Milloin kannattaa valita säästötili?

  • Tilisäästäminen on helppoa ja turvallista. Kun säästät tilille, tiedät etukäteen, kuinka paljon säästösi voivat kasvaa korkoa. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja valitse itsellesi sopivin!
  • Säästötili sopii varakassan kasvattamiseen ja säästöjen tallettamiseen myös lyhyellä aikavälillä. Jos suunnittelet säästöjesi sijoittamista pidemmäksi aikaa (vähintään kolmeksi vuodeksi), tutustu myös rahastoihin.
Varakassalle

EtuTili

EtuTili sopii hyvin varakassaksi ja myös lyhytaikaiseen säästämiseen: voit nostaa tililtä rahaa tai tehdä lisätalletuksia ilman rajoituksia.

Lue lisää EtuTilistä

Nyt myös 3 kk talletusjakso

JoustoTalletus-tili

JoustoTalletus on jatkuva säästötili joka sopii sinulle, kun haluat säästää helposti, turvallisesti ja joustavasti. Voit laskea talletusjaksojen korkotuoton aina etukäteen ja nostaa tililtä varojasi koska vain.

Lue lisää JoustoTalletus-tilistä

Kiinteä korko ja aika

Määräaikainen sijoitustili

Määräaikaisen sijoitustilin talletuskorko on kiinteä koko valitsemasi talletusajan. Näin tiedät aina etukäteen, kuinka paljon talletuksesi kasvaa korkoa.

Lue lisää Määräaikaisesta sijoitustilistä

Ensiasunnon säästämiseen

ASP-tili

Asuntosäästöpalkkiotilin voit avata, jos olet 15-44-vuotias ja haluat säästää ensimmäiseen omaan asuntoosi. Kun säästät asunnon hinnasta vähintään 10 prosenttia, lainaamme sinulle loput.

Lue lisää ASP-tilistä

Tiesitkö, että tarjoamme asiakkaillemme maksutonta sijoitusneuvontaa?

Tervetuloa keskustelemaan asiantuntijamme kanssa säästämisestä!

Lue lisää ja varaa aika

Etkö ole vielä Nordean asiakas?

Jätä meille soittopyyntö, niin soitamme sinulle mahdollisimman pian.

Jätä soittopyyntö

Mikä olisi paras säästötili sinulle?

Vertaile tilejä ja valitse sinulle sopivin.


JoustoTalletus

EtuTili

Määräaikainen sijoitustili

ASP-tili

Sopii sinulle, kun...Haluat säästää tilille pitkäjänteisesti, mutta saatat myös nostaa säästöjäsi jo aiemmin.Haluat säästää säännöllisesti ja tehdä talletuksia tai nostoja milloin vain.Haluat säästää tilille itse päättämäsi ajan (1-36 kk), etkä halua sinä aikana nostaa tililtä rahaa.Olet 15-44-vuotias ja haluat säästää ensiasuntoon.
Korko

Vuotuinen talletuskorko, riippuu talletusjakson pituudesta. Korko päivittyy automaattisesti, kun jakso päättyy ja uusi alkaa.

Kiinteä, porrastettu (vuotuinen korko)Kiinteä. Korko sovitaan, kun avaat tilin.1 % talletuskorko. Lisäkorko jälkikäteen, kun täytät ASP-säästämisen ehdot.**
Voiko tililtä tehdä nostoja koska vain?KylläKylläEiEi
Voiko tilille tehdä talletuksia koska vain?Kyllä. Talletuskorko lasketaan kuitenkin jakson alimmalle saldolle, eli jakson aikana tehdyille lisätalletuksille ei makseta korkoa.KylläEiKyllä, vuosineljänneksen sallittuun enimmäismäärään asti
Talletuksen määrä500-500 000 €Ei rajoituksiaVähintään 500 €150-4500 € kalenterivuosineljänneksittäin
TalletusaikaEi rajoituksia    Ei rajoituksiaVähintään 1 kkVähintään kahdeksan vuosineljännestä. Vuosineljännesten ei tarvitse olla peräkkäisiä.
Tilin kustannukset*MaksutonMaksutonMaksuton. Jos teet nostoja ennen kuin sovittu määräaika päättyy, perimme purkumaksun ja mahdolliset jälleenrahoituskulut. Tarkista ajantasaiset purkukulut tuotteen tiedoista.Maksuton
*Tiliin liitettävä hoitotili tai lisäpalvelut saattavat olla maksullisia. Tutustu hinnastoon
**4 %:n lisäkorkoa maksetaan tallettamisen aloittamisvuodelta ja tämän jälkeen enintään viideltä kalenterivuodelta. Lue lisäkoron saamisen ehdot ASP-lainan sivuilta. Tutustu ASP-lainaan

Säästötilin korko

Säästötilien korot vaihtelevat tilikohtaisesti. Jokaiselle tilille määritellään erikseen talletuskorko ja mahdollisesti myös jakson pituus sekä talletuksen vähimmäis- ja enimmäismäärä, jolle talletuskorkoa maksetaan.

Säästötilien korot voivat muuttua markkinakorkojen kehityksen mukaisesti. Talletukselle saamasi korko määräytyy yleensä talletusajan, summan ja tilin ehtojen mukaisesti. Tilille maksettavat talletuskorot ovat Suomessa lähdeveron alaisia. Tarkemmat korkotiedot löydät tiliä avatessasi.