Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Jos kortti ei toimi

Usein kortin asetusten muokkaaminen auttaa kortin toimivuuteen ja pääset jatkamaan sen käyttöä. Tällä sivulla on ohjeita ja vinkkejä, joita kannattaa kokeilla tilanteissa, joissa korttisi ei toimi maksupäätteellä, automaatilla tai verkossa.

Näin tarkistat käyttövaran ja turvarajat

Tarkista tilin ja luoton käyttövara 

  • Tarkista, paljonko sinulla on rahaa pankki- tai luottotilillä käytettävissä. Näet korttisi tiedot mobiili- ja verkkopankista ja Wallet-sovelluksesta. Voit myös katsoa saldosi tai luoton tapahtumat pankkiautomaatilla. Saldokysely pankkiautomaatilla on maksullinen; katso saldokyselyn hinnastoAvautuu uuteen ikkunaan

  • Rinnakkaiskortin käyttöraja vaikuttaa siihen, kuinka paljon rinnakkaiskortin haltija voi käyttää luottoa laskutuskauden aikana. Käyttörajan korottamisesta voidaan sopia pääkortinhaltijan kanssa soittamalla tunnistautuneena asiakaspalveluun tai mobiili- tai verkkopankin chatin kautta. 

Huomaa, että luoton lyhennys saattaa näkyä tilillä vasta muutaman päivän päästä.

Tarkista kortille asetetut turvarajat

Kortin nosto- ja maksurajat  voit tarvittaessa muuttaa mobiili- ja verkkopankissa. 

Kortin turvarajat kannattaa pitää matalina, ja muuttaa niitä, kun on ostamassa jotakin kalliimpaa. Siten minimoit vahingon, jos kortti joutuu vääriin käsiin. Tarkista myös mobiili- tai verkkopankista  

  • käyttöalue
  • internetkäyttö.

Verkkouhkapelaaminen on estetty 9.5.2018 jälkeen uusituille korteille (ei koske automaattisesti vuosiuusittavia kortteja). Eston voit poistaa soittamalla Nordean asiakaspalveluun. 

Maksupääte

Maksupääte

Jos korttisi ei toimi maksupäätteellä, tarkista

  • ettei siru ole likainen tai magneettijuova kulunut. Voit puhdistaa sirun pyyhkäisemällä sitä kankaaseen.
  • onko kortti riittävän syvällä lukijassa.

Kyseessä voi myös olla tekninen viive tai häiriö kansainvälisissä tietoliikenneyhteyksissä, jolloin yhteys voi olla hidas. Mikäli yllä mainitut eivät auttaneet, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. 

Ota Google Pay tai Apple Pay käyttöösi ja maksa viemällä puhelin lähimaksupäätteen viereen. Maksat kuin kortilla, mutta kätevämmin. Lue lisää mobiilimaksamisen vaihtoehdoista.  

Automaatit
Verkkomaksut