Kuolinpesän pankkiasioiden hoitaminen

Kuolinpesän asioiden hoitamisen aloittaminen on tärkeää surunkin keskellä. Usein ensimmäisiä tehtäviä ovat kuolinpesän laskujen maksaminen ja virkatodistuksien tilaaminen. Nordeassa pystyt hoitamaan pankkiasioita omaisen kuoleman jälkeen digitaalisesti, kun sinulla on Nordean tai muun pankin pankkitunnukset.

Laskujen maksaminen

Vainajan laskujen maksaminen kuoleman jälkeen

Kuolinpesän tililtä voi maksaa ennen perunkirjoitusta vainajan elinaikaisia laskuja, kuten sairaanhoitokulut ja yhtiövastikkeet sekä hautaukseen ja muistotilaisuuteen liittyvät laskut. Laskujen hoitamista varten ei tarvita vainajan virkatodistusta, mutta sinun tulee tunnistautua pankkitunnuksilla.

Lasku tulee allekirjoittaa, merkitä eräpäivä sekä kuolinpesän tilinumero, jolta lasku maksetaan. 

Toimitat laskut meille kätevimmin sähköisesti Omapostin kautta. Kuolinpesän laskut tulee lähettää joko kuvatiedostona tai PDF-tiedostona.

  • Jos sinulla on Nordean verkkopankkitunnukset, kirjaudu verkkopankiin ja valitse Tuki > lähetä asiakirjoja, aihe: Kuolinpesän laskut. Liitä skannatut tai pdf-muotoiset laskut viestiin. 
  • Jos sinulla ei ole Nordean verkkopankkitunnuksia, voit kirjautua oman pankkisi tunnuksilla Omapostiin Nordea.fi/omaposti -sivun kautta “Kirjaudu Omapostiin”. Valitse aiheeksi “kuolinpesän laskut ja liitä skannatut tai pdf-muotoiset laskut viestiin. 
  • Huomaa että muut asiakirjat kuten vainajan virkatodistus, perukirja liitteineen ja perinnönjakosopimus tulee lähettää erikseen. Ne lähetät sähköisesti osoitteessa nordea.fi/omaposti, aihe: Kuolinpesän asiakirjat. 

Vaihtoehtoisesti voit lähettää laskut maksupalvelukuoressa Nordean maksupalveluun hoidettavaksi. Tilaa kuolinpesän laskuille tarkoitettuja maksupalvelukuoria ensisijaisesti tilauslomakkeen kautta. Voit myös maksupalvelukuoria Nordea Asiakaspalvelusta.

Erääntyneen tai kiireellisen laskun maksaminen onnistuu Nordea Asiakaspalvelussa. Varaa pankkitunnukset esille ennen soittamista. 

Laskujen maksusta veloitamme hinnaston mukaiset maksut. Katso laskujen maksun hinnasto.

Perunkirjoituksen jälkeen kuolinpesän osakkaat yhdessä tai heidän valtuuttamansa henkilö voivat maksaa kuolinpesän tililtä laskuja rajoituksetta. Perukirja liitteineen ja mahdollinen valtakirja tulee toimittaa pankkiin. 

Palveluiden muutokset
Tallelokeron luettelointi
Kulutilin avaaminen
Kuolinpesän velat
Henkivakuutuskorvauksen hakeminen

Usein kysyttyä kuolinpesän pankkiasioiden hoitamisesta omaisen kuoleman jälkeen

Löysitkö etsimäsi?