Familie i sofa

Henkivakuutus - Ota henkivakuutus jo tänään

Henkivakuutus turvaa läheistesi toimeentuloa ja auttaa taloudellisesti pahimman yli, jos sinä menehdyt. Henkivakuutuksen ottaminen on erityisen tärkeää, jos sinulla on puoliso tai lapsia.

Henkivakuutus läheistesi talouden turvaksi

 • ⁠Henkivakuutus turvaa läheistesi toimeentuloa, jos sinä menehdyt. Henkivakuutus on erityisen tärkeä, jos sinulla on lapsia tai tulosi vaikuttavat läheistesi toimeentuloon.
 • Korvaus maksetaan kertasuorituksena määrittelemällesi edunsaajalle. Vakuutuskorvaus voi auttaa esimerkiksi arjen menoissa, lainan tai perintöverojen maksamisessa tai elämän uudelleen järjestämisessä. 
 • Vakuutuksen hankkiminen on helppoa. Voit avata vakuutuksen verkossa pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Vakuutuksen ottaminen ei edellytä Nordean pankkiasiakkuutta.
 • Voit valita korvaussummaksi 10 000-500 000 euroa. Laskurimme auttaa sopivan summan valinnassa.
 • Voit hakea henkivakuutusta, kun olet 18-63-vuotias ja asut Suomessa. Henkivakuutus on voimassa 80 ikävuoteen saakka.

Toimi nyt ja hyödynnä vakuutusasiakkaan edut

 • Aktiivista liikkujaa palkitaan! Voit saada jopa 25 % korotuksen vakuutusturvaasi liikkumalla aktiivisesti. Tämän maksuttoman ja ainutlaatuisen edun saat vain Nordeasta.
 • Nordean asiakkaana saat alennusta vakuutuksista. Asuntolaina-asiakkaana saat 15 % alennuksen uudesta MyLife-vakuutuksesta. Premium tai Private Banking -asiakkaana alennuksesi on 20 %.

Nordea MyLife on Kuluttajan testivoittaja

Kuluttaja testivoitto

Nordea MyLife nousi Kuluttaja-lehden testivoittajaksi lainaturvavakuutusten vertailussa syyskuussa 2022. Testissä arvioitiin pankkien tarjoamien lainaturvavakuutusten ehtoja ja hintoja. Testissä suppeat ja laajat vakuutukset arvosteltiin erikseen – Nordea MyLife voitti molemmat kategoriat ja sai kehuja edullisista hinnoista ja joustavista ehdoista.

Lue lisää Kuluttaja-lehdestäAvautuu uuteen ikkunaan (osa sisällöstä maksullista)

Nordea MyLife -henkilövakuutuksen voi räätälöidä omiin tarpeisiin sopivaksi. Se on saatavilla lainaturvavakuutuksena tai ilman lainakytköstä.

Mitä henkivakuutus maksaa?

 

⁠Saat laskurista suosituksen sinulle sopivasta henkivakuutuksesta ja sen hinnasta. Vakuutuksen hinta on yksilöllinen ja siihen vaikuttavat ikäsi sekä valitsemasi vakuutusturvan määrä. Mahdollinen asiakkuusalennus huomioidaan, kun tunnistaudut pankkitunnuksillasi.

Henkivakuutuskorvaus

Mitä henkivakuutus korvaa ja milloin se maksetaan?

 • Henkivakuutuskorvaus maksetaan kertasuorituksena määrittelemällesi edunsaajalle, jos menehdyt sairauteen tai tapaturmaisesti. Korvauksen saajaksi voit valita myös muun henkilön kuin omaisen, periaatteessa kenet tahansa.
 • Jopa 90 % vakuutuskorvauksista maksetaan viiden päivän kuluessa hakemuksen ja tarvittavien liitteiden saapumisesta. 
 • Jos henkivakuutus on liitetty lainaan, käytetään vakuutuskorvaus ensisijaisesti lainan takaisinmaksuun. Jos lainamäärä on pienempi kuin henkivakuutuskorvaus, maksetaan loppuosa vakuutuskorvauksesta vakuutuksessa määritellylle edunsaajalle.
Henkivakuutuksen hinta
Henkivakuutus apuna perintöveron maksamisessa
Pariturva vai vakuutus yhdelle
Lainaan liitetty henkivakuutus
Maksuton lisäetu - korota vakuutusturvaa liikkumalla
Henkivakuutuksen verotus
Henkivakuutus yrittäjälle
Vakuutuksen myöntäjä ja tuotemateriaali

Mitä henkivakuutus korvaa ja milloin se maksetaan?

