Hallitse valuuttariskisi helpommin

Valuuttariskin hallinta on tärkeää kansainvälisessä kaupankäynnissä, sillä valuuttakurssien heilahteluilla saattaa olla suora vaikutus tulokseesi. Lisäksi ne voivat tehdä suunnittelusta ja budjetoinnista vaikeaa. Näiden riskien hallintaan on kuitenkin tarjolla helppoja ratkaisuja! 

Joustavassa valuuttasuojassa sovitaan valuuttakurssi etukäteen tietyksi ajaksi. Valuuttakurssi tulevia maksuja varten on siis tiedossa. 

Tämän ratkaisun avulla

  • Vähennät valuuttakurssiriskiäsi helposti ja tehokkaasti
  • Helpotat talouden suunnittelua
  • Parannat liiketoiminnan ennustettavuutta

Mikä paikallisvaluutta ja Joustava valuuttasuoja?

Ulkomaankaupassa on usein hyvä käyttää kauppakumppanin paikallisvaluuttaa, oli kyseessä sitten vienti- tai tuontitoiminta. Voit tehdä valuuttakaupan Nordean kanssa, jolloin esimerkiksi ruotsalainen asiakkaasi voi maksaa sinulle kruunuissa, ja Nordea vaihtaa ne euroiksi. Siitä voi olla monia hyötyjä, kuten:

  • Kauppakumppanisi toiminta helpottuu
  • Asiakastyytyväisyys voi nousta
  • Voit säästää kustannuksissa

Paikallisvaluutan käytöstä syntyvän valuuttariskin suojaamista kannattaa harkita esimerkiksi Joustavalla valuuttasuojalla.

Miten Joustava valuuttasuoja toimii?

Joustava valuuttasuoja auttaa sinua hallitsemaan valuuttariskiäsi. Voit lukita tulevien valuuttamaksujen euromäärän jopa kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Jos maksat dollareissa, voimme sopia kiinteän valuuttakurssin tuleville dollarimaksuillesi, jotka teet sovitun ajan puitteissa. 

Tekemällä sopimuksen Joustavasta valuuttasuojasta, sitoudut ostamaan/myymään tietyn määrän valuuttaa tiettyyn eräpäivään mennessä. Voit itse päättää sopimuksen määrän sekä pituuden. Jos sopimus tehdään esimerkiksi 200 000 dollarille ja yhdeksi vuodeksi, sinun tulee käyttää koko summa vuoden aikana. Voit kuitenkin tehdä osatoteutuksia koska tahansa ja niin monessa osassa kuin tahdot sopimusajan puitteissa.

Riskit

Joustava valuuttasuoja on johdannaisinstrumentti. Sinun on ymmärrettävä sen mahdolliset riskit ennen sopimuksen tekemistä. Sopimus Joustavasta valuuttasuojasta on sitova, riippumatta siitä mitä tapahtuu valuuttakursseille ja kaupallisille sopimuksille, joita olet suojaamassa. Käyttämättä jääneestä sopimuksesta voi syntyä kurssitappio tai –voitto.

Lisätietoja löydät avaintietoesitteestäAvautuu uuteen ikkunaan