Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Täysi-ikäisyyden kynnyksellä

Moni asia muuttuu, kun nuori täyttää 18 vuotta – myös pankkipalvelut. Nordeassa hoidat pankkiasiasi vaivattomasti, saat tukea oman taloutesi suunnitteluun ja neuvontaa kellon ympäri.

Kun lapsi täyttää 18 vuotta

Täysi-ikäisyyden myötä myös nuoren pankkipalvelut muuttuvat. Huoltajien käyttöoikeudet poistuvat automaattisesti, ja nuori alkaa itse vastata pankkipalveluistaan.

Nuori voi palauttaa käyttöoikeudet vanhemmilleen ilman näiden erillistä suostumusta ennen 19-vuotispäiväänsä. Käyttöoikeuksien palauttaminen onnistuu 24/7-asiakaspalvelussa, jos nuorella on pankkitunnukset. Jos nuorella ei ole pankkitunnuksia, käyttöoikeuksien palauttaminen onnistuu konttorissa.

Jos täysi-ikäisellä nuorella ei ole pankkitunnuksia, verkkopankkisopimus avataan konttorissa.

Oma talous haltuun

Täysi-ikäinen nuori on itse vastuussa raha- ja pankkiasioistaan. Vanhemmat eivät voi hoitaa täysi-ikäisen lapsensa pankkiasioita tai edustaa häntä 24/7-asiakaspalvelussa tai konttorissa ilman nuoren jommallekummalle heistä antamaa valtakirjaa.

Täytettyään 18 vuotta, nuoren kannattaa liittyä Check-in asiakkaaksi saadakseen etuja pankkipalveluista. Lue lisää nuoren pankkipalveluista ja Check-in-asiakkuudesta.

Neuvoja elämänmuutoksissa

Muutto omaan kotiin, opiskeluiden aloittaminen ja oma taloudenhoito ovat isoja muutoksia. Asiantuntevat neuvojamme antavat vinkkejä päivittäisten pankkiasioiden hoitoon.

Jaamme sosiaalisessa mediassa käytännön vinkkejä oman talouden hoidosta. Seuraa nuorten neuvojien tiimiämme Snapchatissa @nordeasuomi. Löydät meidät myös Instagramista @nordea_fi.

Tilin avaaminen ja vauvalahja

Avaa ensimmäinen tili alle 6 kk ikäiselle lapsellesi tietyillä ehdoilla, muistamme lastasi vauvalahjalla.

Lue lisää tilinavauksesta ja vauvalahjasta

Lapselle säästäminen

Säännöllisellä säästämisellä kerrytät pienestäkin summasta pesämunaa lapsen tulevaisuutta varten.

Lue lisää lapselle säästämisestä

Lapsi maksaa itse

Alaikäisen päivittäiset pankkipalvelut, joiden avulla perheen nuorimpien raha-asiat hoituvat helposti ja turvallisesti.

Lue lisää alaikäisen pankkipalveluista

15 vuotta täyttäneen pankkipalvelut

ASP-säästäminen ja opintolaina hoituvat Nordeassa mutkattomasti

Lue lisää 15 vuotta täyttäneen pankkipalveluista