Paras säästövinkki - aloita!

Säästämisellä on paljon hyviä puolia; säästämällä voit kerryttää vararahastoa, lisäät varallisuuttasi ja pääset toteuttamaan haaveitasi, joihin ei muuten olisi varaa. Säästämisen voit aloittaa hyvinkin pienellä summalla.

Kaiken takana on maailman kahdeksanneksi ihmeeksi nimetty voima eli korkoa korolle -ilmiö. Sen ansiosta sijoitusten kokonaistuotto kasvaa vuosi vuodelta yhä enemmän. Ilmiö tarkoittaa, että tuotto lisätään säästöihin sitä mukaa kun sitä kertyy, ja näin myös tuotto kasvaa korkoa. Toisin sanoen – vaikka laittaisit myöhemmin vähän isomman summan säästöön, se ei ehdi kasvaa yhtä paljon korkoa kuin pienempi summa, joka on sijoitettu aiemmin. Lue lisää kuukausisäästämisestä täältä.

Anna säästöillesi mahdollisuus kasvaa

Säännöllisen kuukausisäästämisen voi aloittaa jo kympillä kuussa.

Tärkeimpiä säästövinkkejä on omien kulutustottumusten tarkasteleminen. Ostatko esimerkiksi töihin mennessäsi tai töistä tullessasi mukin kahvia, iltapäivälehden, karkkia ynnä muuta? Niihin voi mennä yllättävän paljon rahaa kuukaudessa.

Tai ehkä sinulla kuluu suuria summia suoratoistopalveluihin tai digipeleihin? Retkahdatko ostamaan tavaraa, jos sitä myydään alennuksella – vaikket sitä tarvitsekaan? Kuluttajia houkutellaan jatkuvasti erilaisilla tarjouksilla ja alennuksilla.

Jos edes osan arjessa kuluttamastasi rahasta saa laitettua säästöön, säästöistä kertyy vuosien myötä mukava potti. 

Kuukausisäästäjäksi alk. 10€/kk

Jos sinulta jää kymppikin kuussa pakollisten menojen jälkeen säästöön, voit hyvin aloittaa kuukausisäästämisen rahastoon. Olemme laskeneet, että kymppi kuussa sijoitettuna kansainvälisiin osakerahastoihin tuotti vuoden 2000 tammikuusta vuoden 2021 kesäkuuhun yli 7 500 euroa. 

Mennyt tuotto ei tietenkään ole tae tulevasta, mutta esimerkki antaa osviittaa siitä, millaisia säästösummia kympin kuussa säästävä voi tavoitella. 

Säästämisen infograafi - Small

Kuva esittää kuukausittain kuun lopussa tehtyjen 10 euron säästöjen kokonaiskehitystä 2000-luvulla, jos määrä olisi säästetty joko sijoittamalla hajautetusti kansainvälisille osakemarkkinoille tai tallettamalla tilille. Kuvassa esitetty tuotto ei ole tae tulevasta tuotto- ja arvonkehityksestä, eikä se huomioi mahdollisia kuluja ja veroja.

  • Kymppi ei olekaan pieni raha, kun jatkaa säännöllistä säästämistä vuosia. Kuitenkin jo kympillä kuussa voit aloittaa kuukausisäästämisen Nordeassa. 

3 vinkkiä kuukausisäästämisen aloittamiseen

  1. Ajattelitko säästää tilille? Lyhyen aikavälin varakassan säästämiseen säästötili sopii oikein hyvin. Pitkällä aikavälillä rahasi tuottavat rahastoissa yleensä enemmän verrattuna säästötilien korkoihin.
  2. Etkö halua sitoutua mihinkään? Ei tarvitsekaan. Kuukausisäästäminen rahastoon ei sido sinua eikä rahojasi. Minkä summan päätätkään säästää, siirrämme sen puolestasi tililtä valitsemaasi rahastoon automaattisesti. Näet säästöjesi kehityksen omasta mobiili- tai verkkopankistasi koska tahansa. 
  3. Jos elämä yllättää, pääset  joustavasti muokkaamaan säästöjäsi. Voit esimerkiksi halutessasi tehdä lunastustoimeksiannon rahastosta ja saada sijoittamiasi rahoja takaisin käyttöösi tai voit muokata kuukausittain rahastoon menevää summaa. 

Löydetään yhdessä sinulle sopiva tapa kuukausisäästää

Varaa aika maksuttomaan sijoitustapaamiseen, niin löydämme yhdessä ratkaisun ja luomme juuri sinulle sopivan säästämisen suunnitelman tai aloita saman tien esimerkiksi digitaalisen sijoitusneuvojamme Noran avulla.