Tehokas ja joustava

Vaihda sijoituskohteita helposti ilman välitöntä verotusta ja hyödy tehokkaasti korkoa korolle -ilmiöstä.

Useita vaihtoehtoja

Valitse laajasta valikoimasta yksi tai useampi sijoituskori, Nordean rahasto, osakekori tai sijoitusobligaatio.

Helppo hoitaa

Sopimuksen avaaminen ja sijoitusten hoitaminen onnistuu näppärästi verkossa silloin kuin itse haluat.

Mikä on Nordea Capital?

Nordea Capital on kapitalisaatiosopimus, eli tutummin sijoitusvakuutus, jossa ei ole vakuutettavaa henkilöä.

Nordea Capital sopii pitkäaikaiseen, eli vähintään kolme vuotta kestävään säästämiseen ja sijoittamiseen esimerkiksi isompia haaveita varten. Se sopii myös lapselle säästämiseen. Voit päättää, hoidatko sopimustasi itse aktiivisesti vai valitsetko sijoituskohteeksi ammattilaistemme hoitamat sijoituskorit. Mahdollisuuksia on monia.

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Miksi valita Nordea Capital -kapitalisaatiosopimus?

 • Valitse yksi tai useampi sijoituskohde saman kapitalisaatiosopimuksen sisälle – Voit valita laajasta valikoimasta esimerkiksi rahastoja ja sijoituskoreja. Sijoituskoreihin pääset sijoittamaan vain sijoitusvakuutuksien kautta.
 • Muuta sijoituskohteita kuluitta ja ilman veroseuraamuksia – Voit lisätä ja vaihtaa sijoituskohteita kuluitta milloin tahansa, esimerkiksi markkinatilanteen muuttuessa. Näin hyödyt tehokkaasti korkoa korolle -ilmiöstä. Tuoton osuudesta maksat verot vasta, kun nostat varoja käyttöösi. 
 • Tee muutoksia tilanteiden muuttuessa – Voit muuttaa säästösummaa, tehdä lisäsijoituksia ja tarvittaessa nostaa säästöjäsi matkan varrella. Muutokset teet helposti verkossa.
 • Säästä sinulle sopivalla tavalla – Säästä säännöllisesti tai sijoita kerralla suurempi summa. Alkuun pääset jo 10 eurolla.
 • Aloita säästäminen vaivattomasti – Voit avata sopimuksen haluamallasi tavalla - alusta loppuun asti verkossa tai henkilökohtaisesti asiantuntijoidemme kanssa.

Etuhinta alle 30-vuotiaille

Hei alle 30-vuotias! Hyödynnä rahanarvoinen etusi – Saat Nordea Capitalin hoitopalkkiosta 50 % alennuksen alle 100 000 euron säästöistä. 

Minkälaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen Nordea Capital sopii?

Nordea Capital sopii monenlaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen, sekä kokeneelle sijoittajalle että vasta säästämistä aloittelevalle. Yhteinen tekijä kaikille on pitkä säästöaika, vähintään kolme vuotta. Suositeltava vähimmäissijoitusaika määräytyy valitsemiesi sijoituskohteiden mukaan.

Nordea Capital sopii esimerkiksi 

 • säännölliseen kuukausisäästämiseen,

 • eläkeaikaan varautumiseen,

 • lapselle tai lapsenlapselle säästämiseen,
 • oman varallisuuden kartuttamiseen ja 
 • sapattivapaaseen tai tulevaisuuden isoihin hankintoihin varautumiseen.

Voit rakentaa Capital-sopimuksesta mieleisesi omien arvojesi sekä riskinottokykysi ja tuotto-odotuksesi mukaisesti.

 • Jos olet kokenut, aktiivinen sijoittaja ja haluat hyötyä markkinoiden liikkeistä vaihtamalla sijoituskohteita aktiivisesti, voit hyötyä Nordea Capitalin monista mahdollisuuksista.
 • Passiivisemmalle sijoittajalle sekä säästämistä vasta aloittelevalle löytyy sopivia sijoituskohteita esimerkiksi laajasti hajautetuista sijoituskoreista, joita hoidetaan puolestasi ammattitaidolla.

Avaa sopimus vaivattomasti verkossa

Kun haluat aloittaa sijoittamisen helposti ja nopeasti etkä tarvitse sijoitusneuvontaa, voit avata Nordea Capital -sopimuksen itsellesi mobiili- tai verkkopankissa. 

 1. Tutustu Nordea Capitalin ominaisuuksiin ja varmista, että sinulla on riittävät tiedot ja kokemus sopimuksen avaamiseen.
 2. Valitse kahdesta sijoituskorista sinulle sopiva vaihtoehto. Valittavanasi on Maapallokori tai Graniittisalkku, molemmat  neljällä eri riskiprofiililla. Voit vertailla tuotto-odotuksia eri riskiprofiileilla ja valita sinulle sopivan vaihtoehdon. 
 3. Valitse sijoitettava summa. Voit aloittaa sijoittamisen jo 10 eurolla kuussa.

