Mihin ulkomaan perittävä sopii?

Perittävä on sopiva maksutapa silloin, kun ostajan maksukykyä tai myyjän toimitusvarmuutta ei tarvitse epäillä, mutta kaupantekoon halutaan kuitenkin varmuutta:

  • Ostaja haluaa varmistua siitä, että tavara on lähetetty ennen kuin hän suorittaa maksun.
  • Myyjä haluaa määrätä tavarasta, kunnes ostaja on täyttänyt tavaran hallintaan oikeuttavien asiakirjojen perittävässä sovitut luovutusehdot.
Vientiperittävä
Tuontiperittävä
Asiakirjat ja liitteet

Maksutapa, jossa pankit välittävät asiakirjoja

Käytä perittävää mikäli haluat, että asiakkaasi maksaa perittävän määrän tai hyväksyy maksuajallisen vekselin ennen tavaran luovuttamista. Vientiperittävää käytettäessä sekä kaupallinen että poliittinen riski ovat edelleen myyjällä.

Maksutapa, jossa pankit välittävät asiakirjoja

Myyjä toimittaa tavaran ja lähettää asiakirjat sekä mahdollisen vekselin pankkiinsa. Ulkomainen pankki puolestaan lähettää ne edelleen Nordeaan, joka ilmoittaa asiasta yrityksellesi. Ostajana saat asiakirjat haltuusi, kun maksat perittävän tai hyväksyt esitetyn vekselin.

Ilmoita pankkiyhteystietosi myyjälle jo tilausta tehdessäsi. Näin varmistut siitä, että asiakirjat ohjautuvat suoraan Nordeaan. Nordean Trade Finance Global -palvelun kautta saat sähköisesti tietoa tuontiperittävistäsiAvautuu uuteen ikkunaan.