Henkivakuutuksen hyödyt

 • Henkivakuutus turvaa läheistesi toimeentuloa. Korvaus maksetaan kertasuorituksena määrittelemällesi edunsaajalle.
 • Vakuutuskorvaus voi auttaa esimerkiksi arjen menoissa, lainan tai perintöverojen maksamisessa tai elämän uudelleen järjestämisessä. 
 • Lisäetuna saat 25 % korotuksen henkivakuutuskorvaukseen maksutta.
 • Voit valita korvaussummaksi 10 000-500 000 euroa. Laskurimme auttaa sopivan summan valinnassa.
 • Voit hakea henkivakuutusta, kun olet 18-63-vuotias ja asut Suomessa. Henkivakuutus on voimassa 80 ikävuoteen saakka.
 • Vakuutuksen hankkiminen onnistuu helposti verkossa. Vakuutuksen ottaminen ei edellytä Nordean pankkiasiakkuutta.
Hyödynnä kampanja-alennus!

Henkivakuutus nyt -50 % puoleksi vuodeksi

 • Saat alennuksen uudesta henkivakuutuksesta puoleksi vuodeksi. Kampanja on voimassa 17.6.2024 asti.
 • Nordean asiakasalennukset ovat voimassa myös kampanja-aikana. Asuntolaina-asiakkaana saat 15 % ja Premium- tai Private Banking -asiakkaana 20 % pysyvän alennuksen.

Mitä henkivakuutus maksaa?

Vakuutuksen hinta on yksilöllinen ja siihen vaikuttavat ikäsi ja vakuutusturvan määrä. 

Nordean asiakkaana saat alennusta vakuutuksista. Asuntolaina-asiakkaana saat 15 % alennuksen uudesta henkivakuutuksesta. Premium tai Private Banking -asiakkaana alennuksesi on 20 %.

Kokeile laskuria ja katso vakuutuksen hinta sinulle.  Näet mahdolliset Nordean asiakasalennukset ja muut edut, kun jatkat laskurista vakuutushakemukseen. Hinnan laskeminen ei edellytä vakuutuksen ostamista.

Henkivakuutuskorvaus
Henkivakuutuksen hinta ja kampanjan lisätiedot
Henkivakuutus apuna perintöveron maksamisessa
Pariturva vai vakuutus yhdelle
Lainaan liitetty henkivakuutus
Maksuton lisäetu - korota vakuutusturvaa liikkumalla
Henkivakuutuksen verotus
Henkivakuutus yrittäjälle
Vakuutusehdot ja vakuutuksen myöntäjä

Mitä henkivakuutus korvaa ja milloin se maksetaan?

 • Henkivakuutuskorvaus maksetaan kertasuorituksena määrittelemällesi edunsaajalle, jos menehdyt sairauteen tai tapaturmaisesti. Korvauksen saajaksi voit valita myös muun henkilön kuin omaisen, periaatteessa kenet tahansa.
 • Jopa 90 % vakuutuskorvauksista maksetaan viiden päivän kuluessa hakemuksen ja tarvittavien liitteiden saapumisesta. 
 • Jos henkivakuutus on liitetty lainaan, käytetään vakuutuskorvaus ensisijaisesti lainan takaisinmaksuun. Jos lainamäärä on pienempi kuin henkivakuutuskorvaus, maksetaan loppuosa vakuutuskorvauksesta vakuutuksessa määritellylle edunsaajalle.

Lisäedut henkivakuutuksessa - jopa 50 % korkeampi korvaussumma

 • MyLife-henkivakuutukseen kuuluu automaattinen 25 % korotus kuolemanvaraturvan korvaussummaan. Esimerkiksi 100 000 euron korvaus on korotuksen jälkeen 125 000 euroa.
 • Kun otat vakuutukseesi maksuttoman hyvinvointiedun, voit korottaa vakuutusturvaasi aktiivisesti liikkumalla vielä 15-25 % lisää. 

Sinulla on siis mahdollisuus saada jopa 50 % korkeampi henkivakuutusturva, täysin maksutta. 

Esimerkki 100 000 euron henkivakuutuksesta, jossa hyvinvointietu on käytössä aktiiviliikkujan tasolla:

Henkivakuutukseen valittu korvaussumma100 000 euroa
Automaattinen 25 % korotus korvaussummaan+ 25 000 euroa
Hyvinvointietu, aktiiviliikkujan taso: 25 % korotus korvaussummaan+ 25 000 euroa
Vakuutustapahtuman sattuessa korvaus yhteensä150 000 euroa

Yllä olevassa esimerkissä on käytetty hyvinvointiedun osalta korkeinta aktiiviliikkujan tasoa, joka oikeuttaa vakuutusturvan 25 % korotukseen. Hyvinvointiedussa korvaussumman korotus voi vaihdella vakuutuksen voimassaolon aikana 0 %, 15 % tai 25 % välillä, riippuen omasta aktiivisuudestasi.

Maksimimäärä korvaussumman korotukselle voi olla yhteensä 100 000 euroa, kun lasketaan yhteen kuolemanvaraturvasta ja hyvinvointiedusta maksettavat lisäedut.

