Henkilövakuutus vähentää huolta tulevasta

Tiedätkö, minkälainen vaikutus vakavalla sairastumisella olisi toimeentuloosi? Entä miten perheesi talouden kävisi, jos sinä itse tai puolisosi kuolisi yllättäen? Yllättävän moni suomalainen nimittäin ei tiedä. Kukaan ei toivo ikäviä asioita tapahtuvan omalle kohdalle eikä esimerkiksi kuolemasta puhuminen ole monellekaan helppoa. Siksi myös varautuminen jää helposti puolitiehen. Näistä syistä henkilövakuutuksen ottaminen on kuitenkin tärkeää meille kaikille:

1. Miten pärjäisit puolella tuloistasi?

Usko sosiaaliturvan riittävyyteen on monelle syy jättää henkilövakuutus hankkimatta. Suomessa sosiaaliturva on kuitenkin mitoitettu turvaamaan vain välttämätön toimeentulo esimerkiksi sairauden tai työkyvyttömyyden kohdatessa. 

Monelle voi tulla yllätyksenä esimerkiksi se, että työnantaja on velvollinen maksamaan sairausloman palkkaa vain yhdeksältä päivältä sairastumispäivän lisäksi. Tämän jälkeen toimeentulo on Kelan sairauspäivärahan varassa, ellei työehtosopimuksessa muuta ole sovittu. Jos bruttotulot ovat esimerkiksi 3300 euroa/kk, olisi sairauspäiväraha noin 1900 euroa/kk, josta maksetaan vielä verot.

Ero totuttuun tulotasoon voi olla suuri, ja vaikutukset omaan talouteen mittavia. Lisäturvaa sosiaaliturvan aukkoihin on mahdollista saada henkilövakuutuksilla. Vaikka raha ei tuo ihmishenkeä takaisin tai estä sairastumista, auttaa vakuutuksesta saatava korvaus arjen kuluissa ja elämän uudelleen järjestämisessä. Helpotus voi olla suuri, kun raha-asioita ei tarvitse alkaa järjestellä muuten vaikeassa tilanteessa.

2. Joka viides suomalainen sairastuu vakavasti työikäisenä

Joka viides suomalainen sairastuu syöpään, sydäninfarktiin, sepelvaltimotautiin tai aivohalvaukseen työikäisenä. Suuri osa sairastuneista onneksi selviää ja jatkaa normaalia elämää parantumisen jälkeen, mutta sairaus- ja toipumisaika verottavat sekä sairastuneen että hänen lähipiirinsä henkistä jaksamista sekä perheen taloutta. Pitkän sairauspoissaolon aikana tulot voivat pudota jopa puoleen, jolloin lainan lyhennyksistä ja muista arjen menoista selviäminen voi muuttua haastavaksi. Vielä rajumpi vaikutus tulotasoon on, jos sairastumisen jälkeen joutuu jäämään pois työelämästä kokonaan. 

Vakava sairastuminen ei ole vain keski-ikäisten ja vanhempien ihmisten uhkana. Sairastuminen voi yllättää myös nuoren aikuisen, joka on vasta aloittelemassa työelämässä tai jonka tulotaso ei ole vielä vakiintunut.  Vastuita voi kuitenkin jo olla esimerkiksi ensiasunnon ostamisen tai perheenlisäyksen myötä. 

Vakavan sairauden vakuutuksella on mahdollista turvata omaa ja läheisten toimeentuloa sairausaikana. Vakuutuksesta maksettavan verottoman korvauksen voi käyttää itselle tärkeisiin ja merkityksellisiin asioihin, esimerkiksi nopeaan hoitoon pääsyyn, arjen kuluihin tai asioihin, jotka auttavat jaksamaan arjessa. Korvaus voi mahdollistaa myös osa-aikaisen työskentelyn toipumisen jälkeen ilman suurta laskua tulotasossa. 

Katso laskurista, mitä vakavan sairauden vakuutus maksaa sinulleAvautuu uuteen ikkunaan.

