Kysy heti chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Sijoituslaskuri - Laske miten sijoituksesi kasvavat

Sijoituslaskuri auttaa sinua suunnittelemaan sijoittamisen tavoitteesi ja kertoo kuinka paljon sinulle on kertynyt varallisuutta säästöajan päättyessä.

Voit syöttää haluamasi luvut kenttiin joko käsin tai liukuvalikosta valitsemalla.

Kokeile Rahastovalitsinta

Rahastovalitsin auttaa sinua rakentamaan riskiprofiiliisi sopivan hajautetun rahastosalkun. Alkuun pääset jo 10 eurolla.

Avaa Rahastovalitsin

Haluatko sijoitusneuvontaa?

Voit jättää meille yhteydenottopyynnön. Sijoitusneuvontamme on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Jätä yhteydenottopyyntö

*Tarvitsetko apua tuottoprosentin valitsemisessa?

Erittäin turvallisessa sijoittamisessa puhutaan alle prosentin tuotto-odotuksista. Esimerkiksi käyttö- tai säästötililtä ei saa juurikaan tuottoa ja lisäksi inflaatio vaikuttaa rahan ostovoimaan. Keskimääräisen riskin ottajalla, esimerkiksi yhdistelmärahastoihin sijoittavalla, tuotto voi nousta 3–5 prosenttiin. Kovemmalla riskillä, esimerkiksi osakesijoituksissa, voi saada 5–7 prosentin tuottoa.

Riskiä voi vähentää esimerkiksi säästöjä tai sijoituksia hajauttamalla. Kannattaa sijoittaa eri omaisuuslajeihin – esimerkiksi sekä osake- että korkotuotteisiin – ja hajauttaa omistuksia eri toimialoihin sekä maihin/alueisiin.

Miten sijoituslaskuri toimii?

Sijoituslaskurissa on neljä säädettävää muuttujaa:

  • Aloitussumma eli kertasijoitus tai jo olemassa olevat sijoitukset/säästöt
  • Säästöaika vuosina
  • Tuotto/vuosi eli odottamasi vuosituotto
  • Säästösumma/kuukausi säännöllistä kuukausisäästämistä varten. Jos et halua säästää kuukausittain, merkitse tähän kenttään nolla. 

Sijoituslaskurin alla olevasta aktiivisesti vaihtuvasta loppusummasta näet arvion siitä, kuinka paljon tuottoa sinulle kertyy valitsemasi säästöajan aikana. Muuttujia vaihtelemalla voit testata niiden vaikutusta loppusummaan. 

Jos haluat säästää tietyn loppusumman, voit vaihtaa säästöajan pituutta odottamallasi vuosituotolla. Näin saat selville, kuinka kauan haluamasi loppusummaan pääseminen kestää.

Jos haluat aloittaa säännöllisen sijoittamisen, säästösumma/kuukausi kertoo, paljonko sinun pitää säästää kuukaudessa, jotta saavutat haluamasi loppusumman tietyssä ajassa.

Sijoittamisessa aika on tärkeä tekijä. Korkoa korolle -ilmiön vuoksi sijoitusten kokonaistuotto kasvaa vuosi vuodelta. Ilmiö tarkoittaa sitä, että tuotto lisätään pääomaan sitä mukaa kun sitä kertyy, ja näin myös tuotot kasvavat korkoa.

Huomaathan, että sijoitus- eli tuottolaskurin antamat laskelmat ovat suuntaa-antavia arvioita eikä niissä ole huomioitu arvonkehitykseen vähentävästi vaikuttavia sijoitusrahaston perimiä palkkioita, maksuja ja muita kuluja.