Henkivakuutuksen hinta ja kampanjan lisätiedot

Henkivakuutuksen hinta on yksilöllinen ja siihen vaikuttavat ikäsi sekä valitsemasi korvausmäärä.

Nordean asiakkaana saat alennusta vakuutuksista. Asuntolaina-asiakkaana saat 15 % ja Premium- tai Private Banking -asiakkaana 20 % jatkuvan alennuksen.

Kampanja-alennus 17.6.2024 asti

 • Henkivakuutus -50 % ensimmäiset 6 kk

Kampanjan lisätiedot

 • Alennuksen kohde: Nordea MyLife kuolemanvaraturva. Alennus koskee henkilöasiakkaan uutta vakuutusta, joka on otettu itsepalvelukanavasta tai  Nordean palveluverkoston kautta.  
 • Kampanja-aika: 26.3.-17.6.2024. 
 • Alennuksen määrä: 50 % 
 • Alennuksen kesto: 6 kuukautta
 • Muuta huomioitavaa: 

  • Nordean asiakkuusalennukset ovat voimassa myös kampanja-aikana. Jos vakuutuksenottaja on oikeutettu asiakkuusalennukseen, vähennetään vakuutuksen hinnasta ensin asiakkuusalennus ja tämän jälkeen kampanja-alennus.
  • Esimerkki: Nordean asuntolaina-asiakas ottaa henkivakuutuksen kampanja-aikana. Vakuutuksen hinnasta vähennetään asuntolaina-asiakkaan etu -15 %, jonka jälkeen vähennetään kampanja-alennus -50 % ensimmäiseksi kuudeksi kuukaudeksi. 
  • Vakuutuksen ottaminen ja alennuksen saaminen ei edellytä Nordea Pankin asiakkuutta.
  • Kampanja-alennusta ei myönnetä, mikäli vakuutuksenottaja päättää vastaavan vakuutuksen Nordeassa ja ottaa tilalle uuden vakuutuksen.
  • Vakuutuksen myöntämisessä noudatetaan Nordea Henkivakuutuksen normaaleja asiakas- ja riskienvalintaohjeita. 

Katso vakuutuksen hinta sinulle. Kampanja-alennus sekä mahdollinen asiakkuusalennus näkyvät vakuutuslaskurissa tunnistautumisen jälkeen.

Henkivakuutuksesta voi olla merkittävää apua läheisille perintöverojen maksussa

Perintövero voi tulla maksettavaksi, vaikka itse kuolinpesä olisi vielä jakamatta. Tilanne voi olla hankala, jos kuolinpesän varallisuus on lähinnä kiinteää omaisuutta, eikä perintöverojen maksuun ole mahdollisuutta käyttää esimerkiksi säästöjä. 

Yksi henkivakuutuksen eduista on, että vakuutuskorvaus maksetaan nopeasti edunsaajamääräyksessä ilmoitetulle edunsaajalle. Korvaus mahdollistaa perintöverojen maksamisen, jolloin esimerkiksi asuntoa, kesämökkiä tai autoa ei tarvitse myydä tilanteessa, jossa se halutaan säilyttää tai jos myynti ei ole järkevää epäsuotuisan markkinatilanteen vuoksi.

Vakuutuksen ottaminen yhdessä kumppanin kanssa

Nordea MyLife -henkivakuutus on aina henkilökohtainen. Jos haluat ottaa henkivakuutusturvaa yhdessä kumppanisi kanssa, tulee teidän molempien tehdä oma vakuutushakemus.

Hyvänä puolena henkilökohtaisessa henkivakuutuksessa on se, että mahdollisessa kuolemantilanteessa toisen henkilön vakuutus jää yhä voimaan. Myös erotilanteessa voi olla käytännöllisempää, että molemmilla puolisoilla on omat vakuutuksensa.

Elämäntilanteiden muuttuessa kannattaa huomioida, että henkivakuutuksen edunsaajamääräys tulee päivitettyä uuteen elämäntilanteeseen sopivaksi. 

Kannattaako henkivakuutus liittää lainaan?

Voit hankkia Nordea MyLife -henkivakuutuksen asuntolainaan yhdistettynä. Tämä tarkoittaa sitä, että henkivakuutuskorvaus pantataan lainaan, jolloin vakuutustapahtuman sattuessa korvaus käytetään ensisijaisesti lainan takaisinmaksuun.

Valitessasi Nordea MyLife -vakuutuksen saat taloutesi turvaksi Kuluttaja-lehden lainaturvavertailun voittajan! Syyskuussa 2022 tehdyssä testissä arvioitiin pankkien tarjoamien lainaturvavakuutusten ehtoja ja hintoja. Testissä suppeat ja laajat vakuutukset arvosteltiin erikseen – Nordea MyLife voitti molemmat kategoriat ja sai kehuja edullisista hinnoista ja joustavista ehdoista.

Mitä hyötyä on henkivakuutuksen liittämisessä lainaan?

