Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Vakuuta ja vaikuta

Vakuutuksen ottaminen on pieni teko, mutta sillä voi olla suuri vaikutus sekä sinun että lähimmäistesi elämään. Varaudu hyvissä ajoin - ja voit rauhassa keskittyä elämään tässä ja nyt.

Vakuutus tuo mielenrauhaa ja taloudellista turvaa

Turvallisuuden tunne on hyvinvoinnin perusta. Se pohjautuu läheisiin ihmisiin, riittävään toimeentuloon, terveyteen sekä uskoon siitä, että elämä pysyy raiteillaan myös tulevaisuudessa. Kaikkea elämässä ei kuitenkaan voi aina ennakoida, ja monien riskien toteutuminen on sattuman kauppaa. 

Henkilövakuutus on lisäturvasi elämän arvaamattomien yllätysten varalle. Meillä Suomessa sosiaaliturva tarjoaa jokaiselle perustason turvan. Henkilövakuutuksella voit helposti täydentää turvaa niin, että sen määrä on juuri sinun ja läheistesi elämäntilanteeseen sopiva. Näin voit varmistaa taloudellista toimeentuloa mahdollisen työkyvyttömyyden, sairauden tai menetyksen hetkellä. 

Elämän pyörteissä ja arjen kiireissä voi ikäviin asioihin ja taloudellisiin riskeihin varautuminen tuntua kaukaiselta, ja henkilövakuutusten miettiminen jää helposti ”sitten kun” -asteelle. Meistä jokaisen olisi kuitenkin hyvä pysähtyä miettimään, miten oma ja perheen talous kestää, jos esimerkiksi vakava sairastuminen tai puolison menehtyminen yllättää.   

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

MyLife-henkilövakuutus

Henkivakuutuksen lisäksi turvaa myös vakavan sairauden ja pysyvän työkyvyttömyyden varalta – voit valita sinulle sopivat vakuutusturvat ja korvaussummat.

Lue lisää ja osta verkosta

MyLife Go

Liitä vakuutukseesi MyLife Go -ominaisuus. Voit liikkumalla korottaa vakuutusturvasi määrää jopa 25 %!

Lue lisää

MyLife Go - Käyttöönotto

Hyödy enemmän vakuutuksestasi! Näin otat käyttöösi MyLife Go:n.

Lue lisää

Osta MyLife verkosta

Laske hinta ja osta

Lakisääteinen turva ei usein ole riittävä

Meillä Suomessa sosiaaliturva tarjoaa jokaiselle perustason turvan. Moni ei kuitenkaan tiedä, kuinka suuri oma lakisääteinen turva on esimerkiksi vakavan sairastumisen tai pysyvän työkyvyttömyyden sattuessa. 

Vakava sairaus voi vaikuttaa tulotasoon merkittävästi, jos sairastumisen jälkeen joutuu jäämään pois työelämästä joko väliaikaisesti tai kokonaan. Työnantaja maksaa täyden palkan usein vain yhdeltä tai kahdelta kuukaudelta, jonka jälkeen sairastunut jää Kelan sairauspäivärahan varaan. Jos bruttotulot ovat esimerkiksi 3 300 euroa/kk, olisi sairauspäiväraha noin 1 900 euroa/kk, josta maksetaan vielä verot.

Vakava sairaus ei katso ikää

Etenkin nuorilla aikuisilla on usein vahva usko omaan haavoittumattomuuteensa. Moni ajattelee, että vakavat sairaudet kuuluvat vain vanhuusikään. On totta, että riski sairastua kasvaa iän myötä, mutta joskus sairastuminen voi yllättää jo varhaisemmalla iällä. 

Esimerkiksi syöpään sairastuu noin joka kolmas suomalainen jossakin elämänsä vaiheessa. Vuosittain keskimäärin 600 syöpädiagnoosin saaneista on iältään 18–35-vuotiaita. Nuorten aikuisten syövät ovat onneksi pitkälti parannettavissa, mutta pitkä sairausloma voi horjuttaa taloutta merkittävästi. 

Kukaan meistä ei ole kuolematon

Joka vuosi yli 10 000 parhaassa työiässä olevaa suomalaista menehtyy sairauteen tai onnettomuuden seurauksena. Vaikka todennäköisyys kuolla ennenaikaisesti on suhteellisen pieni, on se toteutuessaan shokki sekä läheisille että perheen taloudelle. 

Erityisesti ikävuosien 25-50 välillä ovat taloudelliset vastuut usein suurimmillaan – on asuntolainaa ja lapsiperheen arkisia menoja. Ruuhkavuosien pyörteissä ei tule ajatelleeksi, kuinka perheen talous kestäisi, jos puoliso yhtäkkiä menehtyisi.

Mitä aiemmin, sen parempi

Vuosien karttuessa kertyvät luonnollisesti myös ihmisen vaivat, ja samalla riski esimerkiksi vakavaan sairastumiseen kasvaa.  Muistisääntö henkilövakuuttamiseen onkin “mitä aiemmin, sen parempi”. Vakuutuksen hankkiminen on myöhäistä silloin, kun ikävä tapahtuma on jo sattunut. Mittariin kertyneet terveysongelmat voivat myös vaikeuttaa vakuutuksen saamista.

Usein henkilövakuutuksen tuomalle lisäturvalle on tarvetta viimeistään silloin, kun perustetaan perhe, hankitaan oma koti tai kun perhe kasvaa. 

Osta vakuutus verkossa

Laske hinta ja osta