 • Henkivakuutuskorvaus maksetaan kertasuorituksena määrittelemällesi edunsaajalle, jos menehdyt sairauteen tai tapaturmaisesti. Korvauksen saajaksi voit valita myös muun henkilön kuin omaisen, periaatteessa kenet tahansa.
 • Jopa 90 % vakuutuskorvauksista maksetaan viiden päivän kuluessa hakemuksen ja tarvittavien liitteiden saapumisesta. 
 • Jos henkivakuutus on liitetty lainaan, käytetään vakuutuskorvaus ensisijaisesti lainan takaisinmaksuun. Jos lainamäärä on pienempi kuin henkivakuutuskorvaus, maksetaan loppuosa vakuutuskorvauksesta vakuutuksessa määritellylle edunsaajalle.

Paljonko henkivakuutus maksaa?

Henkivakuutuksen hinta on yksilöllinen ja siihen vaikuttavat ikäsi sekä valitsemasi korvausmäärä.

Asiakasedut vakuutuksissa

 • Nordean asuntolaina-asiakkaana saat 15 % alennuksen uudesta MyLife-henkivakuutuksesta. 
 • Premium tai Private Banking -asiakkaana alennuksesi on 20 %.

Alennus näkyy vakuutuslaskurissa tunnistautumisen jälkeen.

Henkivakuutuksesta voi olla merkittävää apua läheisille perintöverojen maksussa

Perintövero voi tulla maksettavaksi, vaikka itse kuolinpesä olisi vielä jakamatta. Tilanne voi olla hankala, jos kuolinpesän varallisuus on lähinnä kiinteää omaisuutta, eikä perintöverojen maksuun ole mahdollisuutta käyttää esimerkiksi säästöjä. 

Yksi henkivakuutuksen eduista on, että vakuutuskorvaus maksetaan nopeasti edunsaajamääräyksessä ilmoitetulle edunsaajalle. Korvaus mahdollistaa perintöverojen maksamisen, jolloin esimerkiksi asuntoa, kesämökkiä tai autoa ei tarvitse myydä tilanteessa, jossa se halutaan säilyttää tai jos myynti ei ole järkevää epäsuotuisan markkinatilanteen vuoksi.

Vakuutuksen ottaminen yhdessä kumppanin kanssa

Nordea MyLife -henkivakuutus on aina henkilökohtainen. Jos haluat ottaa henkivakuutusturvaa yhdessä kumppanisi kanssa, tulee teidän molempien tehdä oma vakuutushakemus.

Hyvänä puolena henkilökohtaisessa henkivakuutuksessa on se, että mahdollisessa kuolemantilanteessa toisen henkilön vakuutus jää yhä voimaan. Myös erotilanteessa voi olla käytännöllisempää, että molemmilla puolisoilla on omat vakuutuksensa.

Elämäntilanteiden muuttuessa kannattaa huomioida, että henkivakuutuksen edunsaajamääräys tulee päivitettyä uuteen elämäntilanteeseen sopivaksi. 

Kannattaako henkivakuutus liittää lainaan?

Voit hankkia Nordea MyLife -henkivakuutuksen asuntolainaan yhdistettynä. Tämä tarkoittaa sitä, että henkivakuutuskorvaus pantataan lainaan, jolloin vakuutustapahtuman sattuessa korvaus käytetään ensisijaisesti lainan takaisinmaksuun.

Valitessasi Nordea MyLife -vakuutuksen saat taloutesi turvaksi Kuluttaja-lehden lainaturvavertailun voittajan! Syyskuussa 2022 tehdyssä testissä arvioitiin pankkien tarjoamien lainaturvavakuutusten ehtoja ja hintoja. Testissä suppeat ja laajat vakuutukset arvosteltiin erikseen – Nordea MyLife voitti molemmat kategoriat ja sai kehuja edullisista hinnoista ja joustavista ehdoista.

Mitä hyötyä on henkivakuutuksen liittämisessä lainaan?

