KotiJousto-laina pähkinänkuoressa

  • Laina-aika on kymmenen vuotta ja pienin lainan määrä on 20 000 euroa.
  • Laina-aikana sinun ei tarvitse lyhentää lainaasi – maksat kuukausittain vain korot. 
  • Lainan voit käyttää haluamaasi tarkoitukseen.
  • Kotisi säilyy edelleen omistuksessasi ja toimii lainan vakuutena.
  • Voit käyttää vakuutena myös sijoitusasuntoasi.
  • Laina maksetaan kerralla takaisin laina-ajan päätyttyä.

Vapauta varallisuuttasi KotiJoustolla

KotiJousto on laina, jonka avulla voit vapauttaa velattomassa tai lähes velattomassa asunnossasi kiinni olevaa varallisuuttasi. Arkikielessä tällaisesta lainasta käytetään usein termiä käänteinen asuntolaina. Asunto pysyy edelleen omistuksessasi ja maksat laina-aikana ainoastaan kuukausittaiset korkomenot. Laina-aika on maksimissaan kymmenen vuotta, mutta voit maksaa lainan pois milloin vain.

Laina, joka taipuu moniin tarpeisiin

Voit käyttää KotiJousto-lainaa esimerkiksi suurempien hankintojen, kuten remontin rahoittamiseen. Sinun on mahdollista vähentää lainan korot verotuksessasi, jos laina kohdistuu vakituisen asuntosi peruskorjaukseen tai tulonhankkimiseen.

Esimerkki

Ikäihminen haluaa asua nykyisessä omakotitalossaan, mutta välttämättömien remonttien myötä asumiskustannukset ovat hänen eläkkeeseensä nähden kovin suuret. KotiJouston avulla hän voi kattaa asumiskustannuksiaan ja asua edelleen omakotitalossaan. Laina maksetaan pois, kun talo myydään, esimerkiksi ikäihmisen muuttaessa pienempään senioriasuntoon.

AsuntoJouston myynti on päättynyt

Jos sinulla on voimassa oleva AsuntoJousto-laina, löydät siihen liittyvät ehdot ja hinnaston AsuntoJousto-sivulta.

Siirry AsuntoJousto sivulle

Hinnat
Hinnat ennen 1.9.2019 nostettuihin luottoihin
Kuluttajaluottotiedot

Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot

Luotonhakijalla on vertailun helpottamiseksi oikeus saada ennen luottosopimuksen allekirjoittamista keskeiset luottoa koskevat tiedot Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot –lomakkeella. Tiedot lomakkeella voivat olla asiakkaan pyytämillä tiedoilla tai tyypillisin arvoin laskettuja. Tällä sivustolla oleva lomake on laskettu tyypillisin tiedoin, mikä tarkoittaa sitä, että lomakkeessa on käytetty tälle luottotyypille tyypillistä euromäärää.

Lomakkeella ilmoitetaan luotonantajan yhteystiedot, kuvaus luottotuotteen pääominaisuuksista, luoton kustannuksista, muista tärkeistä oikeudellisista näkökohdista sekä tarvittaessa etämyynnistä annettavista lisätiedoista. Lomakkeen tiedot voivat olla joko luotonantajaa sitovia tai sitomattomia. Sitova lomake edellyttää myönteistä luottopäätöstä.