Capital Corporate

Helppoon ja vaivattomaan yrityksen pitkäaikaisen sijoitusomaisuuden hallintaan. Sijoita kustannustehokkaasti yhden sopimuksen alla moniin erilaisiin sijoituskohteisiin.

Capital Corporate on yrityksille ja yhteisöille räätälöity pitkän aikavälin sijoitusratkaisu. Sen avulla tavoitteellinen pitkäaikainen sijoittaminen ja aktiivinen sijoitustenhoito on entistäkin yksinkertaisempaa. 

Hyödyt yritykselle

 • Laaja valikoima sijoituskohteita, kuten rahastot, sijoituskorit ja sijoitusobligaatiot.
 • Markkinoiden heilahdellessa tai uutta sijoituskohdetta pohtiessa on varat mahdollista siirtää odottamaan matalariskiselle Vakuutustilille.
 • Sijoituskohteiden vaihdot sopimuksen sisällä kuluitta.
 • Mahdollista tuottoa ei veroteta sijoituskohteiden vaihtojen yhteydessä, vaan vasta kun sopimus erääntyy tai jos varoja nostetaan sopimuksen voimassaoloaikana.
 • Sijoitusta koskevia tietoja ei tarvitse erikseen huolehtia kirjanpitoon ja tilinpäätökseen sopimusaikana.

Nordea Capital Corporaten hyödyt tulevat parhaiten esille, kun yrityksen tarkoituksena on sijoittaa pitkäaikaisesti, sijoituskohteita aiotaan vaihtaa aktiivisesti ja säästöt hajautetaan useampaan sijoituskohteeseen.

Nordea Capital Corporate -sopimusta avatessa annetaan muille kuin ammattimaisille sijoitusyrityksille henkilökohtainen suositus sopimuksesta sekä siihen sijoitettavista määristä ja sijoituskohteista.

Capital Corporate joustaa yrityksen tarpeiden mukaan

 • Minimisumma kertasijoitukselle on 5.000 euroa, ja lisäsijoituksia voi tehdä milloin vain.
 • Kuukausisäästäminen sopii hyvin yritykselle, joka haluaa kerryttää pienemmissä erissä sijoitusvarallisuutta. Kuukausisäästämisessä minimisumma on 50 euroa kuukaudessa.
 • Suositeltava sijoitusaika Nordea Capital Corporate -sopimukseen on vähintään kolme vuotta. Tarkempi aika määräytyy valittujen sijoituskohteiden mukaan.
 • Säästöt on mahdollista nostaa tarvittaessa osittain tai kokonaan kesken sopimusajan.
 • Yritys voi valita tavoitteisiinsa ja tarpeisiinsa sopivan kokonaisuuden kattavasta sijoitusvalikoimasta. Capital Corporaten arvo kehittyy valittujen sijoituskohteiden arvonkehityksen mukaan.
Sijoituskohteet

Sijoituskorit

Voit liittää Nordea Capital Corporate -sopimukseesi valmiita sijoituskoreja, joihin pääset sijoittamaan vain Nordea Henkivakuutuksen sijoitusvakuutusten kautta. Sijoituskorit eivät ole sijoitusrahastoja, vaan vakuutusyhtiön itse määrittelemiä sijoituskokonaisuuksia, joita koskevat omat sääntönsä ja joihin sijoitetut varat sijoitetaan muihin sijoitusinstrumentteihin, kuten sijoitusrahastoihin, osakkeisiin, valtionlainoihin ja yrityslainoihin.

Maapallokorit

Maapallokorit ovat sijoittamisen kokonaisratkaisu sinulle, kun haluat jättää sijoituspäätökset kokonaan ammattilaisten käsiin ja kun vastuullisuusnäkökohdat ovat tärkeitä tehdessäsi säästämis- ja sijoituspäätöksiä.

Nordea Maapallokoreissa on viisi erilaista sijoitusprofiilia, joista voit valita omaan tuottotavoitteeseesi ja riskitasoosi sopivimman vaihtoehdon. Salkunhoitotiimi valitsee sijoituskohteet puolestasi ja hoitaa sijoituskoreja vankalla ammattitaidolla.