 • Henkivakuutuskorvauksen avulla lainamäärä pienenee tai koko laina voidaan maksaa pois, riippuen valitusta korvaussummasta. Tämä voi helpottaa läheistesi taloutta vaikeassa tilanteessa huomattavasti sekä mahdollistaa kodin säilymisen perheen käytössä.
 • Lainaan pantatun henkivakuutuksen osalta lainan takaisinmaksuun käytetty vakuutuskorvaus on verovapaata.
 • Jos henkivakuutuskorvaus on suurempi kuin jäljellä oleva lainamäärä, maksetaan loppuosa vakuutuskorvauksesta ennalta valitsemallesi edunsaajalle. Jos edunsaajana on lähiomainen, verotetaan vakuutuskorvaus perintöverotuksessa.
 • Lainaan pantatun henkivakuutuksen vakuutusmaksut maksetaan näppärästi lainanlyhennyksen yhteydessä, joten erillisistä laskuista ei tarvitse huolehtia.
 • Henkivakuutus on mahdollista liittää sekä olemassa olevaan että uuteen asuntolainaan. 

Kiinnostuitko henkivakuutuksen yhdistämisestä asuntolainaasi?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin soitamme sinulle. Verkon kautta ostettua henkivakuutusta ei ole mahdollista yhdistää asuntolainaan.

Korota vakuutusturvaasi liikkumalla 15-25 %

Nordean henkilövakuutus on Suomen ainoa liikunnasta palkitseva vakuutus - sinä liikut, me palkitsemme sinut paremmalla vakuutusturvalla.

 • Puoli tuntia reipasta liikuntaa päivässä korottaa vakuutusturvaasi 15 %. 
 • Tunnin reippaalla liikunnalla päivässä saat 25 % korkeamman vakuutusturvan.

Etu on sinulle maksuton. Lue lisää hyvinvointiedusta.

Henkivakuutuksen verotus

 • Lähiomaisille maksettava henkivakuutuskorvaus verotetaan perintöverotuksen yhteydessä. Muille kuin lähiomaisille maksettava henkivakuutuskorvaus on koko määrältään verotettavaa pääomatuloa.
 • Jos henkivakuutus on pantattu lainaan, on lainan takaisinmaksuun käytettävän vakuutuskorvauksen osuus edunsaajalle verovapaata.

 Verotiedot 1.1.2023 tilanteen mukaan. Verotus voi muuttua sopimusaikana.

Henkivakuutus yrittäjälle

Henkivakuutus on tärkeä myös yrittäjälle riskienhallinnan ja varautumisen näkökulmasta. Henkivakuutuksella turvaat perheesi toimeentuloa sekä varmistat yrityksesi jatkuvuuden siltä varalta, että menehdyt sairauteen tai tapaturmaisesti. 

 • Toiminimiyrittäjänä voit hankkia henkivakuutuksen helposti verkosta Nordean henkilöasiakkaan verkkopankkitunnuksien avulla. Vakuutuslaskuristamme saat suosituksen tarpeisiisi sopivasta vakuutusturvasta. 
 • Mikäli yritysmuotosi on muu kuin toiminimi, tutustu yrityksen MyLife-vakuutukseen ja jätä meille yhteydenottopyyntö.

Vakuutusehdot, tuotetiedot ja vakuutuksen myöntäjä

Henkivakuutuksen eli kuolemanvaraturvan myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy (Y-tunnus 0927072-8), joko asiamiehenään toimivan Nordea Bank Oyj:n kautta tai oman myyntikanavan kautta. 

Tarkat vakuutuskorvausten perusteet sekä eri turviin liittyvät korvausrajoitukset ilmenevät vakuutusehdoista sekä niiden merkitystä tarkemmin selventävästä tuoteselosteesta. Yleisistä korvausrajoituksista on säädetty vakuutussopimuslaissa. Nordea Henkivakuutus Suomi Oy:n toimintaa valvoo FinanssivalvontaAvautuu uuteen ikkunaan.

Ehdot ja tuoteseloste

Nordea MyLife hyvinvointietu

Nordea MyLife -sovellus on tuotettu yhteistyössä Benify Ab:n kanssa.

Tarvitsetko vakuutusturvaa myös muihin elämäntilanteisiin?

Katso suositus ja hinta

Henkivakuutus - FAQ

Nordea MyLife on Kuluttajan testivoittaja

Kuluttaja testivoitto

Nordea MyLife nousi Kuluttaja-lehden testivoittajaksi lainaturvavakuutusten vertailussa syyskuussa 2022. Testissä arvioitiin pankkien tarjoamien lainaturvavakuutusten ehtoja ja hintoja. Testissä suppeat ja laajat vakuutukset arvosteltiin erikseen – Nordea MyLife voitti molemmat kategoriat ja sai kehuja edullisista hinnoista ja joustavista ehdoista.

Lue lisää Kuluttaja-lehdestäAvautuu uuteen ikkunaan (osa sisällöstä maksullista)

Nordea MyLife -henkilövakuutuksen voi räätälöidä omiin tarpeisiin sopivaksi. Se on saatavilla lainaturvavakuutuksena tai ilman lainakytköstä.