Vastuullisuustyön aloittaminen

Tältä sivulta löydät viiden askeleen suunnitelman, jolla yrityksesi pääsee vastuullisuustyössä alkuun.

Aloita asioista, joilla on suurin vaikutus

Aloita osa-alueista, joilla yrityksesi voi saada aikaan suurimman vaikutuksen. Kaikkien osa-alueiden korjaaminen yhdellä kertaa on vaikeaa ja vaatii paljon resursseja. Kun olet päässyt alkuun valitsemillasi osa-alueilla, voit laajentaa vastuullisuustyötä askel kerrallaan seuraamalla tämän oppaan ohjeita. Lue lisää viiden askeleen ohjelmastamme tältä sivulta.

Viisi askelta vastuullisuuteen

Mietitkö, kuinka pääsisit alkuun vastuullisuustyössä? Suosittelemme lähestymään urakkaa askel kerrallaan. Yrityksesi ei tarvitse tarttua heti kaikkiin vastuullisuuden osa-alueisiin. Tärkeintä on, että valitset jonkin osa-alueen, jota lähdet kehittämään. Näillä viidellä askeleella pääset alkuun. 

1. Lait ja säännökset

Varmista, että yrityksesi noudattaa lakeja ja säännöksiä

Varmista ensitöiksesi, että yrityksesi noudattaa sekä yleisiä että omaa toimialaasi koskevia lakeja, säännöksiä ja viranomaisohjeita. Kun olet selvillä alan standardeista ja normeista, voit seurata niiden toteutumista yrityksessäsi. Voit esimerkiksi laatia vastuullisuusraportin, josta sidosryhmät näkevät, millaista vastuullisuustyötä yrityksesi tekee.

2. Sidosryhmät
3. YK:n kestävän kehityksen tavoitteet
4. Vastuullisuusriskit
5. Toimintasuunnitelma