Kuolinpesän pankkiasioiden hoitaminen

Kuolinpesän asioiden hoitamisen aloittaminen on tärkeää surunkin keskellä. Usein ensimmäisiä tehtäviä ovat kuolinpesän laskujen maksaminen. Nordeassa pystyt hoitamaan pankkiasioita omaisen kuoleman jälkeen digitaalisesti, kun sinulla on Nordean tai muun pankin pankkitunnukset

Laskujen maksaminen

Vainajan laskujen maksaminen kuoleman jälkeen

Kuolinpesän tililtä voi maksaa ennen perunkirjoitusta vainajan elinaikaisia laskuja, kuten sairaanhoitokulut ja yhtiövastikkeet sekä hautaukseen ja muistotilaisuuteen liittyvät laskut. Laskujen hoitamista varten ei tarvita vainajan virkatodistusta, mutta sinun tulee tunnistautua pankkitunnuksilla.

Lasku tulee allekirjoittaa, ja siihen tulee kirjoittaa kuolinpesän tilinumero, jolta lasku maksetaan.

  1. Toimitat laskut meille kätevimmin sähköisesti Omapostin kautta. Nordean asiakkaana valitset verkkopankissa Tuki > lähetä asiakirjoja, aihe: Kuolinpesän laskut. Toisen pankin asiakkaat kirjautuvat Omapostiin Nordea.fi/omaposti -sivun kautta “Kirjaudu Omapostiin”. Liitä skannatut tai pdf-muotoiset laskut viestiin. Ethän lähetä tätä kautta muita kuolinpesän hoitoon liittyviä toimeksiantoja. 
  2. Vaihtoehtoisesti voit lähettää laskut maksupalvelukuoressa Nordean maksupalveluun hoidettavaksi. Kuoria tilaat Nordea Asiakaspalvelusta.
  3. Erääntyneen tai kiireellisen laskun maksaminen onnistuu Nordea Asiakaspalvelussa. Varaa pankkitunnukset esille ennen soittamista. 

Laskujen maksusta veloitamme hinnaston mukaiset maksut. Katso laskujen maksun hinnasto.

Palveluiden muutokset
Tallelokeron luettelointi
Kulutilin avaaminen
Kuolinpesän velat
Henkivakuutuskorvauksen hakeminen

Usein kysyttyä kuolinpesän pankkiasioiden hoitamisesta omaisen kuoleman jälkeen