Hyvät taloustaidot ovat apuna oman talouden suunnittelussa

Rahankäytön suunnittelu ja muut taloustaidot tuovat mielenrauhaa. Ne auttavat talouden tasapainottamisessa sekä säästämisessä silloin, kun siihen on varaa. Kun oma talous on tasapainossa, voi luottavaisin mielin suunnitella tulevaa ja tarvittaessa turvautua myös säästöihin.

Laita omat rahankäyttö- ja taloustaidot kuntoon ja ala unelmoida!

Taloustaitovalmennus
Oma talous haltuun 30 minuutissa
Rahat riittämään
Säästämällä mielenrauhaa
Miten saada lisätuloja

Joustavaan elämään

Pienetkin korjausliikkeet, kuten eräpäivän muuttaminen palkkapäivään sopivaksi, helpottavat arjen ja raha-asioiden hallintaa. Lisäksi kannattaa varautua äkillisiin rahanmenoihin varaamalla nopeasti käyttöönotettavaksi muutaman kuukauden tulot.

Saat joustoa arkeesi, kun hyödynnät kortti- ja joustoluottojen jousto-ominaisuuksia silloin, kun taloutesi on tiukalla. Voit valita esimerkiksi kaksi lyhennysvapaata kuukautta vuodessa tai muuttaa korttiluoton kuukausilyhennyksen määrää. Muutokset teet kätevästi itse verkko- ja mobiilipankissa.

Asuntolainan LyhennysJoustolla voit itse pienentää tai suurentaa seuraavan maksuerän lyhennystä tai pitää maksuvapaan kuukauden kyselemättä pankilta, maksutta ja helposti mobiili- tai verkkopankissa, heti kun lyhennys näkyy erääntyvissä maksuissa.

Jos toivot maksuohjelmaan muita muutoksia, voit hakea enimmillään vuoden lyhennysvapaata, jolloin maksat ainoastaan asuntolainan korot ja kulut.

Älä jää yksin rahahuolien kanssa

Jos et löydä Joustoa elämään -kohdasta omaan tilanteeseesi sopivaa ratkaisua, ota yhteyttä Nordea Asiakaspalveluun. Asiantuntijamme auttavat sinua rahoitukseen liittyvissä asioissa arkisin klo 8.00–20.00. Voit kysyä myös yleisiä kysymyksiä anonyymisti ja ilman pankkitunnuksia Nordean Facebookissa, Instagramissa, Jodelissa ja Twitterissä sekä verkkosivujen chatissa.

Katso kolme rahataitomokaa ja kuinka välttää ne. 

Tahoja joilta voit hakea apua

Kannetaan yhdessä vastuu yhteiskunnasta

father and son playing with old ship small overlayYrittäjyyden ja taloustaitojen edistäminen on Nordean yhteiskuntavastuutoiminnan ydin. Työntekijöillämme on vuosittain mahdollisuus osallistua yhteistyöhankkeisiin kahden palkallisen työpäivän ajan ja näin edistää yhteiskunnan talousosaamista. Autamme vuosittain yli 190 000 lasta, nuorta, aikuista ja ikäihmistä.

Lue lisää yhteiskuntavastuutoiminnasta