Henkilötietoihin liittyvät oikeutesi

Tietosuoja-asetuksen mukaan sinulla on muun muassa oikeus tutustua ja pyytää pääsyä hallussamme oleviin henkilötietoihisi sekä oikeus saada tietosi koneellisesti luettavassa muodossa, jos haluat siirtää tietosi esimerkiksi toiselle toimijalle.

Lisäksi sinulla on oikeus pyytää tietojesi korjaamista tai poistamista sekä oikeus rajoittaa tai vastustaa henkilötietojesi käsittelyä. Yksilön oikeuksista on kerrottu tarkemmin tietosuojaselosteemme kuudennessa kappaleessa. (linkki tietosuojaselosteeseen). 

Pyyntö saada henkilötiedot

Sinulla on oikeus tutustua hallussamme oleviin henkilötietoihisi. Suuri osa tiedoista on jo nähtävissäsi Nordean tarjoamissa verkko- ja mobiilipalveluissa. Huomioithan, ettemme välttämättä voi antaa kaikkia tietoja lainsäädännön, muiden henkilöiden yksityisyyden suojan ja Nordea-konsernin liiketoimintakonseptin ja liiketoiminnan käytäntöjen rajoittaessa oikeuksia.

Seuraa alla olevia ohjeita pyytääksesi keskeiset henkilötietosi.

  1. Täytä oheinen lomake ”Henkilötietokysely” (linkki) ja tallenna se tietokoneellesi.
  2. Kirjaudu Omapostiin omilla henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi. Omaposti löytyy Nordean verkkopankista ja asiakkaille, joilla ei ole Nordean verkkopankkia, osoitteesta Nordea.fi/Omaposti.
  3. Lähetä täytetty lomake (kohdasta 1) Omapostin uuden viestin liitteenä. Valitse vastaanottajaksi ”GDPR” ja kirjoita aiheeksi ”Henkilötietokysely”.
  4. Tiedot toimitetaan sinulle Omapostiin kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta.

Pyyntö saada henkilötiedot koneellisesti luettavassa muodossa

Sinulla on oikeus saada meille antamasi henkilötiedot koneellisesti luettavassa muodossa. Tämä oikeus koskee henkilötietoja, joita on käsitelty ainoastaan automaattisesti ja suostumuksen tai sopimuksen täytäntöön panemisen perusteella. Tiedot voidaan myös siirtää meiltä toiselle rekisterinpitäjälle, mikäli se on turvallista ja teknisesti mahdollista. 

Seuraa alla olevia ohjeita pyytääksesi keskeiset henkilötietosi koneellisesti luettavassa muodossa.

  1. Täytä oheinen lomake ” Oikeus tietojen siirtoon” (linkki) ja tallenna se tietokoneellesi.
  2. Kirjaudu Omapostiin omilla henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi. Omaposti löytyy Nordean verkkopankista ja asiakkaille, joilla ei ole Nordean verkkopankkia, osoitteesta Nordea.fi/Omaposti.
  3. Lähetä täytetty lomake (kohdasta 1) Omapostin uuden viestin liitteenä. Valitse vastaanottajaksi ”GDPR” ja kirjoita aiheeksi ”Oikeus tietojen siirtoon”.
  4. Tiedot toimitetaan sinulle Omapostiin kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta.

Lisätietoja

Tietosuojaselosteessamme on kuvattu, miten Nordea käyttää ja säilyttää tietoja, ja miten tietoja luovutetaan. Lisätietoja henkilötiedoista, joita Nordea voi kerätä, löydät tietosuojaselosteemme ensimmäisestä kappaleesta. Selosteen kuudennessa kappaleessa on kerrottu tarkemmin yksilön oikeuksista. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä Nordea 24/7 -palveluumme 0200 3000 (pvm/mpm).

Jos olet tai olet ollut Nordean asiakkaana toisessa maassa ja haluat tutustua siellä kerättyihin henkilötietoihisi, lue ohjeet kyseisen maan kotisivuilta (nordea.fi, nordea.no, nordea.se, nordea.dk) tai ota yhteyttä kyseisen maan Nordea 24/7 -palveluun.

Olet tai olet ollut Nordean työntekijä

Jos olet Nordean nykyinen työntekijä, pyydä pääsyä työsuhteeseesi liittyviin tietoihisi suoraan Group Peoplesta. Jos työskentelet pohjoismaiden ulkopuolella tai olet aikaisemmin työskennellyt Nordeassa, ole yhteydessä Group Peopleen sähköpostitse people.direct@nordea.com tai soittamalla People Direct +45 5547 5600.