Vinkit turvalliseen verkkomaksamiseen

  • Varmistu verkkokaupan luotettavuudesta. Jos verkkokauppa ei ole entuudestaan tuttu, voit etsiä verkosta muiden kokemuksia kaupasta. Suosittelemme myös, että kirjoitat verkkokaupan osoitteen itse internet-selaimen osoitekenttään.
  • Suosi vahvan tunnistamisen verkkokauppaa. Kun vahva tunnistaminen on käytössä, sinut siirretään korttitietojen syöttämisen jälkeen aina pankin sivuille, jossa tunnistaudut Nordea ID -sovelluksen tai -laitteen avulla.
  • Turvalliset verkkokaupat käyttävät maksukorttien yhteydessä todennettuja salaus- ja varmennusmenetelmiä, kuten Visa Secure ja Mastercard Identity Check. Näin ostohetkellä todennetaan sekä tuotteen ostaja että myyjä.
  • Tutustu huolellisesti verkkokaupan toimitus- ja palveluehtoihin. Jos myyjän tietoja ei ole saatavilla, tuotteen palautus ei ole mahdollista tai kulut ovat poikkeuksellisen suuret, vaihda kauppaa.
  • Maksa ostokset luottokortilla. Kun maksat verkossa luottokortilla, saat ostoksillesi kuluttajansuojalain mukaisen turvan. Esimerkiksi jos tilaamasi tuote ei saavukaan perille, voit hakea korvausta.

Aktivoi korttisi verkkomaksukelpoiseksi

Voit maksaa ostoksia verkossa syöttämällä korttisi tiedot verkkokauppaan tai maksamalla mobiilimaksamisen sovelluksella, kuten Apple Paylla, Google Paylla tai Samsung Paylla. Molemmat tavat maksaa kortilla ovat turvallisia ja niissä käytetään vahvaa tunnistautumista.

Valitsitpa kumman maksutavan tahansa, sinun tulee sallia verkkomaksut kortillesi. Olet määrittänyt kortin hakemisen yhteydessä, saako korttiasi käyttää verkkomaksamiseen. Jos haluat tarkistaa asetukset tai muuttaa niitä, voit muokata internet-asetusta helposti Nordean mobiili- ja verkkopankissa.

  • Mobiilipankissa: valitse korttisi > "Asetukset" > "Internet-käyttö"
  • Verkkopankissa: "Talous" > "Kortit" > valitse korttisi > "Internet-käyttö"

Lue lisää Apple Paysta

Lue lisää Google Paysta

Lue lisää Samsung Paysta

Kuluttajansuoja luottokorteissa

Kaikkiin Nordean luottokortteihin liittyy kuluttajansuojalain mukainen turva myyjän sopimusrikkomuksen varalta. Se tarkoittaa, että voit saada rahasi takaisin, jos jokin menee pieleen. 

Lue lisää kuluttajansuojasta

Teknologia tukee turvallista verkkomaksamista

Verkkomaksamisen turvallisuutta on kehitetty jatkuvasti paremmaksi. Nykyään korttimaksamisen turvallisuutta lisää etenkin vahva tunnistautuminen, jolla hyväksyt korttiveloituksen. Vahvan tunnistautumisen ja kortin turvallisuuden ympärille on kehitetty monia eri varmennusmenetelmiä. Esimerkiksi 3D Secure, kortin turvakoodi ja tokenisaatio tukevat korttien turvallista käyttöä ja vähentävät niiden väärinkäyttöä.

3D Secure

3D Secure on turvallisuuselementti, jota käytetään korttimaksuissa. Sen tarkoituksena on, että ostohetkellä todennetaan maksun molemmat osapuolet: ostaja ja kauppias.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee vahvistaa korttimaksu verkossa tunnistautumalla pankkitunnuksilla.

Turvalliset verkkokaupat käyttävät korttimaksujen yhteydessä todennettuja 3D Secure -varmennusmenetelmiä, kuten Mastercard Identity Check (aiemmin Mastercard SecureCode) ja Visa Secure (aiemmin Verified by Visa).

Turvakoodi (CVC / CVV)

Kun maksat verkossa kortilla, pyytää kauppias sinulta usein CVC- tai CVV-koodia. Tämä tarkoittaa kolminumeroista turvakoodia, joka löytyy maksukortistasi.

CVC-koodi (Card Verification Code) löytyy Mastercard-korteista ja CVV-koodi (Card Verification Value) löytyy Visa-korteista.

Jokaisella kortilla on yksilöity turvakoodi, joka päivittyy uuteen numerosarjaan kortin vuosiuusinnan yhteydessä. Jos käytössäsi on credit/debit-yhdistelmäkortti, löydät kortistasi kaksi eri turvakoodia: yksi credit-puolelle ja yksi debit-puolelle.

Tokenisaatio

Tokenisaatiota käytetään korttitietojen turvaamiseen esimerkiksi mobiilimaksamisen sovelluksissa, kuten Apple Payssa.

Tokenisaatiolla muutetaan kortin tiedot (numero, turvakoodi ja päivämäärä) digitaaliseen muotoon ja salataan.

Tokenisoinnin ansiosta fyysisen kortin tiedot eivät tallennu sovellukseen tai älylaitteeseen ja niitä ei paljasteta kauppiaalle.

Kortilla maksaminen
Mobiilimaksaminen
Usein kysyttyä

Sinua voivat kiinnostaa myös nämä artikkelit