Vinkit kortin käyttöön ulkomailla

Oletko lähdössä reissuun? Ennen lähtöä on hyvä tarkistaa kortille asetettu maarajaus sekä muut turvarajat. Näin kortilla maksaminen ja rahan nostaminen ulkomailla onnistuvat ilman ongelmia. Lue vinkkimme, mitä kaikkea kannattaa huomioida kortin käytössä ennen reissua ja sen aikana.

Varaa matka luottokortilla

Hyödynnä lisäturva – varaa matka luottokortilla

Matka kannattaa maksaa luottokortilla, koska se tuo turvaa reissuun.

Kaikkiin Nordean luottokortteihin kuuluu kuluttajansuojalain mukainen turva, joka auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa matkanjärjestäjän kanssa. Esimerkiksi jos matkatoimisto tai lentoyhtiö menee konkurssiin ja olet maksanut matkasi luottokortilla, voit hakea korvausta.

Luottokortin matkavakuutus ulkomaille

Tiesitkö, että suosituin korttimme Nordea Gold sisältää kattavan matkavakuutuksen ulkomaille? Luottokortin ulkomaanmatkavakuutukseen sisältyy esimerkiksi matkasairaus-, matkatapaturma-, matkatavara- ja peruuntumisturvat. Ulkomaanmatkavakuutus on voimassa vapaa-ajan matkoilla, kun yhteenlasketuista matka- ja majoituskuluista on maksettu vähintään 75% Nordea Gold -kortin luotto-ominaisuudella.

Ulkomaanmatkavakuutus sisältyy myös Nordea Premium, Finnair Plus Mastercard sekä Nordea Platinum ja Nordea Black -kortteihin.

Lue lisää matkavakuutuksista

Luottokortti on hyödyllinen myös matkan aikana

Vakuutusetujen lisäksi luottokortin käyttäminen kannattaa myös monissa muissa tilanteissa. Esimerkiksi useat hotellit ja autovuokraamot edellyttävät luottokorttia varausta tehdessä. 

Jos sinulla ei vielä ole luottokorttia, voit tilata uuden luottokortin kätevästi verkosta.

Varmista, että luotto riittää
Tarkista maarajaus ja turvaraja
Lataa Nordean mobiilipankki
Ota mobiilimaksaminen käyttöön
Käytä ja säilytä korttia oikein
Muista myös käteinen

Kortin katoaminen reissussa

Jos korttisi katoaa, varastetaan tai sen tiedot kopioidaan

  1. Sulje korttisi väliaikaisesti tai pysyvästi Nordean verkko- tai mobiilipankissa. Voit myös sulkea kortin soittamalla numeroon +358 20 333Avautuu uuteen ikkunaan.
  2. Jos korttiasi on käytetty väärin: Tee korttireklamaatio, jonka avulla voit saada menettämäsi rahat takaisin.

Uuden kortin tilaaminen ulkomailla

Jos tarvitset uuden kortin kadonneen kortin tilalle jo reissussa, voit hakea uutta korttia Nordean verkko- tai mobiilipankista.

Saat uuden kortin digitaalisesti käyttöön jo ennen kuin fyysinen kortti saapuu kotiin. Uusi korttisi löytyy ensin virtuaalisena Nordean mobiilipankissa, josta voit lisätä sen helposti puhelimeen ja aloittaa mobiilimaksamisen

Jos muuta ikävää sattuu reissussa

Nordea Gold -kortilla saat kattavan matkavakuutuksen ulkomaille, kun maksat vähintään 75 % matka- ja majoituskuluista kortin luotto-ominaisuudella.

Ulkomaanmatkavakuutus löytyy myös Nordea Premium, Finnair Plus Mastercard, Nordea Platinum ja Nordea Black -korteissa.

Usein kysytyt kysymykset