Kysy chatissa Avautuu uuteen ikkunaan

Kortin turvallinen käyttö

Kortin käyttö on turvallista, kun huolehdit kortistasi hyvin, otat käyttöön turvarajat ja varmistat verkossa ostoksesi tunnuslukusovelluksella. Kortilla maksaminen on kätevää niin kotimaassa, ulkomailla kuin verkossa.

Verkossa ostaminen on entistä turvallisempaa

Yhä useammin ollessasi verkko-ostoksilla sinua pyydetään vahvistamaan korttiostoksesi. Helpoiten vahvistat kortin käytön Nordean tunnuslukusovelluksella.

Moni kauppa on viime aikoina pyytänyt sinua vahvistamaan korttiostoksesi verkossa. Maksupalveludirektiivi (PSD2) ohjeistaa kortin myöntäjää varmistamaan, että maksettaessa kortilla verkossa asiakas tunnistetaan vahvasti. Käytännössä siis kortin myöntäjän tulee tarjota kortin käyttäjälle mahdollisuus vahvaan tunnistautumiseen.  

Nordeassa vahva tunnistaminen tarkoittaa tunnuslukusovelluksen tai tunnuslukulaitteen käyttöä, jolloin korttimaksaminen on entistäkin turvallisempaa. Lisävarmuutta saat, kun maksua vahvistaessasi näet logon: Mastercard Identity Check (aiemmin Mastercard SecureCode) tai Visa Secure (aiemmin Verified by Visa).

Ota käyttöön turvallinen tunnuslukusovellus

Kaikki Nordean myöntämien maksukorttien haltijat vahvistavat ostoksensa turvallisesti Nordea Tunnusluvut-sovelluksella. Vaikka et olisi Nordean henkilöasiakas, mutta käytössäsi on Nordean maksukortti, saat meiltä verkossa tehtävien korttimaksujen vahvistamiseen tunnuslukusovelluksen.

Tutustu ohjeisiin, joiden avulla voit ottaa Tunnusluvut-sovelluksen käyttöösi kaikissa eri tilanteissa.

Jos et voi ottaa tunnuslukusovellusta käyttöön, ole yhteydessä Nordean asiakaspalveluun turvallisen verkko-ostamisen varmistamiseksi.

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Mitä ovat Mastercard Identity Check (aiemmin Mastercard SecureCode) tai Visa Secure (aiemmin Verified by Visa)

Kansainväliset korttiyhtiöt Mastercard ja Visa ovat kehittäneet Mastercard Identity Check ja Visa Secure -palvelut, joissa varmistetaan ostohetkellä maksun molemmat osapuolet: ostaja ja kauppias.

Nordean pankki- ja luottokortilla maksaminen on helppoa: syötät ensin kortinnumeron, voimassaoloajan ja turvakoodin. Lopuksi vahvistat ostoksen Nordean tunnuslukusovelluksella. Syöttämäsi tiedot, esim. pankkitunnukset, eivät välity kauppiaalle. Kauppias saa vain vahvistuksen tunnistuksen onnistumisesta myyntiluvan muodossa.

Kortilla maksat ostoksesi verkossa helposti, vaivattomasti ja turvallisesti


Verkko-ostokset onnistuvat Business Visa Debit -kortilla, kun lisäät korttiisi internet-maksamisen. Tämän maksuttoman valinnan teet helposti: 

  • itse mobiilipankissa kortin asetuksista 
  • itse verkkopankissa kohdassa Kortit  
  • yrityksen Nordea Business -verkkopankissa
  • soittamalla Nordea Asiakaspalveluun ja tunnistautumalla pankkitunnuksillasi

First Card- ja  Nordea Business Mastercard -korteilla verkko-ostosten vahvistamistavaksi tulee jatkossa automaattisesti Nordean tunnuslukusovellus. Sovelluksen käyttöönoton lisäksi turvallinen verkkomaksaminen ei vaadi muita toimenpiteitä kortinhaltijalta.

Jos internetissä ostamasi tuote tai palvelu jää saamatta, ole ensin yhteydessä myyjään, ja jos asia ei selviä, tee korttireklamaatio.

Kortin rekisteröiminen palveluun erillisellä lomakkeella

Jos et voi käyttää Nordea tunnuslukusovellusta tai nykyistä tekstiviestitse toimitettavaa kertakäyttöistä koodia verkko-ostoksien vahvistamiseen, voit saada kiinteän salasanan täyttämällä alla olevan lomakkeen. 

MasterCard SecureCode -lomake (pdf, 1 MB)Avautuu uuteen ikkunaan

Verified by Visa -lomake (pdf, 1015 KB)Avautuu uuteen ikkunaan

Säilytä korttiasi huolellisesti

Säilytä korttiasi huolellisesti

  • Älä koskaan säilytä korttia ja tunnuslukua yhdessä. Opettele tunnusluku aina ulkoa.
  • Säilytä korttiasi huolellisesti, kuten rahojasi. Älä jätä sitä vartioimattomana esim. autoon, ravintolapöytään, työ- tai hotellihuoneeseen.
  • Varmista säännöllisesti, että korttisi on tallessa.
  • Älä koskaan anna kortin numeroa tai siihen liittyvää tunnuslukua puhelimitse, sähköpostitse tai muullakaan tavalla niitä kysyttäessä, vaikka tiedustelija esittäytyisi pankkilaiseksi tai poliisiviranomaiseksi.
Turvallinen käyttö