Kuvituskuva, jossa iloinen mies taluttaa polkupyörää graniittisen seinän edessä.

Graniittisalkku – sijoitustesi vahva kivijalka

Hyödynnä Nordean sijoitusammattilaisten markkinanäkemystä helposti ja vaivattomasti sijoittamalla laajasti hajautettuun Graniittisalkkuun. Salkun riski-tuottosuhdetta parantavat Nordean kiinteistösijoitukset. Graniittisalkuista voit valita omaan riskinottohaluusi sopivan vaihtoehdon.

Vaivatonta sijoittamista ammattimaisen tehokkaasti

Arvostatko sijoittamisessa helppoutta ja vaivattomuutta, mutta myös kivenkovaa osaamista ja ammattitaitoa? Graniittisalkku on helppo avaimet käteen -ratkaisu, jossa omaisuuttasi hoidetaan ammattimaisesti ja aktiivisesti tuotto-odotuksesi sekä riskinottohalusi huomioiden. Graniittisalkku on sijoituskori, jonka voit liittää sijoituskohteeksi sijoitusvakuutukseen.

Sijoitusammattilaiset palveluksessasi

Graniittisalkku tarjoaa sinulle vaivatonta sijoitusstrategista osaamista. Pääset hyötymään Pohjoismaiden suurimman finanssikonsernin laajoista resursseista ja vahvasta sijoitusosaamisesta.

Vankka perusta kiinteistösijoituksilla

Graniittisalkun perusta rakentuu suomalaisista kiinteistöistä, jotka tuovat vakautta sijoitukseesi sekä parantavat riski-tuottosuhdetta. Kiinteistösijoitusten kulmakivinä ovat vakaa velkavivuton strategia sekä kustannustehokkuus.  

Riskinottohaluusi sopiva salkku

Graniittisalkuista voit valita omaan riskinottohaluusi sopivan vaihtoehdon. Elämäntilanteeseesi tai tavoitteidesi muuttuessa voit helposti vaihtaa salkun riskitasoa ilman kuluja, ja maksat verot tuotosta vasta, kun nostat varoja käyttöösi.

Hyödy ammattilaisten sijoitusosaamisesta

Hyödy ammattilaisten sijoitusosaamisesta

Graniittisalkkua hoidetaan Nordean kansainvälisen sijoitusnäkemyksen mukaisesti. Nordean sijoitusammattilaiset seuraavat ja analysoivat säännöllisesti markkinatilannetta. Graniittisalkkuihin sijoitetut varat hajautetaan laajasti ja kansainvälisesti useisiin omaisuuslajeihin. Laajan hajautuksen ansiosta yksittäisen sijoituskohteen riski on koko sijoituksen arvoon suhteutettuna alhainen. Korko- ja osakesijoitusten lisäksi salkkujen vakaana kivijalkana toimivat kiinteistösijoitukset.

Parempaa riski-tuottosuhdetta
Riskinottohaluusi sopiva salkku
Vastuullisuus
Hyödy sijoitusvakuutuksen eduista
Lisätietoa Graniittisalkusta

Hyödy ammattilaisten sijoitusosaamisesta

Graniittisalkkua hoidetaan Nordean kansainvälisen sijoitusnäkemyksen mukaisesti. Nordean sijoitusammattilaiset seuraavat ja analysoivat säännöllisesti markkinatilannetta. Graniittisalkkuihin sijoitetut varat hajautetaan laajasti ja kansainvälisesti useisiin omaisuuslajeihin. Laajan hajautuksen ansiosta yksittäisen sijoituskohteen riski on koko sijoituksen arvoon suhteutettuna alhainen. Korko- ja osakesijoitusten lisäksi salkkujen vakaana kivijalkana toimivat kiinteistösijoitukset.

Parempaa riski-tuottosuhdetta

Graniittisalkun kivijalkana toimivat Nordea Henkivakuutuksen kiinteistösijoitukset, jotka parantavat Graniittisalkun riski-tuottosuhdetta, tuovat tasaista kassavirtaa vuokratuottojen muodossa sekä mahdollistavat salkun lisähajautuksen perinteisten omaisuuslajien lisäksi. 

Kiinteistösijoituskohteet on hajautettu laajasti hyödyntäen Nordea Henkivakuutuksen vahvaa osaamista kiinteistöalan sijoittamisessa. Kiinteistösijoituksilla tavoittelemme pitkällä aikavälillä vakaata tuottoa sekä kiinteistöjen arvonnousua.

Sijoitamme suomalaisiin toimisto-, asuin- ja logistiikkakiinteistöihin, joilla on hyvä sijainti ja vahva vuokrakassavirta. Kiinteistösijoittamisessa meille on tärkeää huomioida kiinteistöjen elinkaaren taloudellisuusnäkökulmat. Omistamme myös kaikki kiinteistöt itse, emmekä käytä velkavipua kiinteistösijoituksissa. Vastuullisena omistajana pidennämme kiinteistöjen elinkaarta ja hillitsemme siten kiinteistöjen energiapäästöjä.  

Riskinottohaluusi sopiva salkku

Graniittisalkun voit valita oman tavoitteesi ja riskinottohalusi mukaan. 

