Yrityksen eläkevakuutus

Vapaaehtoinen eläkevakuutus on erinomainen keino yrittäjän oman eläketurvan laajentamiseen tai yrityksen työntekijöiden palkitsemiseen. Eläkevakuutuksen hoitaminen on helppoa ja vaivatonta - tutustu käytännön ohjeisiin!

Käytännön tietoa eläkevakuutuksesta yritykselle ja yrittäjälle

Haaveiletko yrittäjänä aktiivisesta elämästä myös eläkeaikana? Pohditko keinoja henkilöstösi palkitsemiseen tai motivointiin? 

Nordea Henkivakuutus ei myönnä enää uusia vapaaehtoisia eläkevakuutuksia, mutta olemassa olevan vakuutuksen edut kannattaa hyödyntää täysimääräisesti. Jos kaipaat tietoa esimerkiksi Tulorekisteristä tai omistusoikeuden siirrosta, tai eläkeaikasi on lähestymässä, saat käytännön ohjeita eläkevakuutuksen hoitoon tältä sivulta.

Maksujen joustavuus

Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen maksut joustavat yrityksen tilanteen mukaan. Vakuutusmaksut ovat yritykselle vähennyskelpoisia 8500 euroon asti ja maksusuunnitelmaa pystyy muokkaamaan kätevästi verkossa Vakuutukset-palvelussa. 

Vakuutukset-palvelussa näet myös maksetut maksut ja voimassa olevan maksusuunnitelman. Yrittäjä voi muuttaa oman vakuutuksen maksusuunnitelmaa myös verkkopankin viestillä. Voit halutessasi tehdä myös kertalisäsijoituksia Vakuutukset-palvelusta saatavien ohjeiden avulla. 

Muutokset maksusuunnitelmaan onnistuvat myös muutoslomakkeella. 

Avaa muutoslomake (pdf, 969 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Tarkempaa tietoa vakuutusmaksujen vähennyskelpoisuudesta saat tältä sivulta kohdasta Vakuutusmaksut verotuksessa.  

Sijoituskohteiden valinta

Kannattaa pitää huolta, että eläkevakuutus on ajan tasalla myös sijoituskohteiden valinnan osalta. Voit joko itse tehdä muutoksia kertyneiden eläkesäästöjen jakaumaan ja tulevien maksujen sijoitussuunnitelmaan tai voit antaa työntekijällesi valtuudet tehdä muutoksia. 

Sijoituskohteiden muutokset onnistuvat kätevästi verkossa Vakuutukset-palvelussa, jossa rahastoja ja muita sijoituskohteita voi vaihtaa ilman kuluja niin usein kun haluaa.

Siirry tästä Vakuutukset-palveluunAvautuu uuteen ikkunaan

Jos kaipaat apua sijoituskohteiden valinnassa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Ota yhteyttä Nordea Business CentreenAvautuu uuteen ikkunaan

Vakuutetun työsuhde päättyy

Eläkevakuutuksen omistusoikeus on mahdollista siirtää työntekijän uudelle työnantajalle tai vakuutetulle itselleen työsuhteen päättyessä. Eläkevakuutuksen ottanut yritys voi pyytää siirtoa Omistusoikeuden siirto -lomakkeella.

Avaa omistusoikeuden siirto -lomake (pdf, 1 MB)Avautuu uuteen ikkunaan.

Katso tarkempia ohjeita tältä sivulta kohdasta Omistusoikeuden siirto. 

Ohjeet eläkevakuutuksen hoitamiseen

Kaipaatko apua Tulorekisterin kanssa tai mietitkö eläkevakuutuksen omistusoikeuden siirtoa? Alla ohjeet yleisimpiin eläkevakuutuksen hoitoon liittyviin kysymyksiin.

Vakuutusmaksut verotuksessa

Vakuutusmaksut verotuksessa

Maksujen vähennysoikeus yrityksen verotuksessa

Työntekijöille maksetut vapaaehtoiset eläkevakuutusmaksut ovat yritykselle lähtökohtaisesti  vähennyskelpoisia kuluja samoin kuin yrityksessä työskentelevien henkilöiden palkat ja muut henkilöstökulut.

Vakuutusmaksut työntekijän verotuksessa

Työnantaja voi pääsääntöisesti maksaa työntekijälle tai omistajayrittäjälle ottamaansa vapaaehtoiseen yksilölliseen eläkevakuutukseen 8.500 euroa vuodessa ilman, että maksut katsotaan työntekijän tai omistajayrittäjän palkaksi.

Jos työnantaja maksaa työntekijälle ottamaansa yksilölliseen eläkevakuutukseen maksuja, alenee työntekijän omien eläkesäästösopimusten maksujen vähennysoikeus kyseisenä vuonna 2.500 euroon. Muutoin vähennyskelpoisten maksujen määrä olisi 5.000 euroa vuodessa.

Liikkeen- ja ammatinharjoittajat

Liikkeen- tai ammatinharjoittajan työntekijälleen ottaman vapaaehtoisen eläkevakuutuksen maksut ovat verovähennyskelpoisia vastaavalla tavalla kuin yhtiömuotoiselle työnantajalle. Itselleen, puolisolleen tai alle 14-vuotiaalle lapselle otetun eläkevakuutuksen maksuja ei voi vähentää elinkeinotoiminnan menoina.

Liikkeen- ja ammatinharjoittajat voivat ottaa vapaaehtoisen eläkevakuutuksen vain yksityishenkilönä.

Tulorekisteri
Verkkolaskutus vakuutusmaksuille
Omistusoikeuden siirto
Edunsaajamääräykset
Eläkevakuutuksen takaisinosto
Eläkkeen alkaminen lähestyy
Vuosi-ilmoitus
Lomakkeet

Hoida vakuutustasi verkossa

Eläkevakuutuksen hoitaminen onnistuu monissa tilanteissa verkossa Vakuutukset-palvelussa. 

Mikäli tarvitset apua eläkevakuutuksen hoitamisessa, autamme sinua mielellämme Nordea Business Centressä numerossa 0200 2121 (pvm/mpm). Saat henkilökohtaista palvelua tunnistautumalla puhelun alussa verkkopankkitunnuksillasi. Siirry Nordea Business Centren sivulleAvautuu uuteen ikkunaan.