Tutustu Maapallokorien sääntöihin (pdf, 191 KB)Avautuu uuteen ikkunaan.

Graniittisalkut

Graniittisalkut sopivat sinulle, jos haluat asiantuntijan valitsevan sijoituskohteet ja hoitavan sijoitusta puolestasi, tai jos olet kiinnostunut kiinteistösijoittamisesta osana laajasti hajautettua sijoitussalkkua. Graniittisalkuissa sijoitukset hajautetaan valtionlainoihin, yrityslainoihin, osakkeisiin ja kiinteistöihin.

Voit valita omaan riskitasoosi sopivan vaihtoehdon viidestä riskiprofiililtaan erilaisesta Graniittisalkusta: 

 • Graniittisalkku Korko tavoittelee pääoman reaaliarvon säilyttämistä,
 • Graniittisalkku 30 tavoittelee maltillista tuottoa, 
 • Graniittisalkku 50 tavoittelee tuottoja keskimääräisellä riskillä,
 • Graniittisalkku 75 tavoittelee tuottoja korkealla riskillä ja
 • Graniittisalkku 90 tavoittelee tuottoa erittäin korkealla riskillä.

Tutustu Graniittisalkkujen sääntöihin. (pdf, 189 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Osakekorit

Nordea Osakekorien avulla pääset helposti mukaan suurten suomalaisten pörssiyhtiöiden arvonkehitykseen. Osakekorit sopivat sinulle, jos 

 • olet kiinnostunut sijoittamaan suomalaisiin yhtiöihin. 
 • seuraat kotimaisen osakemarkkinan kehitystä ja tunnet osakemarkkinoiden riskit. 
 • haluat mukaan valittujen suomalaisten pörssiyhtiöiden arvonkehitykseen.

Valittavanasi on 14 NASDAQ OMX Helsingin pörssissä noteerattua yhtiötä, joista voit rakentaa oman osakesalkkusi. Jokainen sopimukseesi liitetty Osakekori koostuu yhden pörssiyhtiön osakkeista, ja niiden arvonkehitys seuraa kyseisen osakkeen kokonaistuottoa. Kokonaistuotto muodostuu osakkeen kurssikehityksestä ja osinkotuotosta.

Tutustu Nordea Osakekorien sääntöihinAvautuu uuteen ikkunaan.

Rahastot

Valittavanasi on Nordea-rahastojen kattava valikoima. Voit valita joko yhden tai useamman osake- korko- tai yhdistelmärahaston ja vaihtaa valitsemiasi rahastoja markkinatilanteen mukaan. Lisätietoja saat Rahastot sijoitusvakuutusasiakkaille -palvelusta.

Siirry Rahastot sijoitusvakuutusasiakkaille -palveluun.

Sijoitusobligaatiot

Voit liittää sijoitussopimukseesi myös Nordea Henkivakuutuksen valitsemia sijoitusobligaatioita niiden merkintäaikana.  Kulloinkin valittavina oleviin sijoitusobligaatioihin voit tutustua Nordean verkkopankissa.

Vakuutustili

Vakuutustili soveltuu säästäjälle tai sijoittajalle, joka haluaa säästöilleen matalariskisen sijoituskohteen. Erityisen hyvin Vakuutustili sopii väliaikaiseksi kohteeksi etsittäessä uutta sijoituskohdetta tai parkkipaikaksi sijoituksille markkinanheilunnan keskellä.

Vakuutustili on Nordea Henkivakuutuksen tarjoama sijoituskohde, jonka arvonkehitys on sidottu Nordea Pankin tarjoamaan euromääräisen shekkitilin korkoon. Tilin korko on yhden viikon Euribor-korko vähennettynä marginaalilla, joka on tällä hetkellä 0,4 %. Vakuutustiliin sidotuille säästöille kertyvästä tuotosta ei voimassaolevan verolainsäädännön mukaan peritä korkotulon lähdeveroa. 

Lisätietoja Vakuutustilistä (pdf, 105 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Hinnat
Tuotemateriaali