  • Graniittisalkku Korko tavoittelee pääoman reaaliarvon säilyttämistä
  • Graniittisalkku 30 tavoittelee maltillista tuottoa, 
  • Graniittisalkku 50 tavoittelee tuottoa keskimääräisellä riskillä ja 
  • Graniittisalkku 75 tavoittelee tuottoa korkealla riskillä. 
  • Graniittisalkku 90 tavoittelee tuottoa erittäin korkealla riskillä

Elämäntilanteesi tai tavoitteidesi muuttuessa voit helposti vaihtaa salkun riskitasoa ilman kuluja ja verot maksat tuoton osuudesta vasta, kun nostat varoja käyttöösi.

Vastuullisuus

Sijoituskohteiden vastuullisuus ja ESG-ominaisuuksien toteuttaminen

Graniittisalkut edistävät ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia. Olemme sitoutuneet ilmastotoimiin ja siihen, että Graniittisalkut kaikki omaisuuslajit huomioiden, ovat hiilineutraaleja viimeistään vuoteen 2050 mennessä. Tämä on tärkein vastuullisiin sijoituksiin liittyvä tavoitteemme.

Varmistamme yhteiskuntavastuun seuraamalla, että Graniittisalkkujen sijoituskohdeyhtiöt noudattavat kansainvälisiä standardeja ja sopimuksia sekä ihmis- ja työoikeuksia. Lisäksi seuraamme sukupuolten välisen tasapainon kehittymistä näiden yhtiöiden hallituksissa.

Sijoituskohteiden valikoimaan ei hyväksytä sellaisia toimialoja tai yrityksiä, jotka harjoittavat merkittävässä määrin ympäristöä ja/tai yhteiskuntaa vahingoittavaa toimintaa. Tähän liittyviä rajoituksia ovat esimerkiksi sijoitukset kiistanalaisten ja laittomien aseiden tuotantoon ja jakeluun, tupakan tuotantoon, kivihiilen louhintaan ja epätavanomaisten fossiilisten polttoaineiden etsintään ja tuotantoon. 

Hyödy sijoitusvakuutuksen eduista

Graniittisalkun voit valita sijoituskohteeksi sijoitusvakuutukseen. Sijoitusvakuutus tarjoaa sinulle monipuolisia etuja:

  • Voit vaihtaa sijoituskohteita kuluitta – verot maksat vasta nostaessasi tuottoa.
  • Mukauta salkkuasi markkina- tai elämäntilanteen muuttuessa milloin tahansa. Kun haluat nauttia varoistasi, voit nostaa säästöjä kerralla tai osissa. 
  • Jos nostat sopimuksesta varoja kesken säästöajan, teemme ennakonpidätyksen puolestasi, ja saat tilillesi nettosumman.
  • Sijoitusvakuutukseen voit valita kohteet laajasta rahastojen ja sijoituskorien valikoimasta sekä varojen tilapäiseksi suojasatamaksi Vakuutustilin.

Lue lisää sijoitusvakuutuksista

Lisätietoa Graniittisalkusta

Vastuuvarauma

Nordea Life Graniittisalkut (”Graniittisalkut”) tarjoaa Nordea Henkivakuutus Suomi Oy, Y-tunnus 0927072-8. Yhtiön rekisteröity osoite on Aleksis Kiven katu 9, 00020 Nordea, Helsinki. Nordea Henkivakuutus Suomi Oy on Suomeen rekisteröity henkivakuutusyhtiö. Yhtiö kuuluu Nordea-konserniin, joka on Pohjoismaiden ja Itämeren alueen johtava finanssipalvelukonserni.

Nordea Henkivakuutus Suomi Oy tarjoaa vakuutussopimustensa arvonkehityksen liitettäväksi Graniittisalkkuihin asiamiehenään toimivan Nordea Bank Oyj:n kautta. Graniittisalkkujen hallinnoinnista vastaa Nordea Henkivakuutus Suomi Oy. Graniittisalkut eivät ole sijoitusrahastolain sääntelemiä sijoitusrahastoja eivätkä ne siten ole Sijoittajien Korvausrahaston tai Talletussuojarahaston piirissä. Asiakkaan tulee perehtyä myös muuhun Graniittisalkkuja koskevaan materiaaliin, erityisesti sääntöihin, sekä vakuutussopimuksen tuotemateriaaliin. Markkinatilanteesta riippuen Graniittisalkkujen arvo voi nousta tai laskea. Historiallisen kehityksen perusteella ei voida ennakoida Graniittisalkkujen tuottotasoa tulevaisuudessa. Nordea Henkivakuutus Suomi Oy ei vastaa hallinnoimiensa sijoituskorien, niihin liitettyjen sijoitussidonnaisten säästöjen taikka säästöjen arvoa määrittävien sijoitusten arvonkehityksestä tai mahdollisesta arvon alentumisesta. Sijoitussidonnaisiin säästöihin liittyy riski myös mahdollisesta pääoman menettämisestä osittain tai kokonaan. Verotus voi muuttua sopimusaikana.

Kiinnostuitko Graniittisalkusta?

Jos sinulla ei vielä ole sijoitusvakuutusta, voit avata sen Nordea Asiakaspalvelussa.

Ota yhteyttä Asiakaspalveluun Avautuu uuteen ikkunaan