Mitä Maapallokorit ovat?

Nordea Maapallokorit ovat sijoituskoreja, jotka voidaan liittää Nordean sijoitusvakuutuksiin. Maapallokorien salkunhoidosta vastaa Nordea Henkivakuutus Suomi Oy.

Hyödy Maapallokorien eduista 

Nordea Maapallokorit sisältävät monipuolisia etuja. Kokenut, ammattilaisista koostuva salkunhoitotiimimme hoitaa sijoituksiasi ammattimaisesti ja aktiivisesti odotuksesi ja riskinottohalusi huomioiden. Maapallokorit tarjoavat erinomaisen omaisuuslajihajautuksen ja hinta-laatusuhteen. Salkunhoitajat hyödyntävät Nordean rahastojen lisäksi myös tarkkaan valittujen yhteistyökumppaneiden rahastoja.

 • Maapallokorit sopivat sinulle, jos pidät vastuullisuutta erittäin tärkeänä ja haluat erityisesti, että sijoituksissasi painotetaan positiivista vaikutusta yhteiskuntaan ja maapalloon sekä edistetään hyvän hallintotavan toteutumista.
 • Maapallokorien hyötyjen lisäksi pääset nauttimaan sijoitusvakuutuksiin liittyvistä monipuolisista eduista. Esimerkiksi sijoituskohteiden vaihdon yhteydessä ei mahdollista tuottoa veroteta eikä sijoituskohteiden vaihtoja tarvitse ilmoittaa verotuksessa.
 • Valitsemalla itsellesi sopivan Maapallokorin, voit vaikuttaa positiivisesti ympäristöön ja yhteiskuntaan ja myös edistää hyvän hallintotavan toteutumista. Hajautetussa sijoitussalkussa huomioidaan tietyt vastuullisuuskriteerit.

Sijoituskohteiden vastuullisuus ja ESG-ominaisuuksien toteuttaminen

 • Maapallokorit edistävät ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia.  Maapallokorien sijoituksista vähintään 40 prosenttia tehdään kestäviin sijoituksiin.
 • Olemme sitoutuneet ilmastotoimiin ja siihen, että Maapallokorit kaikki omaisuuslajit huomioiden, ovat hiilineutraaleja viimeistään vuoteen 2050 mennessä. Tämä on tärkein vastuullisiin sijoituksiin liittyvä tavoitteemme.
 • Varmistamme yhteiskuntavastuun seuraamalla, että Maapallokorien sijoituskohdeyhtiöt noudattavat kansainvälisiä standardeja ja sopimuksia sekä ihmis- ja työoikeuksia. Lisäksi seuraamme sukupuolten välisen tasapainon kehittymistä näiden yhtiöiden hallituksissa.
 • Sijoituskohteiden valikoimaan ei hyväksytä sellaisia toimialoja tai yrityksiä, jotka harjoittavat merkittävässä määrin ympäristöä ja/tai yhteiskuntaa vahingoittavaa toimintaa. Tähän liittyviä rajoituksia ovat esimerkiksi sijoitukset kiistanalaisten ja laittomien aseiden tuotantoon ja jakeluun, tupakan tuotantoon, kivihiilen louhintaan ja epätavanomaisten fossiilisten polttoaineiden etsintään ja tuotantoon. 

Salkkukatsaus touko-kesäkuu 2024

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Katso salkkukatsaus ja pysy ajan tasalla sijoitustesi kehityksestä sekä markkinoiden tapahtumista. Tämä oli vain suppea katsaus Nordea Maapallokoreihin, eikä sisällä suositusta valita tai olla valitsematta Nordea Maapallokoreja sijoitusvakuutuksensa sijoituskohteeksi. Nordea Henkivakuutus tarjoaa sijoitusvakuutustensa arvonkehityksen liitettäväksi Nordea Maapallokoreihin asiamiehensä Nordea Bank Oyj:n kautta.

