Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan
Two persons meeting outside an office are looking at a laptop

Nordea Capital

Nordea Capital on monipuolinen ja joustava sijoitusratkaisu, joka sopii erityisesti aktiiviseen ja pitkäaikaiseen sijoittamiseen.

Miksi Nordea Capital?

Hyödyt sinulle

  • Pääset yhden sopimuksen kautta laajaan valikoimaan monipuolisia sijoituskohteita, kuten rahastot, sijoituskorit ja sijoitusobligaatiot.
  • Markkinoiden heilahdellessa tai uutta sijoituskohdetta pohtiessa on varat mahdollista siirtää odottamaan matalariskiselle Vakuutustilille.
  • Voit vaihtaa sijoituskohteita sopimuksen sisällä maksutta.
  • Sijoituskohteiden vaihdon yhteydessä ei mahdollista tuottoa veroteta eikä vaihtoja tarvitse ilmoittaa verotuksessa. Tuottoa verotetaan vasta varoja nostaessasi tai sopimuksen päättyessä.
  • Varat on nostettavissa osittain tai kokonaan kesken sopimusajan. 

Nordea Capital sopii sinulle, jos

aiot sijoittaa pitkäaikaisesti, haluat hoitaa sopimustasi aktiivisesti ja haluat nauttia vakuutussäästämisen tuomista eduista.

Nordea Capitalin hyödyt tulevat parhaiten esille, kun sijoitusaika on pitkä, hajautat säästösi useaan sijoituskohteeseen ja vaihdat sijoituskohteita aktiivisesti. 

Kun teet sijoituskohteiden vaihtoja, sinun ei tarvitse miettiä verotuksen vaikutusta – tuottoa verotetaan vasta, kun sopimuksesi erääntyy tai jos nostat varoja sopimuksesi voimassaoloaikana.

Suositeltava sijoitusaika Nordea Capital -sopimukseen on vähintään kolme vuotta. Tarkempi aika määräytyy valitsemiesi sijoituskohteiden mukaan. 

Minimisumma kertasijoitukselle on 2 000 euroa, ja voit tehdä lisäsijoituksia milloin vain. Kuukausisäästämisessä minimisumma on 50 euroa kuukaudessa.

Avatessasi Nordea Capital -sopimuksen, saat tarpeesi mukaisen henkilökohtaisen suosituksen sopimuksesta ja siihen sijoitettavista määristä ja kohteista.

Sijoituskohteet

Voit valita sijoituskohteet Nordean laajasta valikoimasta sijoittamiseen liittyvien tavoitteittesi, riskinottokykysi sekä aktiivisuutesi pohjalta.

Sijoituskorit 

Voit liittää Nordea Capital -sopimukseesi valmiita sijoituskoreja, joihin pääset sijoittamaan vain Nordea Henkivakuutuksen tuotteiden kautta. Sijoituskorit (kuten Tuottokorit ja Osakekorit) eivät ole sijoitusrahastoja, vaan vakuutusyhtiön itse määrittelemiä sijoituskokonaisuuksia, joita koskevat omat sääntönsä ja joihin sijoitetut varat sijoitetaan muihin sijoitusinstrumentteihin, kuten sijoitusrahastoihin, osakkeisiin, valtionlainoihin ja yrityslainoihin.

Tuottokorit

sopivat sinulle, jos haluat asiantuntijan valitsevan sijoituskohteet ja hoitavan sijoitusta puolestasi, tai jos olet kiinnostunut kiinteistösijoittamisesta osana laajasti hajautettua sijoitussalkkua. Tuottokoreissa sijoitukset hajautetaan valtionlainoihin, yrityslainoihin, osakkeisiin ja kiinteistöihin.

Voit valita omaan riskitasoosi sopivan vaihtoehdon kolmesta riskiprofiililtaan erilaisesta Tuottokorista: 

  • Tuottokori tavoittelee maltillista tuottoa, 
  • Tuottokori 50 tavoittelee tuottoja keskimääräisellä riskillä ja 
  • Tuottokori 75 tavoittelee tuottoja korkealla riskillä.

Tutustu Tuottokorien kuukausikatsauksiin ja sääntöihin.

Osakekorit

Nordea Osakekorien avulla pääset helposti mukaan suurten suomalaisten pörssiyhtiöiden arvonkehitykseen. Osakekorit sopivat sinulle, jos
olet kiinnostunut sijoittamaan suomalaisiin yhtiöihin.
seuraat kotimaisen osakemarkkinan kehitystä ja tunnet osakemarkkinoiden riskit.
haluat mukaan valittujen suomalaisten pörssiyhtiöiden arvonkehitykseen.

