Limiitin etuja yrityksellesi

Limiittilaina tai luottolimiitti tarkoittaa sitä, että pankki ja asiakasyritys sopivat yhdessä luottorajan, johon saakka yritys voi käyttää limiittiä joustavasti tarpeidensa mukaan.

  • Tilin luottolimiitti on kätevä ratkaisu esimerkiksi kassanhallintaan ja kausivaihteluiden tasaamiseen.

  • Tilin luottolimiittiin on mahdollista hakea Finnveran takaus.

  • Luottokorkoa peritään ainoastaan limiitin käytetystä määrästä, ja koko limiittiä koskee vain erikseen määritelty limiittikorko.

  • Voit halutessasi liittää limiitin Nordean maksuliiketiliisi.

  • Luottolimiitin avulla voit myös varautua yllättäviin menoihin yritystoiminnassasi.

Sinua voisi myös kiinnostaa nämä limiittilainaan liittyvät aiheet:

Etsitkö helppoa rahoitusvaihtoehtoa ilman vakuuksia? Yrityksen joustoluotto on nopea yritysluotto ilman vakuuksia aina 25 000 euroon asti.

Pohditko vielä eri rahoitusmahdollisuuksien välillä? Oppaastamme löydät lisätietoa erilaisista yrityksille suunnatuista rahoitusvaihtoehdoista.

Luottolimiitin ominaisuudet

Maksuliiketili on yrityksen kassanhallinnan perusta, johon on tarpeen vaatiessa mahdollista lisätä tarpeisiisi sopiva luottolimiitti. Limiitti on joustavasti käytettävissä sovittuun luottorajaan asti.

Limiitti pääsee erityisen hyvin oikeuksiinsa, kun luottoa on tarvittaessa saatavilla esimerkiksi kausivaihteluiden tai yllättävien menojen varalta. Jos esimerkiksi kesäkuukaudet ovat yrityksen toiminnassa hiljaista aikaa, limiitistä voi olla apua kausivaihteluiden tasaamisessa. Yllättäviä menoeriä taas voi aiheuttaa vaikkapa konerikko teollisessa valmistuksessa.

Limiittilainan periaatteet ovat yksinkertaiset. Kun olet sopinut pankin kanssa limiitin luottorajasta, koroista ja muista ehdoista, voit käyttää luottoa yrityksesi tarpeiden mukaan limiitin ylärajaan asti.

Kun käytät luottoa, limiitistä on sen jälkeen käytettävissä sovitun luottorajan ja käytetyn luoton välinen erotus. Kun tilillesi saapuu suorituksia esimerkiksi omilta asiakkailtasi, käytetyn luoton määrä pienenee. Jos siis luottoraja on esimerkiksi 10 000 € ja käytät luottoa 3 000 €, käytettävissä on vielä 7 000 €. 

Kaikki tilille suoritetut maksut vähentävät automaattisesti käytetyn luoton määrää, niin että takaisin maksettu summa on uudelleen käytössäsi myöhempänä ajankohtana. Eli jos vielä jatkamme yllä kuvattua esimerkkiä siten, että tilillesi saapuu 5 000 € suuruinen suoritus, maksetaan sillä 3 000 € käytetty luotto ja luotto on taas kokonaisuudessaan käytössäsi. 

Limiittilaina on yksinkertaisesti hinnoiteltu. Sen hinta muodostuu kahdesta tekijästä, jotka ovat:

  • käytetyn limiitin mukaan määrittyvä luottokorko sekä      
  • limiittikorko, joka peritään koko limiitistä.

Palataan vielä hetkeksi yllä kuvattuun esimerkkiin. Kun olet käyttänyt limiitistä 3 000 €, luottokorko lasketaan tämän summan perusteella siihen asti, kunnes joko maksat luottoa takaisin tai nostat lisää luottoa. Limiittikorko puolestaan peritään koko limiitistä riippumatta siitä, kuinka suuren osuuden yrityksesi on siitä kulloinkin käyttänyt.