Kysy heti chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Pankkitakaus

Pankkitakaus tarkoittaa vakuutta, jolla voit osoittaa sopimuskumppanillesi yrityksesi kyvyn suoriutua sopimusvelvoitteestaan. Tällöin Nordea takaajana ottaa rahamääräisen vastuun yrityksesi puolesta. Pankkitakaus voidaan antaa kotimaisen tai ulkomaisen sopimuskumppanin hyväksi.

Millaisiin tarpeisiin pankkitakaus soveltuu?

Pankin antama takaus antaa turvaa ja auttaa riskien hallinnassa erityisesti silloin, kun sinulla on uusi sopimuskumppani tai kyseessä on merkittävä kauppa.

Pankkitakauksia voidaan käyttää lukuisissa yhteyksissä esimerkiksi erilaisten toimitusten, urakoiden, kauppahinnan tai muiden maksuvelvoitteiden vakuutena. Takaus käy myös erilaisten viranomaismääräysten ja lainsäädännön asettamien vakuusvelvoitteiden täyttämiseen.

Voit myös itse edellyttää yrityksesi sopimuskumppanilta pankkitakausta, mikäli haluat varmistua kumppanisi kyvystä toimia sopimuksen edellyttämällä tavalla. Takaus tarjoaakin liiketoimintaan kaivattua turvaa erityisesti silloin, kun sopimuskumppania ei vielä tunneta kovin hyvin. Takaus on luotettava ja turvallinen vakuus kumppanuuden molempien osapuolten kannalta.

Kotimaan kaupassa on pääsääntöisesti käytössä omavelkainen takaus,

Kansainvälisessä kaupassa puolestaan on yleisesti käytössä On demand -takuu. Olemme laatineet ulkomaan kauppaa varten valmiit takuutekstit, joita voit tarjota kauppakumppaneillesi ympäri maailman. Löydät valmiit takuutekstit täältäAvautuu uuteen ikkunaan. Valmiit takaustekstit nopeuttavat toimeksiantojen käsittelyä ja ovat toimiva ratkaisu kaikkien osapuolten kannalta.

Miten haen pankkitakausta?

Voit hakea yrityksen pankkitakausta lähettämällä alla olevan hakemuksen täytettynä Nordean yhteyshenkilöllesi tai varaamalla ajan verkkotapaamiseen Nordea Business Centrestä. Tapaamista varten voit täyttää pankkitakaushakemuksen helposti alla olevaa linkkiä napauttamalla. Kun olet täyttänyt lomakkeen, ole hyvä ja tulosta pdf-asiakirja itsellesi.

HakemuslomakeAvautuu uuteen ikkunaan

Mikäli tarvitset pankkitakauksia säännöllisesti, voit soittaa Nordea Business Centreen tai olla yhteydessä omaan yhteyshenkilöösi.

Tarjoamme käyttöösi myös Trade Finance Global -palvelunAvautuu uuteen ikkunaan, jonka kautta voit lähettää takaushakemuksia sähköisesti silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Lue lisää takauksista esitteistämme, jotka löytyvät tämän sivun alalaidasta. Esitteistä löydät tarkempaa tietoa muun muassa takauksen eri muodoista, takauksen myöntämisen edellytyksistä sekä yleisimmistä käyttötarkoituksista. Yrityksen pankkitakausta ja pankkitakauslimiittiä koskevat hinnat voit milloin vain tarkistaa Nordean palveluhinnastosta.

Tarvittaessa kerromme sinulle mielellämme lisää myös henkilökohtaisesti. Mikäli siis olet kiinnostunut pankkitakauksesta yrityksellesi, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä!

Tarvitsetko rahoitusta yrityksellesi?

Täytä hakemuslomake ja olemme yhteydessä sinuun.

Hae rahoitusta nyt