3. Henkivakuutus turvaa läheisten arjen jatkumisen

Joka vuosi yli 10.000 parhaassa työiässä olevaa suomalaista menehtyy sairauteen tai onnettomuuden seurauksena. Vaikka todennäköisyys kuolla ennenaikaisesti on suhteellisen pieni, on se toteutuessaan shokki sekä läheisille että perheen taloudelle. Erityisesti ikävuosien 25-50 välillä ovat taloudelliset vastuut usein suurimmillaan – on asuntolainaa ja lapsiperheen arkisia menoja. Ruuhkavuosien pyörteissä ei tule ajatelleeksi, kuinka perheen talous kestäisi, jos puoliso yhtäkkiä menehtyisi ja jatkossa pitäisikin pärjätä yksillä tuloilla.

Henkivakuutuksen tarkoituksena on turvata läheisten toimeentulo tilanteessa, jossa perheen huoltaja menehtyy. Henkivakuutus onkin tärkeä kaikille, joilla on lapsia tai lainaa yhdessä puolison kanssa. Elämän mullistuessa voi olla tärkeää, että puolisolla tai perheellä on mahdollisuus jäädä asumaan tuttuun kotiin, eikä sitä tarvitse myydä vaikeassa tilanteessa. Myös surulle ja toipumiselle jää paremmin tilaa, kun toimeentulosta ei tarvitse kantaa huolta. 

Katso laskurista, mitä henkivakuutus maksaa sinulle.Avautuu uuteen ikkunaan

4. Miksi maksaa vakuutuksesta, kun voi säästää pahan päivän varalle?

Ruuhkavuosina tai asuntovelallisena voi taloudessa olla monenlaisia rahareikiä, ja vakuutuksista maksettava hinta voi tuntua ylimääräiseltä menoerältä. Moni myös ajattelee, että säästämällä säännöllisesti satasen tai pari kuukaudessa, varautuu samalla myös pahan päivän varalle.

Säästäminen kannattaa aina, olipa elämäntilanne mikä tahansa. On kuitenkin hyvä miettiä, kuinka kauan joutuisit säästämään saadaksesi kasaan esimerkiksi vuoden nettotuloja vastaavan summan. Ja haluaisitko kaikkien säästöjesi menevän pakollisiin menoihin vai olisiko säästöistä mukava nauttia myös hyvinä hetkinä? 

Henkilövakuutuksien etuna on, että vakuutuskorvaus maksetaan nopeasti joko vakuutetulle itselleen tai henkivakuutuksen osalta edunsaajamääräyksessä ilmoitetulle edunsaajalle. Korvauksen saaja voi käyttää rahat haluamallaan tavalla esimerkiksi arjen kuluihin tai elämän uudelleen järjestämiseen. Vakuutuskorvaus kannattaakin mitoittaa siten, että se mahdollistaa arjen kuluista selviämisen vähintään vuodeksi.  

Neljä hyvää syytä ottaa henkilövakuutus Nordeasta

  1. Nordea MyLife -henkilövakuutus on Kuluttaja-lehden testivoittaja. Kehuja vakuutus sai erityisesti edullisista hinnoista ja joustavista vakuutusehdoista. (Kuluttajan lainaturvavertailu 9/2022)
  2. Nordean asiakkaana saat vakuutukset entistä edullisemmin. Asuntolaina-asiakkaana saat 15 % alennuksen uudesta MyLife-vakuutuksesta ja Premium tai Private Banking -asiakkaana alennuksesi on 20 %.
  3. Lisäetuna jopa 25 % korkeampi vakuutusturva aktiiviselle liikkujalle. Liikunnasta palkitsevan vakuutuksen saat vain Nordeasta!
  4. Lisäetu kaikille henkivakuutusasiakkaille: saat automaattisesti 25 % korotuksen kuolemanvaraturvan korvaussummaan maksutta.

Osta vakuutus helposti verkosta

Siirry laskuriin! Saat suosituksen sinulle sopivasta vakuutusturvasta ja voit ostaa vakuutuksen alusta loppuun verkossa.

Laske hinta ja osta vakuutus

Minkälaista turvaa tarvitsen?

Tutustu tarkemmin Nordean henkilövakuutuksiin ja valitse sinulle sopivaa vakuutusturvaa.

Lue lisää MyLife-vakuutuksista