Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Terveysselvitys

Kun haet henkilövakuutusta, kysymme sinulta tietoja terveydentilastasi. Tältä sivulta saat lisätietoa terveysselvityksen antamisesta ja käsittelystä Nordeassa.

Mikä on terveysselvitys?

Terveysselvitys on ilmoituksesi vakuutusyhtiölle terveydentilastasi. Antamasi terveysselvityksen perusteella arvioimme, minkälaisena hakemasi henkilövakuutus voidaan sinulle myöntää.

Terveysselvitys

Milloin terveysselvitys tulee antaa?

Terveysselvitys annetaan haettaessa vakuutusturvaa kuoleman, vakavan sairauden, tilapäisen ja/tai pysyvän työkyvyttömyyden varalta. Turva tapaturmaisen kuoleman tai pysyvän työkyvyttömyyden varalta myönnetään ilman terveysselvityksen antamista.  

Mahdolliset jo todetut sairaudet voivat vaikuttaa vakuutuksen myöntämiseen, mutta eivät välttämättä estä vakuutuksen myöntämistä. Sairauksien tai vammojen merkitys vakuutuksen myöntämisen kannalta vaihtelee eri vakuutusturvien välillä. Siksi on tärkeää, että antamasi tiedot terveydentilastasi ovat oikeat. 

Selvityksen terveydentilastasi annat vakuutushakemuksen liitteenä olevalla suppealla tai laajalla terveysselvityslomakkeella. Mikäli vakuutusta hankkiessasi sinulle ei voida myöntää vakuutusta suppean terveysselvityksen perusteella, pyydämme sinua täyttämään laajemman terveysselvityksen.

Laajan terveysselvityksen käsittely
Lisäselvitykset suuriin turvamääriin
Poikkeustilanteet vakuutuksen myöntämisessä