Two persons meeting outside an office are looking at a laptop

Nordea Capital

Yksi sopimus, monta mahdollisuutta – Joustava, monipuolinen ja helppohoitoinen sijoitusvakuutus pitkäaikaiseen sijoittamiseen.

Mikä on Nordea Capital?

Nordea Capital on sijoitusvakuutus, joka sopii pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen. Se tarjoaa monipuolisia hyötyjä sekä kokeneelle sijoittajalle että säästämistä vasta aloittelevalle.

 • Joustava – Voit säästää säännöllisesti tai kertasijoituksina. Säästämisen voit aloittaa jo 50 eurolla ja tehdä lisäsijoituksia koska tahansa.
 • Monipuolinen – Voit valita sijoituskohteet laajasta rahastojen ja sijoituskorien valikoimasta. Voit myös valita varojen tilapäiseksi suojasatamaksi Vakuutustilin.
 • Kulutehokas – Voit vaihtaa sijoituskohteita kuluitta milloin tahansa – tuoton osuudesta maksat verot vasta, kun nostat varoja käyttöön. 
 • Verohelppo – Kun haluat nauttia varoistasi, voit nostaa säästöjä kerralla tai osissa. Jos nostat sopimuksesta varoja kesken säästöajan, teemme ennakonpidätyksen puolestasi, ja saat tilillesi nettosumman.

Sopiiko Nordea Capital minulle?

Nordea Capital -sijoitusvakuutus on hyvä vaihtoehto, jos haluat

 • säästää tai sijoittaa pitkällä aikavälillä,
 • valita sijoitusvakuutukseesi useamman sijoituskohteen,
 • vaihtaa sijoituskohteita tai
 • tehdä muutoksia sopimukseen liitettyjen sijoituskohteiden jakaumassa.

Tietoa Nordea Capitalista

 • Suosittelemme sijoitusajaksi vähintään kolme vuotta. Tarkempi aika määräytyy valitsemiesi sijoituskohteiden mukaan.
 • Avatessasi Nordea Capital -sopimuksen neuvontatapaamisessa Nordea Henkivakuutuksen asiamiehenä toimivan Nordea Bank Oyj:n kanssa, saat tarpeesi mukaisen henkilökohtaisen suosituksen sopimuksesta ja siihen sijoitettavista määristä sekä sijoituskohteista.
 • Voit aloittaa jo 50 eurolla ja tehdä lisäsijoituksia koska tahansa.

Sijoituskohteet

Voit valita sijoituskohteet Nordean laajasta valikoimasta sijoittamiseen liittyvien tavoitteittesi, riskinottokykysi sekä aktiivisuutesi pohjalta.

Valittavanasi on esimerkiksi Nordean rahastot, valikoima sijoitusobligaatioita sekä Nordea Henkivakuutuksen sijoituskorit, joihin pääset sijoittamaan vain Nordea Henkivakuutuksen tuotteiden kautta. Sijoituskorit eivät ole sijoitusrahastoja, vaan vakuutusyhtiön itse määrittelemiä sijoituskokonaisuuksia, joita koskevat omat sääntönsä ja joihin sijoitetut varat sijoitetaan muihin sijoitusinstrumentteihin, kuten sijoitusrahastoihin, osakkeisiin, valtionlainoihin ja yrityslainoihin. 

Graniittisalkut

Graniittisalkut sopivat sinulle, jos haluat asiantuntijan valitsevan sijoituskohteet ja hoitavan sijoitusta puolestasi, tai jos olet kiinnostunut kiinteistösijoittamisesta osana laajasti hajautettua sijoitussalkkua. 

Voit valita omaan riskitasoosi sopivan vaihtoehdon viidestä riskiprofiililtaan erilaisesta Graniittisalkusta.

 • Graniittisalkku Korko tavoittelee pääoman reaaliarvon säilyttämistä,
 • Graniittisalkku 30 tavoittelee maltillista tuottoa,
 • Graniittisalkku 50 tavoittelee tuottoja keskimääräisellä riskillä,
 • Graniittisalkku 75 tavoittelee tuottoja korkealla riskillä ja
 • Graniittisalkku 90 tavoittelee tuottoa erittäin korkealla riskillä.

Lue lisää Graniittisalkuista

Tutustu Graniittisalkkujen sääntöihin. (pdf, 189 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Maapallokorit

Maapallokorit ovat sijoittamisen kokonaisratkaisu sinulle, kun haluat jättää sijoituspäätökset kokonaan ammattilaisten käsiin ja kun vastuullisuusnäkökohdat ovat tärkeitä tehdessäsi säästämis- ja sijoituspäätöksiä.

Nordea Maapallokoreissa on viisi erilaista sijoitusprofiilia, joista voit valita omaan tuottotavoitteeseesi ja riskitasoosi sopivimman vaihtoehdon. Salkunhoitotiimi valitsee sijoituskohteet puolestasi ja hoitaa sijoituskoreja vankalla ammattitaidolla.

Lue lisää Maapallokoreista ja sijoitusprofiileista

Tutustu Maapallokorien sääntöihin (pdf, 191 KB)Avautuu uuteen ikkunaan.