Sijoitusprofiilit Maapallokoreissa

Nordea Maapallokoreissa on viisi erilaista sijoitusprofiilia, joista voit valita omaan tuottotavoitteeseesi ja riskitasoosi sopivimman vaihtoehdon. Salkunhoitotiimi valitsee sijoituskohteet puolestasi ja hoitaa sijoituskoreja vankalla ammattitaidolla. Maapallokorien sijoituskohteet on hajautettu laajasti. Jos tuottotavoitteesi tai riskinottohalukkuutesi muuttuu, voit kätevästi vaihtaa Maapallokorista toiseen sijoitusaikana ilman kuluja tai tuoton verotusta.

maapallokorit-osuudet

Maapallo 15 Avautuu uuteen ikkunaan

Maapallo 15 on sopiva valinta kun haluat minimoida sijoitustesi arvonlaskun ja hyväksyt matalan tuotto-odotuksen. Tämän maapallokorin osakepaino on 15%.

Avaa esittely ja lue lisää Avautuu uuteen ikkunaan

Maapallo 30 Avautuu uuteen ikkunaan

Maapallo 30 on sopiva valinta kun olet asettanut sijoituksillesi maltillisen tuotto-odotuksen ja haluat pääoman kehittyvän ilman, että sijoitustesi arvo heilahtelee voimakkaasti. Tämän maapallokorin osakepaino on 30%

Avaa esittely ja lue lisää Avautuu uuteen ikkunaan

Maapallo 50 Avautuu uuteen ikkunaan

Maapallo 50 on sopiva valinta kun olet asettanut sijoituksillesi melko korkean tuotto-odotuksen. Siedät sijoitustesi kohtuullista arvon heilahtelua sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Tämän maapallokorin osakepaino on 50%.

Avaa esittely ja lue lisää Avautuu uuteen ikkunaan

Maapallo 75 Avautuu uuteen ikkunaan

Maapallo 75 on sopiva valinta kun haluat saavuttaa korkean tuoton ja siedät salkun arvon heilahteluja sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Tämän maapallokorin osakepaino on 75%.

Avaa esittely ja lue lisää Avautuu uuteen ikkunaan

Maapallo 90 Avautuu uuteen ikkunaan

Maapallo 90 on sopiva valinta kun tärkein tavoitteesi on korkea tuotto ja olet varautunut pitkään sijoitusaikaan. Siedät suuria salkun arvon heilahteluja ja olet valmis hyväksymään sen, että salkun arvonkehitys voi olla negatiivinen pidemmälläkin aikavälillä.

Avaa esittely ja lue lisää Avautuu uuteen ikkunaan

Sijoituskorien arvot

Sijoituskorien arvot -palvelusta saat tietoa Nordea Henkivakuutus Suomi Oy:n tarjoamista sijoituskoreista. Näet sijoituskorien arvonkehityksen useilta eri ajanjaksoilta sekä sijoituskorien sisällön. Useimmille koreille julkaistaan säännöllisin väliajoin salkunhoitajan kommentti.

Sijoituskorien arvot

Onko sinulla jo sijoitusvakuutus?

Voit liittää Maapallokorit sijoitusvakuutukseesi Vakuutukset -palvelussa.

Kirjaudu Vakuutukset -palveluun Avautuu uuteen ikkunaan

Haluatko avata sijoitusvakuutuksen?

Tutustu Nordean sijoitusvakuutuksiin, avaa sopimus verkossa tai asiantuntijan avulla ja liitä siihen Maapallokorit.

Valitse sinulle sopiva sijoitusvakuutus
Miten voin sijoittaa Maapallokoreihin?
Hyödy sijoitusvakuutuksen eduista
Lisätietoa Maapallokoreista

Hyödy sijoitusvakuutuksen eduista

Maapallokorin voit valita sijoituskohteeksi vain Nordean sijoitusvakuutukseen. Sijoitusvakuutus tarjoaa sinulle monipuolisia etuja:

 • Voit vaihtaa sijoituskohteita kuluitta – verot maksat vasta nostaessasi tuottoa.
 • Mukauta salkkuasi markkina- tai elämäntilanteen muuttuessa milloin tahansa. Kun haluat nauttia varoistasi, voit nostaa säästöjä kerralla tai osissa. 
 • Jos nostat sopimuksesta varoja kesken säästöajan, teemme ennakonpidätyksen puolestasi, ja saat tilillesi nettosumman.
 • Sijoitusvakuutukseen voit valita kohteet laajasta rahastojen ja sijoituskorien valikoimasta sekä varojen tilapäiseksi suojasatamaksi Vakuutustilin.

Lue lisää sijoitusvakuutuksista