Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Kortin turvallinen käyttö

Säilytä korttiasi huolellisesti, kuten rahojasi. Kun haluat maksaa turvallisesti internetissä, rekisteröi korttisi MasterCard SecureCode tai Verified by Visa -palveluun.

Säilytä korttiasi huolellisesti

  • Älä koskaan säilytä korttia ja tunnuslukua yhdessä. Opettele tunnusluku aina ulkoa.
  • Suojele tunnuslukua sivullisilta myös silloin, kun näppäilet sitä automaateissa tai muissa käyttöpaikoissa.
  • Älä koskaan anna kortin numeroa tai siihen liittyvää tunnuslukua puhelimitse, sähköpostitse tai muullakaan tavalla niitä kysyttäessä, vaikka tiedustelija esittäytyisi pankkilaiseksi tai poliisiviranomaiseksi.
  • Voit asettaa kortillesi turvallisuutta lisäävät turvarajat automaateilla tehdyille käteisnostoille sekä Debit-kortilla laskujen maksuille.
  • Säilytä korttiasi huolellisesti, kuten rahojasi. Älä jätä sitä vartioimattomana esim. autoon, ravintolapöytään, työ- tai hotellihuoneeseen.
  • Tarkista aina loppusumma ennen ostotositteen allekirjoitusta.
  • Voit helposti seurata oman korttisi käyttöä vertaamalla tositteita tiliotteeseesi tai luottokorttilaskuusi.
  • Varmista säännöllisesti, että korttisi on tallessa.

Maksa turvallisesti verkossa

Verkkomaksamisen yleistyttyä haluamme varmistaa, että voit maksaa kortillasi turvallisesti internetissä. Suosittelemme, että teet ostoksia vain niiden verkkokauppiaiden sivuilla, jotka ovat liittyneet turvallisen maksamisen MasterCard SecureCode tai Verified by Visa -palveluun.

Mitä ovat MasterCard SecureCode ja Verified by Visa?

MasterCard SecureCode ja Verified by Visa ovat Internet-maksamisen turvallisuutta parantavia palveluja. Kansainväliset korttiyhtiöt MasterCard ja Visa ovat kehittäneet ne yhteistyössä. Palveluissa todennetaan ostohetkellä maksun molemmat osapuolet: ostaja ja kauppias.

Tehdessäsi ostoksia MasterCard SecureCode- tai Verified by Visa -palveluun liittyneen kauppiaan sivuilla syötät ensin kortinnumeron, voimassaoloajan ja turvakoodin. Lopuksi vahvistat ostoksen salasanalla. Kauppias saa vahvistuksen tunnistuksen onnistumisesta myyntiluvan muodossa.

Palveluun rekisteröityminen


Voit rekisteröidä Business Visa Debit -kortin Verified by Visa -palveluun henkilökohtaisessa Nordean verkkopankissa (Kortit > Maarajaus ja internet-käyttö). Voit liittyä palveluun myös täyttämällä oheisen rekisteröitymislomakkeen ja palauttamalla sen Nordeaan.

Nordea Business MasterCard- ja First Card -kortit liitetään MasterCard SecureCode -palveluun automaattisesti huhtikuun lopusta lähtien. Verkko-osto vahvistetaan kortinhaltijalle tekstiviestillä toimitettavalla kertakäyttöisellä salasanalla. Palvelun käyttö edellyttää kotimaista matkapuhelinnumeroa. Jos sinulla ei ole suomalaista matkapuhelinnumeroa, voit saada kiinteän salasanan täyttämällä alla olevan lomakkeen.

MasterCard SecureCode -lomake (pdf, 1 MB)Avautuu uuteen ikkunaan

Verified by Visa -lomake (pdf, 1015 KB)Avautuu uuteen ikkunaan