Piirroskuva talosta

Näin käytät maksutonta LyhennysJoustoasi

Tarvitsetko lyhennysvapaan kuukauden tai pienemmän lainanlyhennyksen? Vai haluatko maksaa suuremman lainanlyhennyksen ensi kuussa? Suurimmassa osassa Nordean asuntolainoja on ominaisuus, LyhennysJousto, jonka avulla voit itse pienentää tai suurentaa lainan lyhennyksiä. Tarkista mobiili- tai verkkopankissa, onko lainassasi LyhennysJousto ja muokkaa lyhennystä sopivaksi samantien, kyselemättä pankilta!

LyhennysJoustolla asuntolainasi taipuu tarpeiden mukaan

Lyhennysjouston edut: 

 • Voit itse pienentää tai suurentaa seuraavan maksuerän lyhennystä kyselemättä pankilta.
 • Muutat lyhennystäsi helposti mobiili- tai verkkopankissa joka kuukausi, heti kun lyhennys näkyy erääntyvissä maksuissa.
 • Se sopii sekä pitkäaikaisiin että tilapäisiin kuukausierän muutoksiin, esimerkiksi vanhempainvapaan tai kesäloman ajaksi. 
 • Voit ottaa sen käyttöön milloin vain, ja saat sen uuteen tai vanhaan lainaan. 
 • LyhennysJoustolla saat joustoa molempiin suuntiin, sillä normaalia suurempi lyhennys vapauttaa lisää LyhennysJoustoa takaisin käytettäväksi.
Mikä on lyhennysjousto

Mikä on LyhennysJousto?

 • LyhennysJousto on Nordeassa asuntolainoihin sisältyvä ainutlaatuinen ominaisuus, jonka avulla saat itse pienennettyä tai suurennettua lainasi erää joustavasti, ilman että sinun tarvitsee ottaa lainaasi lyhennysvapaata.
 • LyhennysJouston määrä voi olla 5-10 % lainasi määrästä. Esimerkki: Sinulla on 100.000 euron asuntolaina, jossa on 10 %:n LyhennysJousto. Voit halutessasi pienentää lyhennystäsi tai pitää maksuvapaata lyhennyksistäsi yhteensä 10.000 euron edestä LyhennysJouston avulla.
 • Kun käytät LyhennysJoustoa jättämällä lyhennyksen kokonaan väliin, maksat vain lainan koron ja suoraveloituspalkkion tai sopimusmaksun. LyhennysJouston avulla muutat vain siis lyhennyksen osuutta.
 • LyhennysJouston lisäämisen edellytyksenä on, että olet hoitanut pankkiasiointiin liittyvät asiat hyvin.
 • LyhennysJousto ei ole mahdollinen lainoihin, joissa on valtiontakaus (esim. ASP-laina) tai kiinteä korko.
 • Jos olet käyttänyt jo osan LyhennysJoustostasi ja teet normaalia suuremman lyhennyksen, se vapauttaa lisää LyhennysJoustoa takaisin käytettäväksi tulevaisuutta varten.
 • Voit siis itse valita maksatko pelkät korot sekä kuukausittaiset palkkiot tai osan myös lyhennyksistä. Voit myös tehdä normaalia suuremman lyhennyksen lainallesi.
Näin tarkistat onko lainassasi jo Lyhennysjousto
Näin käytät Lyhennysjoustoasi mobiilipankissa
Näin käytät Lyhennysjoustoasi verkkopankissa

Katso videolta esimerkki, kuinka lainan LyhennysJousto toimii

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

LyhennysJousto ja lyhennysvapaa

Älä jää yksin huoliesi kanssa

Olemme täällä sinua varten. Tarjoamme käyttöön ratkaisuja, joilla esimerkiksi lainanlyhennykset ja maksut joustavat.

Tutustu ratkaisuihimme

Maksuohjelman muutokset vakuudellisiin lainoihin Avautuu uuteen ikkunaan

Voit hakea verkossa muutosta lainan kuukausierän määrään, lyhennystapaan, tai viitekorkoon, joilla saat lainasi joustamaan arkesi mukaan.

Hae muutosta lainan maksuohjelmaan Avautuu uuteen ikkunaan

Tarvitsetko joustoa asuntolainan lyhennyksiin?

Suurimmassa osassa Nordean asuntolainoja on mukana LyhennysJousto. Sen avulla voit itse muokata lainan kuukausieriä tai ottaa lyhennysvapaata saman tien verkkopankissa tai mobiilipankissa.

Käytä LyhennysJoustoasi