Kysy Novalta Avautuu uuteen ikkunaan
Two persons meeting outside an office are looking at a laptop

Nordea Capital

Nordea Capital on monipuolinen ja joustava sijoitusratkaisu, joka sopii erityisesti aktiiviseen ja pitkäaikaiseen sijoittamiseen. Sijoitat yhden sopimuksen sisällä useisiin erilaisiin sijoituskohteisiin ja vaihdat sijoituskohteita ilman vaihdon yhteydessä tapahtuvaa tuoton verotusta.

Hyödy Nordea Capitalin eduista ja vaivattomuudesta

 • Pääsy yhden sopimuksen kautta laajaan valikoimaan monipuolisia sijoituskohteita, esimerkiksi rahastot, sijoituskorit ja sijoitusobligaatiot.
 • Maksuttomat sijoituskohteiden vaihdot sopimuksen sisällä.
 • Sijoituskohteiden vaihdon yhteydessä ei mahdollista tuottoa veroteta eikä vaihtoja tarvitse ilmoittaa verotuksessa. Tuottoa verotetaan vasta sitä nostaessasi tai sopimuksen päättyessä.
 • Lisäsijoitukset ovat mahdollisia milloin tahansa.
 • Varat on nostettavissa osittain tai kokonaan kesken sopimusajan. 
 • Suositeltava sijoitusaika on vähintään kolme vuotta.

 Nordea Capital -sopimuksen myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy.

Sijoituskohteet

Sijoituskorit 

Tuottokorit 

Tuottokorit sopivat pitkäjänteiselle säästäjälle ja sijoittajalle, joka tavoittelee pääoman arvonnousua pitkällä aikavälillä valitsemallaan ristitasolla. Voit valita omaan riskitasoosi sopivan vaihtoehdon kolmesta riskiprofiililtaan erilaisesta Tuottokorista: 

 • Tuottokori tavoittelee maltillista tuottoa, 
 • Tuottokori 50 tavoittelee tuottoja keskimääräisellä riskillä ja 
 • Tuottokori 75 tavoittelee tuottoja korkealla riskillä. 

Kunkin korin tavoite pyritään saavuttamaan hoitamalla sijoituskoria aktiivisesti ja noudattamalla selkeää sijoitusstrategiaa. Aktiivinen hoito tarkoittaa korin sijoitusten ja riskitason jatkuvaa seuraamista ja tarvittavien muutosten tekemistä harkitusti. Sijoitusstrategian perustana on sijoitusten hajauttaminen valtionlainoihin, yrityslainoihin, osakkeisiin ja kiinteistöihin. Tuottokorit sisältävät kotimaisia ja kansainvälisiä sijoituskohteita.

Osakekorit 

Nordea Osakekorien avulla pääset helposti mukaan suurten suomalaisten pörssiyhtiöiden arvonkehitykseen. Valittavanasi on 14 NASDAQ OMX Helsingin pörssissä noteerattua yhtiötä, joista voit rakentaa oman osakesalkkusi. Sopimukseesi liitetty Osakekori koostuu yhden pörssiyhtiön osakkeista ja sen arvonkehitys seuraa kyseisen osakkeen kokonaistuottoa. Kokonaistuotto muodostuu osakkeen kurssikehityksestä ja osinkotuotosta.

Nordean tarjoamat Osakekorit sopivat sinulle, jos
 • olet kiinnostunut sijoittamaan suomalaisiin yhtiöihin.
 • seuraat kotimaisen osakemarkkinan kehitystä ja tunnet osakemarkkinoiden riskit.
 • haluat mukaan valittujen suomalaisten pörssiyhtiöiden arvonkehitykseen.

Nordea-rahastot 

Jos haluat itse hoitaa sijoitustasi, valittavanasi on Nordea-rahastojen kattava valikoima. Voit valita joko yhden tai useamman osake- korko- tai yhdistelmärahaston ja vaihtaa valitsemiasi rahastoja markkinatilanteen mukaan. Lisätietoja rahastoista saat Rahastot Nyt -palvelusta.

Rahastot Nyt -palveluunAvautuu uuteen ikkunaan

Sijoitusobligaatiot 

Voit liittää sijoitussopimukseesi myös Nordea Henkivakuutuksen valitsemia sijoitusobligaatioita niiden merkintäaikana. Kulloinkin valittavina oleviin sijoitusobligaatioihin voit tutustua Nordean verkkopankissa.

Vakuutustili 

Jos haluat matalariskisen sijoitusvaihtoehdon vakuutussäästämiseen ja -sijoittamiseen, kannattaa sinun tutustua Vakuutustiliin, joka tarjoaa markkinoiden heilahdellessa parkkipaikan sijoitetuille varoillesi. Vakuutustili sopii myös erityisen hyvin väliaikaiseksi kohteeksi etsiessäsi uutta sijoituskohdetta.

Vakuutustilin arvonkehitys on sidottu Nordea Pankin tarjoamaan euromääräisen shekkitilin korkoon. Tilin korko on yhden viikon euriborkorko, vähennettynä marginaalilla, joka on tällä hetkellä 0,4 %. Jos yhden viikon euriborkorko on alempi kuin 0,4 %, ei laskennallista tuottoa kerry lainkaan. Vakuutustilille lasketaan päivittäin arvo, jonka muutos vastaa tilille maksettavaa päiväkorkoa. Tiliin sidotuille säästöille kertyvästä tuotosta ei voimassaolevan verolainsäädännön mukaan peritä korkotulon lähdeveroa. 

Vakuutustili on Nordea Henkivakuutus Suomi Oy:n hallinnoima tili.

Tuotemateriaali

Tuotemateriaali

Tutustu tarkemmin Nordea Capitalin ehtoihin (pdf, 67 KB)Avautuu uuteen ikkunaantuoteselosteeseen (pdf, 168 KB)Avautuu uuteen ikkunaan ja avaintietoasiakirjaan (pdf, 106 KB)Avautuu uuteen ikkunaan.

Avaintietoasiakirjat Private Banking -asiakkaille: Nordea Capital Private (pdf, 106 KB)Avautuu uuteen ikkunaan ja Nordea Capital Private Portfolio (pdf, 107 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Nordea Capital on kapitalisaatiosopimus. Nordea Capital -sopimuksen myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy, Y-tunnus 0927072-8. Yhtiö kuuluu Nordea-konserniin, joka on Pohjoismaiden ja Itämeren alueen johtava finanssipalvelukonserni. Nordea Henkivakuutus myy Nordea Capital -sopimusta asiamiehenään toimivan Nordea Bank AB (publ), Suomen sivuliikkeen kautta. 

Nordea Capital -sopimukseen liitettyjen sijoitusobligaatioiden liikkeellelaskija on Nordea Bank AB (publ), Suomen sivuliike ja sopimukseen liitettyjä Nordea-rahastoja hallinnoi Nordea Funds Oy.

Sijoittamiseen liittyy mahdollisuus saada voittoa sijoitusten pääoman arvonnousun johdosta, mutta myös riski mahdollisesta pääoman arvon menettämisestä. Nordea Capital -sopimuksella ei ole pankkitilien talletussuojaa eikä se kuulu Sijoittajien Korvausrahaston piiriin. Markkinatilanteesta riippuen sijoitusten arvo voi nousta tai laskea, eikä sijoitusten aikaisempi tuottotaso ole tae tulevasta. Verotiedot 1.1.2018 mukaan. Verotus voi muuttua sopimusaikana.

Hinnat