Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Kiinteä valuuttakurssi

Valuuttariskin hallinta on tärkeää kansainvälisessä kaupankäynnissä, sillä valuuttakurssien heilahteluilla saattaa olla suora vaikutus tulokseesi. Lisäksi ne voivat tehdä suunnittelusta ja budjetoinnista vaikeaa. Näiden riskien hallintaan on kuitenkin tarjolla helppoja ratkaisuja! 

Voit sopia kiinteästä valuuttakurssista, jota käytetään automaattisesti kaikkiin maksuihisi, jotka teet sovitun ajan puitteissa. Tämä ratkaisun avulla
  • Vähennät valuuttakurssiriskiäsi helposti ja tehokkaasti
  • Parannat suunnittelua ja ennustettavuutta
  • Pidät maksuprosessisi ennallaan

Kuka hyötyy kiinteästä valuuttakurssista?

Ulkomaankaupassa on usein hyvä käyttää kauppakumppanin kotivaluuttaa, oli kyseessä sitten vienti- tai tuontitoiminta. Voit tehdä valuuttakaupan Nordean kanssa, jolloin esimerkiksi ruotsalainen asiakkaasi voi maksaa sinulle kruunuissa, ja Nordea vaihtaa ne euroiksi. Siitä voi olla monia hyötyjä, kuten:

  • Kauppakumppanisi toiminta helpottuu
  • Asiakastyytyväisyys voi nousta
  • Voit säästää kustannuksissa

Samalla kannattaa harkita tästä syntyvän valuuttariskin suojaamista.

Miten kiinteä valuuttakurssi toimii?

Kiinteä valuuttakurssi auttaa sinua hallitsemaan valuuttariskiäsi. Se lukitsee tulevien valuuttamaksujen euromäärän. Voimme tarjota sinulle Kiinteän valuuttakurssin jopa kahdeksi vuodeksi ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään muutoksia maksuprosessiisi. Jos teet esimerkiksi dollarimaksuja eurotililtä, voimme sopia kiinteän kurssin tuleville dollarimaksuillesi, jotka teet sovitun ajan puitteissa. Maksusi kulkevat eurotilisi kautta aivan kuin ennenkin.

Kun sopimusta tehdään, sitoudut ostamaan/ myymään tietyn määrän valuuttaa eräpäivään mennessä. Voit itse päättää sopimuksen määrän. Jos sopimus tehdään 500 000 dollarille ja yhdeksi vuodeksi, sinun tulee käyttää koko summa vuoden aikana.

Riskit

Kiinteä valuuttakurssi on johdannaisinstrumentti. Sinun on ymmärrettävä sen potentiaaliset riskit ennen sopimuksen tekemistä. Sopimus kiinteästä valuuttakurssista on sitova, riippumatta siitä mitä tapahtuu valuuttakursseille ja kaupallisille sopimuksille, joita olet suojaamassa. 

Lisätietoja löydät avaintietoesitteestä. Avautuu uuteen ikkunaan