  Voit sopimuksen avaamisen jälkeen vapaasti vaihtaa tai lisätä sijoituskohteita ja valittavanasi on koko sijoituskohteiden valikoima.

Avaa sopimus asiantuntijan avulla sijoitustapaamisessa

Kun haluat henkilökohtaisen suosituksen Nordea Capital -sopimukseen sijoitettavasta summasta ja sijoituskohteista, asiantuntijamme ovat apunasi. 

Voit varata ajan sijoitustapaamiseen verkkopankissaAvautuu uuteen ikkunaan.

Sijoituskohteet
Kulut
Verotus
Nordea Capital lapselle
Nordea Capital yritykselle
Tuotemateriaali ja myöntäjä

Sijoituskohteet

Voit valita sijoituskohteet Nordean laajasta valikoimasta rahastoja ja sijoituskoreja, omien arvojesi sekä kiinnostuksen kohteittesi mukaisesti. Valittavissa on myös valikoima sijoitusobligaatioita, ja markkinoiden heilahdellessa sijoituksiasi suojaa Vakuutustili.

Sijoituskorit

Sijoituskorit ovat ainutlaatuisia sijoitusvakuutuksiin suunniteltuja sijoituskohteita, esimerkiksi:

 • Graniittisalkku-sijoituskorin vahva kivijalka rakentuu kiinteistösijoituksista. Graniittisalkkuihin sijoitetut varat hajautetaan laajasti ja kansainvälisesti useisiin omaisuuslajeihin. 
 • Maapallokori edistää ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia sekä tarjoaa erinomaisen omaisuuslajihajautuksen ja hinta-laatusuhteen. 

Tutustu sijoituskorien koko valikoimaan Sijoituskorien arvot -palvelussa.

Sijoituskorit eivät ole sijoitusrahastoja, vaan vakuutusyhtiön itse määrittelemiä sijoituskokonaisuuksia, joita koskevat omat sääntönsä ja joihin sijoitetut varat sijoitetaan useisiin sijoitusinstrumentteihin, kuten sijoitusrahastoihin, osakkeisiin, valtionlainoihin ja yrityslainoihin. Sijoituskoreihin pääset sijoittamaan vain sijoitusvakuutusten kautta. Asiantuntijamme valitsee sijoituskorien sijoituskohteet ja hoitaa sijoituksia puolestasi. 

Osakekorit

Valittavanasi on 14 NASDAQ OMX Helsingin pörssissä noteerattua yhtiötä, joista voit rakentaa oman osakesalkkusi. Jokainen sopimukseesi liitetty Osakekori koostuu yhden pörssiyhtiön osakkeista, ja niiden arvonkehitys seuraa kyseisen osakkeen kokonaistuottoa. Tutustu osakekorien valikoimaan Sijoituskorien arvot -palvelussa.

Rahastot

Valitse sinulle sopivat rahastot Nordean kattavasta valikoimasta. Tutustu sijoitusvakuutuksiin valittavissa oleviin rahastoihin Rahastot sijoitusvakuutusasiakkaille -palvelussa.

Sijoitusobligaatiot

Voit liittää sijoitusvakuutukseesi myös Nordea Henkivakuutuksen valitsemia sijoitusobligaatioita niiden merkintäaikana. Kulloinkin valittavina oleviin sijoitusobligaatioihin voit tutustua Vakuutukset-palvelussa.

Vakuutustili

Matalariskinen VakuutustiliAvautuu uuteen ikkunaan sopii väliaikaiseksi kohteeksi etsittäessä uutta sijoituskohdetta tai parkkipaikaksi sijoituksille markkinanheilunnan keskellä. Tällä hetkellä Vakuutustilin tuotto muodostuu yhden viikon euriborkorosta vähennettynä 0,4 %:n kuluilla.

Avaa Nordea Capital verkossa

Aloita sijoittaminen helposti ja nopeasti verkossa!

Avaa Nordea Capital verkossa Avautuu uuteen ikkunaan

Avaa Nordea Capital asiantuntijan avulla

Jos haluat sijoitusneuvontaa, varaa aika tapaamiseen. Autamme sinua mielellämme!

Katso vapaat ajat ja varaa verkossa Avautuu uuteen ikkunaan

Usein kysyttyä Nordea Capitalista

Tutustu myös Nordea Visio -säästöhenkivakuutukseen

Oletko kiinnostunut perintösuunnittelusta? Tutustu Nordea Visio -säästöhenkivakuutukseen, joka on joustava ratkaisu pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen sekä varallisuuden siirtoon lähiomaisille.

Tutustu Nordea Visio -säästöhenkivakuutukseen