 • Henkivakuutuskorvauksen avulla lainamäärä pienenee tai koko laina voidaan maksaa pois, riippuen valitusta korvaussummasta. Tämä voi helpottaa läheistesi taloutta vaikeassa tilanteessa huomattavasti sekä mahdollistaa kodin säilymisen perheen käytössä.
 • Lainaan pantatun henkivakuutuksen osalta lainan takaisinmaksuun käytetty vakuutuskorvaus on verovapaata.
 • Jos henkivakuutuskorvaus on suurempi kuin jäljellä oleva lainamäärä, maksetaan loppuosa vakuutuskorvauksesta ennalta valitsemallesi edunsaajalle. Jos edunsaajana on lähiomainen, verotetaan vakuutuskorvaus perintöverotuksessa.
 • Lainaan pantatun henkivakuutuksen vakuutusmaksut maksetaan näppärästi lainanlyhennyksen yhteydessä, joten erillisistä laskuista ei tarvitse huolehtia.
 • Henkivakuutus on mahdollista liittää sekä olemassa olevaan että uuteen asuntolainaan. 

Kiinnostuitko henkivakuutuksen yhdistämisestä asuntolainaasi?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin soitamme sinulle. Verkon kautta ostettua henkivakuutusta ei ole mahdollista yhdistää asuntolainaan.

Korota vakuutusturvaasi liikkumalla 15-25 %

Nordean henkilövakuutus on Suomen ainoa liikunnasta palkitseva vakuutus - sinä liikut, me palkitsemme sinut paremmalla vakuutusturvalla.

 • Puoli tuntia reipasta liikuntaa päivässä korottaa vakuutusturvaasi 15 %. 
 • Tunnin reippaalla liikunnalla päivässä saat 25 % korkeamman vakuutusturvan.

Etu sisältyy MyLife-vakuutukseen ja on sinulle maksuton. Lue lisää hyvinvointiedusta.

Henkivakuutuksen verotus

 • Lähiomaisille maksettava henkivakuutuskorvaus verotetaan perintöverotuksen yhteydessä. Muille kuin lähiomaisille maksettava henkivakuutuskorvaus on koko määrältään verotettavaa pääomatuloa.
 • Jos henkivakuutus on pantattu lainaan, on lainan takaisinmaksuun käytettävän vakuutuskorvauksen osuus edunsaajalle verovapaata.

 Verotiedot 1.1.2022 tilanteen mukaan. Verotus voi muuttua sopimusaikana.

Henkivakuutus yrittäjälle

Henkivakuutus on tärkeä myös yrittäjälle riskienhallinnan ja varautumisen näkökulmasta. Henkivakuutuksella turvaat perheesi toimeentuloa sekä varmistat yrityksesi jatkuvuuden siltä varalta, että menehdyt sairauteen tai tapaturmaisesti. 

 • Toiminimiyrittäjänä voit hankkia henkivakuutuksen helposti verkosta Nordean henkilöasiakkaan verkkopankkitunnuksien avulla. Vakuutuslaskuristamme saat suosituksen tarpeisiisi sopivasta vakuutusturvasta. 
 • Mikäli yritysmuotosi on muu kuin toiminimi, tutustu yrityksen MyLife-vakuutukseen ja jätä meille yhteydenottopyyntö.

MyLife-vakuutuksen myöntäjä ja tuotemateriaali

Henkivakuutuksen eli kuolemanvaraturvan myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy (Y-tunnus 0927072-8), joko asiamiehenään toimivan Nordea Bank Oyj:n kautta tai oman myyntikanavan kautta. 

Tarkat vakuutuskorvausten perusteet sekä eri turviin liittyvät korvausrajoitukset ilmenevät vakuutusehdoista sekä niiden merkitystä tarkemmin selventävästä tuoteselosteesta. Yleisistä korvausrajoituksista on säädetty vakuutussopimuslaissa. Nordea Henkivakuutus Suomi Oy:n toimintaa valvoo FinanssivalvontaAvautuu uuteen ikkunaan.

Ehdot ja tuoteseloste

Nordea MyLife hyvinvointietu

Nordea MyLife -sovellus on tuotettu yhteistyössä Benify Ab:n kanssa.

Tarvitsetko turvaa myös muihin elämäntilanteisiin?

Katso suosituksemme juuri sinulle sopivasta kokonaisuudesta.

Katso suositus ja hinta

Henkivakuutus - FAQ