Piirroskuva talosta

Käytä LyhennysJoustoasi

Lyhennysvapaa kuukausi, pienempi tai kenties suurempi lainanlyhennys ensi kuussa? Suurimmassa osassa Nordean asuntolainoja on ominaisuus, jonka avulla voit itse pienentää tai suurentaa lyhennyksiä verkko- tai mobiilipankissa. Tarkista mobiili- tai verkkopankissa lainan maksuohjelmasta, onko sinun lainassasi LyhennysJousto ja käytä joustoja kyselemättä pankilta!

LyhennysJousto tuo vapautta lainan maksuun

Kahvikuppi ja asiakirja - Small

Voit itse pienentää tai suurentaa seuraavan maksuerän lyhennystä tai pitää lyhennysvapaan kuukauden kyselemättä pankilta.

LyhennysJoustolla muutat helposti lyhennystäsi

Tietokone ja matkapuhelin - Small

Voit muuttaa lyhennystäsi helposti mobiili- tai verkkopankissa joka kuukausi aina kun maksuerä näkyy erääntyvissä maksuissa.

LyhennysJouston voit ottaa käyttöön koska tahansa

Ohjekirja avattuna - Small

LyhennysJouston saat uuteen tai vanhaan lainaan. Jos LyhennysJousto ei vielä ole asuntolainassasi, voit tehdä hakemuksen helposti verkossa.

LyhennysJoustolla saat joustoa molempiin suuntiin

Lego palasia vierekkäin ja päällekkäin - Small

Normaalia suurempi lyhennys vapauttaa lisää LyhennysJoustoa takaisin käytettäväksi tulevaisuutta varten.

Katso videolta esimerkki, kuinka lainan LyhennysJousto toimii

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

LyhennysJoustolla asuntolainasi taipuu tarpeidesi mukaan

Helpoiten saat joustoa lainanlyhennykseen hyödyntämällä LyhennysJousto-ominaisuutta. LyhennysJousto on tarkoitettu asiakkaille, jotka haluavat kuukausittain oman tarpeensa mukaan pienentää tai suurentaa asuntolainan lyhennyksen määrää.

Tarkista onko LyhennysJousto käytössäsi

 1. Tarkista mobiili- tai verkkopankkisi kautta onko lainallasi LyhennysJousto. LyhennysJouston avulla voit suoraan pitää lyhennysvapaata. Tieto löytyy mobiili- tai verkkopankista asuntolainasi tiedoista.
 2. Jos lainallasi ei ole LyhennysJoustoa, voit lisätä sen lainan muutoshakemuksen kautta. 
 3. Jos kumpikaan edellä olevista vaihtoehdoista ei ole sinulle mahdollinen, voit hakea lyhennysvapaata lainaasi. Kätevimmin haet lyhennysvapaata mobiili- tai verkkopankissa. LyhennysJouston ja lyhennysvapaan myöntämiseen sovellamme normaaleja luotonmyönnön kriteerejä. Katso tarkemmat ohjeet Lyhennysvapaasta.

Näin käytät LyhennysJoustoa mobiilipankissa

 • Näet lainasi seuraavan kuukausierän määrän mobiilipankissa viimeistään 14 päivää ennen eräpäivää.
 • Pääset muuttamaan lyhennystä valitsemalla valikosta ”Maksut” ja sen jälkeen ”Erääntyvät”. Muutos pitää tehdä maksuerän alkuperäistä eräpäivää edeltävänä päivänä ennen kello 23.00. Jos maksueräsi alkuperäinen eräpäivä osuu viikonloppuun, huomioithan, että lauantailta maanantaille siirtyvän maksuerän muutos on tehtävä edeltävänä perjantaina klo 23.00 mennessä. Mikäli maksueräsi eräpäivä on sunnuntai (maksupäivä siirtynyt maanantaille), muutos täytyy tehdä viimeistään edeltävänä lauantaina klo 23.00 mennessä.
 • Valitse lyhennys, jonka erää haluat muokata ja paina sen jälkeen "Muokkaa".
 • Muuta maksuerän määrää ja valitse "Jatka". Jos maksuerä on liian pieni, saat siitä huomautuksen ja pääset muokkaamaan sitä.
 • Tarkistaaksesi, mikä on pienin mahdollinen maksuerä, valitse "Tilit" ja sen jälkeen ”Lainat” –kohdasta se laina, jonka maksuerään haluat muutoksen tässä kuussa. Lainan seuraava maksu -tiedoista löytyy kohta "Maksettava vähintään", joka kertoo pienimmän mahdollisen maksettavan summan.
 • Vahvista sen jälkeen muutos. Jos et vahvista muutosta, kyseinen kuukausierä ei mene lainkaan maksuun. Voit vahvistaa maksun myös kohdasta Vahvistamattomat maksut.

