota voit kasvattaa vähitellen

Usein paras tapa säästämiseen on tehdä automaattisesti toistuva siirto palkkapäivänä, sillä kun säästöön siirtyvää rahaa ei näe, sitä ei sitä osaa myöskään kaivata.

Esimerkki:

  • Jos säästät 2 euroa päivässä, säästöjä kertyy noin 60 euroa kuukaudessa ja 730 euroa vuodessa.
  • Jos taas säästät 5 euroa päivässä, säästöjä kertyy peräti 150 euroa kuukaudessa ja yli 1800 euroa vuodessa.

2. Valitse säästämisen kohde ja tee suunnitelma

  • Säännöllinen rahastosäästäminen on helppo aloittaa digitaalisen sijoitusneuvojamme Noran avulla. Nora tekee sinulle nopeasti ja helposti oman säästämisen suunnitelmasi ja voit aloittaa säästämisen vain 10 eurolla.
  • Säännölliseen säästämiseen sopii esimerkiksi rahastosäästäminen. Jos et ole varma mitä rahastoja valita, ota avuksesi Rahastovalitsin.
  • Säästäjän rahastoihin säästät vaivattomasti, kun ammattilainen seuraa markkinoita ja sijoituskohteita puolestasi.  Säästäjän rahastoista on helppo valita itselle sopivin vaihtoehto. 
  • Nuorelle, 18–39 vuotiaalle aikuiselle, oman asunnon alkupääoman säästämiseen sopii ASP-tili, jonka minimisumma on 50 euroa kuukaudessa. 
  • Säästötilille säästäminen on mahdollista myös pienillä summilla. Avuksi voit ottaa vaikkapa sähköisen säästöpossupalvelumme ePossun.

3. Pysy suunnitelmassasi – säännöllinen säästäminen tasaa heilahteluja

  • Koska markkinoiden liikkeitä on mahdoton ennustaa, myös sijoitusten ajoittaminen parhaaseen mahdolliseen hetkeen on haastavaa. 
  • Kun sijoittaa erissä eikä kaikkea yhdellä kerralla, ajoitukseen liittyvä riski voi olla pienempi. 
  • Hankkimalla sijoituksia säännöllisesti, voi pitkällä aikavälillä tasata markkinaheilahteluja, eikä markkinoiden liikkeistä tarvitse olla huolissaan.