Osakekorit

Nordea Osakekorien avulla pääset helposti mukaan suurten suomalaisten pörssiyhtiöiden arvonkehitykseen. Osakekorit sopivat sinulle, jos 

 • olet kiinnostunut sijoittamaan suomalaisiin yhtiöihin,
 • seuraat kotimaisen osakemarkkinan kehitystä ja tunnet osakemarkkinoiden riskit sekä
 • haluat mukaan valittujen suomalaisten pörssiyhtiöiden arvonkehitykseen.

Valittavanasi on 14 NASDAQ OMX Helsingin pörssissä noteerattua yhtiötä, joista voit rakentaa oman osakesalkkusi. Jokainen sopimukseesi liitetty Osakekori koostuu yhden pörssiyhtiön osakkeista, ja niiden arvonkehitys seuraa kyseisen osakkeen kokonaistuottoa. Kokonaistuotto muodostuu osakkeen kurssikehityksestä ja osinkotuotosta.

Tutustu Osakekorien sääntöihin (pdf, 100 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Nordea-rahastot

Valittavanasi on Nordea-rahastojen kattava valikoima. Voit valita joko yhden tai useamman osake- korko- tai yhdistelmärahaston ja vaihtaa valitsemiasi rahastoja markkinatilanteen mukaan. Lisätietoja rahastoista saat Rahastot sijoitusvakuutusasiakkaille -palvelusta.

Siirry Rahastot sijoitusvakuutusasiakkaille -palveluun

Vakuutustili

Vakuutustili soveltuu säästäjälle tai sijoittajalle, joka haluaa säästöilleen matalariskisen sijoituskohteen. Erityisen hyvin Vakuutustili sopii väliaikaiseksi kohteeksi etsittäessä uutta sijoituskohdetta tai parkkipaikaksi sijoituksille markkinanheilunnan keskellä.

Vakuutustili on Nordea Henkivakuutuksen tarjoama sijoituskohde, jonka arvonkehitys on sidottu Nordea Pankin tarjoamaan euromääräisen shekkitilin korkoon. Tilin korko on yhden viikon Euribor-korko vähennettynä marginaalilla, joka on tällä hetkellä 0,4 %. Vakuutustiliin sidotuille säästöille kertyvästä tuotosta ei voimassaolevan verolainsäädännön mukaan peritä korkotulon lähdeveroa.

Sijoitusobligaatiot

Voit liittää sijoitussopimukseesi myös Nordea Henkivakuutuksen valitsemia sijoitusobligaatioita niiden merkintäaikana. Kulloinkin valittavina oleviin sijoitusobligaatioihin voit tutustua Nordean verkkopankissa.

Hinnat

Hinnat

Voimassa 1.9.2020 alkaen toistaiseksi
VeloituksetHinta
Hoitopalkkio

Sijoitussidonnaisista säästöistä veloitetaan 0,40 % vuotuista hoitopalkkiota 100.000 euroon asti, sen ylittävästä osasta vuotuisen hoitopalkkion määrä on 0,10 %. 

Vakuutusyhtiöllä on oikeus nostaa hoitopalkkio enintään 1 prosenttiin.

Hoitopalkkion lisäksi sijoitussidonnaisiin säästöihin liitettävistä rahastoista, sijoituskoreista ja muista sijoituskohteista veloitetaan niiden sääntöjen mukaiset palkkiot.

Sijoitussuunnitelman muutos

Sijoitussuunnitelman muutos tarkoittaa tulevien maksujen jakosuhteen muuttamista valittavissa olevien sijoituskohteiden kesken.

 • verkkopankissa maksuton
 • toimeksiantona maksuton 6 kertaa kalenterivuodessa, jonka jälkeen 10 euroa/toimeksianto
Säästöjen siirtäminen sijoituskohteesta toiseen
 • verkkopankissa maksuton
 • toimeksiantona maksuton 6 kertaa kalenterivuodessa, jonka jälkeen 50 euroa/toimeksianto
 • siirtopalkkio sijoitussidonnaisista takuusäästöihin on 3 % siirrettävästä määrästä

Sopimukseen sisältymättömistä toimenpiteistä ja niiden hinnasta voidaan sopia erikseen.

Panttausvahvistus50,00 €
Lisätiliote10,00 €
Omistajan muutos100,00 €
Nostopalkkio

Nostopalkkiota veloitetaan nostettavasta määrästä 1 %, kun sopimuksen alkamisesta on kulunut alle 3 vuotta.

Nostopalkkiota ei veloiteta nostojen kumulatiivisen määrän 100.000 euron ylittävältä osalta.

Muutokset veloituksiinVakuutusyhtiöllä on oikeus korottaa kaikkia euromääräisinä ilmoitettuja palkkioita ja maksuja elinkustannusindeksin muutosta vastaavasti.
Sijoituksen vähimmäismäärätMinimisijoitus 50 euroa.
Tuotemateriaali

Avaa Nordea Capital -sopimus

Jätä yhteydenottopyyntö