Tärkeimmät hyödyt

Ulkomaankaupassa paikallisen valuutan käyttäminen on usein järkevää. Valitsemalla oikean valuutan voit saavuttaa monenlaisia etuja, kuten kustannussäästöjä tai parempaa asiakastyytyväisyyttä.

  • Paikallisvaluutan hyödyntäminen on helppoa ja se tuo etuja tuonti- ja vientiyrityksille
  • Maksa alhaisempaa hintaa käyttämällä toimittajasi paikallisvaluuttaa
  • Paranna asiakastyytyväisyyttä tarjoamalla hinnastot asiakkaasi paikallisvaluutassa

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Ostaako yrityksesi ulkomailta?

Ulkomainen toimittajasi saattaa veloittaa korkeampaa hintaa kauppaprosessin aiheuttaman, toimittajaan kohdistuvan valuuttariskin takia. Jos tarjoudut tekemään ostosi toimittajasi paikallisessa valuutassa, poistuu heidän valuuttariskinsä, ja siten voit saada paremman ostohinnan tai paremmat maksuehdot.

Myykö yrityksesi ulkomaille?

Jos asiakkaasi maksaa sinulle muussa kuin omassa valuutassaan, hän ei tiedä tarkkaa kauppahintaa etukäteen. Voit parantaa asiakastyytyväisyyttä ja lisätä myyntiä antamalla asiakkaallesi hinnaston tai tarjouksen hänen omassa valuutassaan.

Älä anna valuuttariskin nakertaa katettasi!

Ulkomaankaupassa paikallisen valuutan käyttö on usein järkevää. Valuuttakurssimuutokset saattavat kuitenkin aiheuttaa turhaa riskiä, koska ostojesi ja saamistesi euroarvo vaihtelee valuuttakurssien mukana. Kurssien ennustaminen on mahdotonta ja siksi onkin järkevää eliminoida kurssimuutosten vaikutus tulokseen. Voit välttää kurssimuutosten aiheuttamat yllätykset lukitsemalla valuuttamääräisten ostojesi tai saamistesi valuuttakurssin, joko sopimalla joustavan valuuttasuojanAvautuu uuteen ikkunaan tietyksi ajaksi tai vaihtoehtoisesti avaamalla e-Markets-kaupankäyntipalvelunAvautuu uuteen ikkunaan ja valuuttatermiinioikeudetAvautuu uuteen ikkunaan.

Ota yhteyttä

fxflowfi@nordea.com