Valittavanasi on 14 NASDAQ OMX Helsingin pörssissä noteerattua yhtiötä, joista voit rakentaa oman osakesalkkusi. Jokainen sopimukseesi liitetty Osakekori koostuu yhden pörssiyhtiön osakkeista, ja niiden arvonkehitys seuraa kyseisen osakkeen kokonaistuottoa. Kokonaistuotto muodostuu osakkeen kurssikehityksestä ja osinkotuotosta.

Tutustu Nordea Osakekorien sääntöihin.

Maapallokorit

Maapallokorit on sijoittamisen kokonaisratkaisu sinulle, kun haluat jättää sijoituspäätökset kokonaan ammattilaisten käsiin ja kun vastuullisuusnäkökohdat ovat tärkeitä tehdessäsi säästämis- ja sijoituspäätöksiä. 

Lue lisää Nordea Maapallokoreista ja tutustu sääntöihin (pdf, 93 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Nordea-rahastot 

Valittavanasi on Nordea-rahastojen kattava valikoima. Voit valita joko yhden tai useamman osake- korko- tai yhdistelmärahaston ja vaihtaa valitsemiasi rahastoja markkinatilanteen mukaan. Lisätietoja rahastoista saat Rahastot Nyt -palvelusta.

Rahastot Nyt -palveluunAvautuu uuteen ikkunaan

Sijoitusobligaatiot 

Voit liittää sijoitussopimukseesi myös Nordea Henkivakuutuksen valitsemia sijoitusobligaatioita niiden merkintäaikana. Kulloinkin valittavina oleviin sijoitusobligaatioihin voit tutustua Nordean verkkopankissa.

Vakuutustili

Vakuutustili soveltuu säästäjälle tai sijoittajalle, joka haluaa säästöilleen matalariskisen sijoituskohteen. Erityisen hyvin Vakuutustili sopii väliaikaiseksi kohteeksi etsittäessä uutta sijoituskohdetta tai parkkipaikaksi sijoituksille markkinanheilunnan keskellä.

Vakuutustili on Nordea Henkivakuutuksen tarjoama sijoituskohde, jonka arvonkehitys on sidottu Nordea Pankin tarjoamaan euromääräisen shekkitilin korkoon. Tilin korko on yhden viikon Euribor-korko vähennettynä marginaalilla, joka on tällä hetkellä 0,4 %. Vakuutustiliin sidotuille säästöille kertyvästä tuotosta ei voimassaolevan verolainsäädännön mukaan peritä korkotulon lähdeveroa. 

Lisätietoja Vakuutustilistä (pdf, 105 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Tuotemateriaali

Tuotemateriaali

Tutustu tarkemmin Nordea Capitalin ehtoihin (pdf, 84 KB)Avautuu uuteen ikkunaan, tuoteselosteeseen (pdf, 538 KB)Avautuu uuteen ikkunaan ja avaintietoasiakirjaan (pdf, 105 KB)Avautuu uuteen ikkunaan.

Nordea Capital Privaten ehdot (pdf, 84 KB)Avautuu uuteen ikkunaan, tuoteseloste (pdf, 674 KB)Avautuu uuteen ikkunaan ja avaintietoasiakirja (pdf, 105 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Nordea Capital Private Portfolion ehdot (pdf, 82 KB)Avautuu uuteen ikkunaan, tuoteseloste (pdf, 2 MB)Avautuu uuteen ikkunaanhinnasto (pdf, 88 KB)Avautuu uuteen ikkunaanavaintietoasiakirja (pdf, 107 KB)Avautuu uuteen ikkunaan ja Sijoituskohteet (pdf, 274 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Nordea Capital on kapitalisaatiosopimus. Nordea Capital -sopimuksen myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy, Y-tunnus 0927072-8. Yhtiö kuuluu Nordea-konserniin, joka on Pohjoismaiden ja Itämeren alueen johtava finanssipalvelukonserni. Nordea Henkivakuutus myy Nordea Capital -sopimusta asiamiehenään toimivan Nordea Bank Oyj:n kautta. 

Nordea Capital -sopimukseen liitettyjen sijoitusobligaatioiden liikkeellelaskija on Nordea Bank Oyj ja sopimukseen liitettyjä Nordea-rahastoja hallinnoi Nordea Funds Oy.

Sijoittamiseen liittyy mahdollisuus saada voittoa sijoitusten pääoman arvonnousun johdosta, mutta myös riski mahdollisesta pääoman arvon menettämisestä. Nordea Capital -sopimuksella ei ole pankkitilien talletussuojaa eikä se kuulu Sijoittajien Korvausrahaston piiriin. Markkinatilanteesta riippuen sijoitusten arvo voi nousta tai laskea, eikä sijoitusten aikaisempi tuottotaso ole tae tulevasta. Verotiedot 1.5.2019 mukaan. Verotus voi muuttua sopimusaikana.

Hinnat