Valuuttakurssit korttitapahtumille

Ulkomailla tekemäsi korttiostot ja käteisnostot veloitetaan aina euroina joko pankkitililtä (debit) tai korttiluotolta (credit).

Tehdessäsi oston tai käteisnoston muussa valuutassa kuin euroissa, tapahtuman valuuttakurssina käytetään kortista riippuen joko Mastercard Europe- tai Visa International -järjestelmässä käytettävää kyseisen valuutan ns. tukkukurssia, johon lisätään valuuttalisä (korkeintaan 2,25 % tapahtuman määrästä).

Tukkukurssi määräytyy sen päivän mukaan, jolloin tapahtuma välittyy Mastercard Europelle tai Visa Internationalille. Korttitapahtumassa käytetty valuuttakurssi ilmoitetaan tapahtuman tiedoissa korttiin liitetyn tilin tiliotteella tai luottokorttilaskulla.

Viitteellisiä valuutanvaihtokursseja voit tarkastella alla olevilta Mastercardin ja Visan kansainvälisiltä sivuilta.

Mastercardin tukkukurssitAvautuu uuteen ikkunaan

Visan tukkukurssitAvautuu uuteen ikkunaan

Laskuri korttitapahtumien vertailuun ETA-alueella

Päivitetty EU-lainsäädäntö rajat ylittävistä maksuista (2019/518) toi mukanaan läpinäkyvyyttä korttitapahtumiin liittyvään valuutan muuntamiseen.

Myös ETA-alueella voit maksaa tai nostaa rahaa muussa valuutassa kuin euroissa. Esimerkkejä ETA-maista ovat mm. Islanti, Norja ja Ruotsi, joissa kussakin kansallinen valuutta on muu kuin euro. Tarjoamme sinulle laskurilla mahdollisuuden verrata käyttämiämme valuuttakursseja Euroopan keskuspankin (EKP) viitekursseihin. Valitse laskurissa kortti, syötä summa, valuutta ja päivämäärä. Laskuri kertoo sinulle laskutettavan euromäärän sekä Nordean kurssieron suhteessa Euroopan Keskuspankin viitekurssiin.

Laskuri korttitapahtumien vertailuun ETA-alueellaAvautuu uuteen ikkunaan

ETA-maat, joissa valuuttana muu kuin euro:

 • Bulgaria
 • Islanti
 • Kroatia
 • Liechtenstein
 • Norja
 • Puola
 • Romania
 • Ruotsi
 • Tanska
 • Tšekki
 • Unkari

Ilmoituksia korttitapahtumistasi Wallet ja First Card -sovellukseen

Saat lisätietoa ETA-alueella tehtyjen korttitapahtumiesi valuutanvaihtokursseista Nordea Wallet ja First Card -sovelluksissa. Käteisnostosta tai korttiostosta, jonka teet muussa valuutassa kuin eurossa, voit jatkossa saada hyödyllistä lisätietoa valuutan muuntoon liittyen. Lataa Nordea Wallet- tai First Card -sovellus sovelluskaupastasi ja olet valmis vastaanottamaan ilmoituksia. Sovellukset ovat sinulle ilmaisia. 

Nordea Wallet- ja First Card -sovellukset tekevät rahankäytön seuraamisesta helppoa. Jo nyt saat sovellusten käyttäjänä älypuhelimeesi ilmoituksen, kun kortiltasi tapahtuu veloitus. Jatkossa ilmoituksia täydennetään valuutan muuntoon liittyvällä kurssitiedolla. Ilmoitukset sisältävät laskutettavan euromäärän, vaihtokurssin ja Nordean kurssieron suhteessa Euroopan Keskuspankin viitekurssiin. Halutessasi voit estää ilmoitukset First Card -sovelluksessa ja Nordea Wallet -sovelluksen ilmoitukset puhelimesi asetuksissa.