Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Lähimaksaminen

Kortissa olevan lähimaksuominaisuuden yläraja nousi 25 eurosta 50 euroon 12.4.2019. Lähimaksuominaisuus sisältyy kaikkiin Nordean myöntämiin uusiin sekä uusittaviin kortteihin. Ostokset maksat helposti ja nopeasti viemällä kortin lähelle maksupäätettä. Lähimaksuominaisuuden tunnistat kortin etupuolella olevasta kaarisymbolista.

Lähimaksaminen on helppoa ja nopeaa

Nordean myöntämiin uusiin ja uusittaviin Mastercard- ja Visa -kortteihin sisältyy lähimaksuominaisuus. Lähimaksuraja on Nordea korteilla 12.4.2019 alkaen 50 euroa. 

Lähimaksurajan nosto 25 eurosta 50 euroon tapahtuu Suomessa vaiheittain. Vaikka oman kortin osalta maksuraja on muutettu 50 euroon,  edellyttää muutos myös päivityksen kauppiaan maksupäätteisiin. Yli 25 euron lähimaksuissa maksupääte voi hylätä korttioston tai pyytää maksun vahvistusta allekirjoituksella. Tämä on väliaikaista ja poistuu sitä mukaa, kun kaikki maksupäätteet Suomessa on päivitetty hyväksymään 50 euron lähimaksut. 

Alle 50 euron suuruisissa maksuissa sinun ei tarvitse laittaa korttiasi maksupäätteeseen eikä näppäillä tunnuslukua (PIN) - viet vain maksukorttisi lähelle maksupäätettä. Lähimaksaminen on mahdollista kaikissa maksupäätteissä, joissa on lähimaksamisesta kertova kaarisymboli ja jotka hyväksyvät lähimaksuja. 

Voit halutessasi maksaa ostoksesi lähimaksuominaisuuden sisältävällä kortilla asettamalla kortin maksupäätteeseen ja näppäilemällä tunnusluvun, myös alle 50 euron ostoksissa. 

Lähimaksaminen Nordea korteilla

Lähimaksuja voit tehdä Nordea Credit-, Gold-, Premium-, Platinum- ja Black -korteilla. Näiden yhdistelmäkorttien (Credit/Debit) lähimaksut veloitetaan aina pankkitililtä. Mikäli kortissa ei ole debit-ominaisuutta, veloitetaan lähimaksut korttiluotolta (Credit).

Luotto- eli credit -ominaisuudella voit tehdä lähimaksuja Finnair Plus-, Stockmann- ja TUOHI Mastercard –korteilla. Veloitus tapahtuu aina luottotililtä eli kortin credit-ominaisuudelta riippumatta siitä onko sinulla yhdistelmäkortti vai pelkkä credit-kortti.

Voit tehdä alle 50 euron lähimaksuja myös Nordea Debit –kortilla tai Nordea Electron –kortilla. Veloitus tapahtuu aina pankkitililtäsi. Nordea Electron –kortilla lähimaksuista varataan kate pankkitililtäsi tuttuun tapaan.

Tunnistat lähimaksukortin kaarisymbolista. 

Näin teet lähimaksun

Maksaessasi lähimaksuominaisuudella varustetulla kortilla ensimmäistä kertaa, syötä kortti maksupäätteeseen ja näppäile tunnuslukusi. Debit-lähimaksu tulee aktivoida debit-ostolla ja credit-lähimaksu credit- eli luotolla ostolla. Korttisi lähimaksuominaisuus on nyt aktivoitu, ja voit jatkossa maksaa pieniä ostoksia ilman tunnusluvun näppäilyä.

Kun kassa rekisteröi ostoksesi ja pyytää maksua, vie korttisi lähelle maksupäätettä. Maksupääte ilmoittaa maksun onnistumisesta ääni- ja valomerkillä. Saat ostoksestasi kuitin normaaliin tapaan.

Turvallinen lähimaksu

Lähimaksaminen sujuvoittaa asiointia sekä takaa, ettei tunnusluku joudu asiattomien haltuun. Isommat ostokset maksetaan edelleen käyttäen korttiin kuuluvaa tunnuslukua. Turvallisuussyistä maksupääte ohjaa ajoittain asettamaan kortin maksupäätteeseen ja näppäilemään tunnusluvun, jotta varmistutaan oikeasta kortinhaltijasta.

Tunnusluku onkin tärkeä säilyttää aina erillään kortista ja muiden henkilöiden ulottumattomissa. Hyvä tapa on valita kortille oma tunnusluku ja käyttää sitä aina muiden katseilta suojassa.