Näin käytät LyhennysJoustoa verkkopankissa

 • Näet lainasi seuraavan kuukausierän määrän verkkopankissa viimeistään 14 päivää ennen eräpäivää.
 • Käytettävissä olevan LyhennysJouston määrän voit tarkistaa valitsemalla haluamasi lainan kohdasta Talous > Lainat. Näet käytettävissä olevan määrän seuraavan maksun tietojen kohdasta Maksettava vähintään.
 • Pääset muuttamaan lyhennyksen määrää valitsemalla verkkopankin yläpalkista Yhteenveto ja sen jälkeen oikeasta ylänurkasta Maksujen tila/Erääntyvät maksut. Muutos on tehtävä maksuerän alkuperäistä eräpäivää edeltävänä päivänä ennen klo 23.00. Jos maksueräsi alkuperäinen eräpäivä osuu viikonloppuun, huomioithan, että lauantailta maanantaille siirtyvän maksuerän muutos on tehtävä edeltävänä perjantaina klo 23.00 mennessä. Mikäli maksueräsi eräpäivä on sunnuntai (maksupäivä siirtynyt maanantaille), muutos täytyy tehdä viimeistään edeltävänä lauantaina klo 23.00 mennessä.
 • Valitse Erääntyvissä maksuissa näkyvän lainan maksuerän kohdalla kolmen pisteen takaa Muokkaa.
 • Muuta maksuerän määrä ja vahvista maksu. 
 • Kun saat ilmoituksen Maksut vahvistettu, paina sen jälkeen ok.
 • Jos olet valinnut ensin Tallenna, muutos täytyy vielä sen jälkeen erikseen vahvistaa.  Jos et vahvista muutosta, kyseinen kuukausierä ei mene lainkaan maksuun. Voit vahvistaa maksun myös kohdasta Vahvistamattomat maksut.

LyhennysJousto tuo vapautta lainan maksuun

 • Voit itse pienentää tai suurentaa seuraavan maksuerän lyhennystä kyselemättä pankilta.
 • LyhennysJousto sopii sekä pitkäaikaisiin että tilapäisiin kuukausierän muutoksiin, esimerkiksi vanhempainvapaan tai kesäloman ajaksi.
 • Voit muuttaa lyhennystäsi helposti mobiili- tai verkkopankissa joka kuukausi aina kun lyhennys näkyy erääntyvissä maksuissa.
 • LyhennysJouston saat uuteen tai vanhaan lainaan. 
 • Voit tarkistaa onko sinulla jo LyhennysJousto lainassasi mobiili- tai verkkopankista lainan tiedoista.
 • Jos LyhennysJousto ei vielä ole asuntolainassasi, voit tehdä hakemuksen helposti Mobiili tai verkkopankissa.  Kulutusluottosi saat LyhennysJouston käyttämällä Vakuudellinen kulutusluotto sivullaAvautuu uuteen ikkunaan Hae muutosta lainaasi -hakemusta.

Mikä on LyhennysJousto?

 • LyhennysJouston määrä voi olla 5-10 % lainasi määrästä. Esimerkki: Sinulla on 100.000 euron asuntolaina, jossa on 10 %:n LyhennysJousto. Voit halutessasi pienentää lyhennystäsi tai pitää maksuvapaata lyhennyksistäsi yhteensä 10.000 euron edestä LyhennysJouston avulla.
 • Kun käytät LyhennysJoustoa jättämällä lyhennyksen kokonaan väliin, maksat vain lainan koron ja suoraveloituspalkkion tai sopimusmaksun. LyhennysJouston avulla muutat vain siis lyhennyksen osuutta.
 • LyhennysJouston lisäämisen edellytyksenä on, että olet hoitanut pankkiasiointiin liittyvät asiat hyvin.
 • LyhennysJousto ei ole mahdollinen lainoihin, joissa on valtiontakaus (esim. ASP-laina) tai kiinteä korko.
 • Jos olet käyttänyt jo osan LyhennysJoustostasi ja teet normaalia suuremman lyhennyksen, se vapauttaa lisää LyhennysJoustoa takaisin käytettäväksi tulevaisuutta varten.
 • Voit siis itse valita maksatko pelkät korot sekä kuukausittaiset palkkiot tai osan myös lyhennyksistä. Voit myös tehdä normaalia suuremman lyhennyksen lainallesi.

LyhennysJousto ja lyhennysvapaa