Milloin kannattaa valita säästötili?

  • Säästötili on helppo ja turvallinen vaihtoehto säästämiseen: tiedät etukäteen talletuksillesi kasvavan koron.
  • Säästötilin voit avata kätevästi verkko- ja mobiilipankissa – tutustu eri vaihtoehtoihin ja valitse itsellesi sopivin!
  • Säästötili sopii joustavaan säästämiseen myös lyhyellä aikavälillä, esimerkiksi kun haluat kerryttää itsellesi varakassaa. Jos haluat säästää pidemmällä aikavälillä, tutustu myös rahastosäästämiseen.
Vähintään vuodeksi

JoustoTalletus-tili

Joustava vaihtoehto vähintään 12 kk talletukselle. Talletuskorko pysyy samana 12 kuukauden jakson, jonka jälkeen tili uusiutuu ja korko tarkistetaan automaattisesti. Tarpeen tullen voit nostaa tililtä varoja jakson aikana.

Lue lisää JoustoTalletus-tilistä

Varakassalle

EtuTili

EtuTili sopii hyvin varakassaksi ja myös lyhytaikaiseen säästämiseen: voit nostaa tililtä rahaa tai tehdä lisätalletuksia ilman rajoituksia.

Lue lisää EtuTilistä

Kiinteä korko ja aika

Määräaikainen sijoitustili

Määräaikaisen sijoitustilin talletuskorko on kiinteä koko valitsemasi talletusajan. Näin tiedät aina etukäteen, kuinka paljon talletuksesi kasvaa korkoa.

Lue lisää Määräaikaisesta sijoitustilistä

Ensiasunnon säästämiseen

ASP-tili

Asuntosäästöpalkkiotilin voit avata, jos olet 15-44-vuotias ja haluat säästää ensimmäiseen omaan asuntoosi. Kun säästät asunnon hinnasta vähintään 10 prosenttia, lainaamme sinulle loput.

Lue lisää ASP-tilistä

Etkö ole vielä asiakkaamme? Jätä yhteydenottopyyntö

Jos et ole vielä asiakkaamme ja olet kiinnostunut säästämisen ratkaisuista, jätä meille yhdeydenottopyyntö. Asiantuntijamme on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Mikä olisi paras säästötili sinulle?

Vertaile tilejä ja valitse sinulle sopivin.


JoustoTalletus

EtuTili

Määräaikainen sijoitustili

ASP-tili

Sopii sinulle, kun...Haluat säästää tilille pitkäjänteisesti vähintään vuoden ajan, mutta saatat myös nostaa säästöjäsi jo aiemmin.Haluat säästää säännöllisesti ja tehdä talletuksia tai nostoja milloin vain.Haluat säästää tilille itse päättämäsi ajan (1-36 kk), etkä halua sinä aikana nostaa tililtä rahaa.Olet 15-44-vuotias ja haluat säästää ensiasuntoon.
Korko

Jakson kiinteä vuotuinen talletuskorko 3,35 %

Kiinteä, porrastettu 0,40-1,40 % (vuotuinen korko)Kiinteä. Korko sovitaan, kun avaat tilin.1 % talletuskorko. Lisäkorko jälkikäteen, kun täytät ASP-säästämisen ehdot.**
Voiko tililtä tehdä nostoja koska vain?KylläKylläEiEi
Voiko tilille tehdä talletuksia koska vain?Kyllä. Talletuskorko lasketaan kuitenkin 12 kk jakson alimmalle saldolle, eli jakson aikana tehdyille lisätalletuksille ei makseta korkoa.KylläEiKyllä, vuosineljänneksen sallittuun enimmäismäärään asti
Talletuksen määrä500-500 000 €Ei rajoituksiaVähintään 500 €150-4500 € kalenterivuosineljänneksittäin
TalletusaikaEi rajoituksia    Ei rajoituksiaVähintään 1 kkVähintään kahdeksan vuosineljännestä. Vuosineljännesten ei tarvitse olla peräkkäisiä.
Tilin kustannukset*MaksutonMaksutonMaksuton. Jos teet nostoja ennen kuin sovittu määräaika päättyy, perimme purkumaksun ja mahdolliset jälleenrahoituskulut. Tarkista ajantasaiset purkukulut tuotteen tiedoista.Maksuton

*Tiliin liitettävä hoitotili tai lisäpalvelut saattavat olla maksullisia. Tutustu hinnastoon
**4 %:n lisäkorkoa maksetaan tallettamisen aloittamisvuodelta ja tämän jälkeen enintään viideltä kalenterivuodelta. Lue lisäkoron saamisen ehdot ASP-lainan sivuilta. Tutustu ASP-lainaan

Säästötilin korko

Säästötilien korot vaihtelevat tilikohtaisesti. Jokaiselle tilille määritellään erikseen talletuskorko ja mahdollisesti myös jakson pituus sekä talletuksen vähimmäis- ja enimmäismäärä, jolle talletuskorkoa maksetaan.

Säästötilien korot voivat muuttua markkinakorkojen kehityksen mukaisesti. Talletukselle saamasi korko määräytyy yleensä talletusajan, summan ja tilin ehtojen mukaisesti. Tilille maksettavat talletuskorot ovat Suomessa lähdeveron alaisia. Tarkemmat korkotiedot löydät tiliä avatessasi.