Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Lähimaksaminen

Kortissa olevalla lähimaksuominaisuudella voit maksaa alle 25 euron suuruisia ostoksia helposti ja nopeasti viemällä maksukorttisi vain lähelle maksupäätettä.

Lähimaksaminen on helppoa ja nopeaa

Alle 25 euron suuruisissa maksuissa sinun ei tarvitse laittaa korttiasi maksupäätteeseen eikä näppäillä tunnuslukua (PIN)- viet vain maksukorttisi lähelle maksupäätettä. Lähimaksaminen on mahdollista kaikissa maksupäätteissä, joissa on lähimaksamisesta kertova kaarisymboli ja jotka hyväksyvät lähimaksuja.

Lähimaksuominaisuus tarkoittaa, että voit maksaa alle 25 euron suuruisia ostoksia helposti ja nopeasti viemällä maksukorttisi lähelle maksupäätettä. Sinun ei tarvitse laittaa korttiasi maksupäätteeseen eikä näppäillä tunnuslukua (PIN). Lähimaksaminen on mahdollista kaikissa maksupäätteissä, joissa on lähimaksamisesta kertova kaarisymboli ja jotka hyväksyvät lähimaksuja.

Voit maksaa lähimaksuominaisuuden sisältävällä kortilla aina myös normaaliin tapaan – myös alle 25 euron ostoksia. Tällöin laitat kortin maksupäätteeseen ja näppäilet tunnusluvun.

Lähimaksuja voit tehdä uusilla Nordea Credit-, Gold-, Premium-, Platinum- ja Black -korteilla. Yhdistelmäkortilla (Credit/Debit) lähimaksut veloitetaan aina pankkitililtä. Mikäli kortissa ei ole debit-ominaisuutta, veloitetaan lähimaksut korttiluotolta (Credit).

Luotto- eli credit -ominaisuudella voit tehdä lähimaksuja Finnair Plus- ja Stockmann Mastercard –korteilla. Veloitus tapahtuu aina luottotililtä eli kortin credit-ominaisuudelta riippumatta siitä onko sinulla yhdistelmäkortti vai pelkkä credit-kortti.

Lähimaksaminen Nordea Electron ja Nordea Debit -kortilla

Voit tehdä alle 25 euron lähimaksuja Nordea Debit –kortilla tai uudella Nordea Electron –kortilla. Veloitus tapahtuu aina pankkitililtäsi. Voit maksaa lähimaksuominaisuuden sisältävällä kortilla aina myös normaaliin tapaan – myös pieniä ostoksia. Tällöin laitat kortin maksupäätteeseen ja näppäilet tunnusluvun.

Nordea Electron –kortilla lähimaksuista varataan kate pankkitililtäsi tuttuun tapaan.

Näin teet lähimaksun


Maksaessasi lähimaksuominaisuudella varustetulla kortilla ensimmäistä kertaa, syötä kortti maksupäätteeseen ja näppäile tunnuslukusi. Debit-lähimaksu tulee aktivoida debit-ostolla ja credit-lähimaksu credit- eli luotolla ostolla. Korttisi lähimaksuominaisuus on nyt aktivoitu, ja voit jatkossa maksaa pieniä ostoksia ilman tunnusluvun näppäilyä.

Lähimaksaminen sujuvoittaa asiointia sekä takaa, ettei tunnusluku joudu asiattomien haltuun. Isommat ostokset maksetaan edelleen käyttäen korttiin kuuluvaa tunnuslukua. Tunnuslukua pyydetään myös satunnaisesti myös lähimaksuissa turvallisuussyistä, joten lähimaksu on turvallinen käyttää.