Vinkit kortin käyttöön ulkomailla

Lomalle lähtiessä on hyvä tarkistaa kortille asetettu maarajaus ja muut turvarajat. Lisäksi kannattaa muistaa mobiilipankki, jossa tarkastat tilitapahtumiasi kätevästi tarpeen tullen. Lue vinkkimme, ja pankkikortin käyttö, rahan nostaminen ja muut maksamiseen liittyvät asiat onnistuvat ulkomailla ongelmitta.

Hyödynnä kortin luotto-ominaisuus

Hyödynnä kortin luotto-ominaisuus

Kun maksat ulkomaanmatkasi luottokortilla, saat kaupan päälle lisäturvaa. Nordea Gold -korttiin kuuluu kattava ulkomaanmatkavakuutus ja käteisturvavakuutus. Luottokortin ulkomaanmatkavakuutukseen sisältyy esimerkiksi matkasairaus-, matkatapaturma-, matkatavara- ja peruuntumisturvat. Ulkomaanmatkavakuutus on voimassa vapaa-ajan matkoilla, kun yhteenlasketuista matka- ja majoituskuluista Nordea Gold -kortin luotto-ominaisuudella on maksettu vähintään 75%.

Ulkomaanmatkavakuutus sisältyy seuraaviin kortteihin: Nordea Gold, Mastercard Premium, Nordea Platinum, Nordea Black ja Finnair Plus Mastercard.

Vakuutusetujen lisäksi luottokortin käyttäminen kannattaa myös monissa muissa tilanteissa. Esimerkiksi useat hotellit ja autovuokraamot edellyttävät luottokorttia varausta tehdessä.  

Tutustu korttivakuutuksiin tarkemmin

Varmista että luotto riittää
Hätäkäteistä Gold- ja Premium-korteilla
Käytä ja säilytä korttia oikein
Varmista maarajaus ja turvaraja
Mobiilipankki taskussasi myös matkalla

Mitä tehdä, jos kortti katoaa tai jotakin muuta ikävää sattuu?

  1. Jos korttisi katoaa, varastetaan tai sen tiedot kopioidaan, voit estää korttisi käytön väliaikaisesti tai sulkea sen kokonaan mobiilipankissa tai soittamalla numeroon +358 20 333.
  2. Jos korttiasi on käytetty, tee korttireklamaatio, jonka avulla voit saada menettämäsi rahat takaisin.

Muistathan, että Nordea Gold -kortti sisältää myös kattavan ulkomaanmatkavakuutuksen. Vakuutusominaisuus on voimassa, kun vähintään 75 % matka- ja majoituskuluista on maksettu kortin luotto-ominaisuudella.

Entä jos kortti ei kelpaa

Vaikka maksukortin käyttö on ulkomailla kätevää ja turvallista, joskus tulee tilanteita, joissa myyjälle kelpaa vain käteinen. Käteistä kannattaa varata ainakin sen verran, että voit maksaa taksimatkan esimerkiksi lentokentältä hotellillesi.

Kortilla on turvallista nostaa rahaa myös ulkomailla. Hyvä nyrkkisääntö on, että kannattaa suosia tunnettujen pankkien yhteydessä sijaitsevia automaatteja. Lähimmän Mastercard-verkostoon kuuluvan automaatin voit etsiä pankkiautomaatti-haustaAvautuu uuteen ikkunaan.

Selvitä etukäteen, mitä rahan nostaminen ulkomailla maksaa. Käteisnostojen hinnat löydät oman korttisi sivuilta Normaalihinnat-välilehdeltä.