Vapaaehtoisen henkilövakuutuksen hyödyt yrittäjälle ja yritykselle

 • Henkilövakuutus tuo lisäturvaa yrittäjälle itselleen sekä hänen läheisilleen lakisääteisen minimiturvan rinnalle. Se sopii myös yhtiökumppaneiden lisäturvaksi osana osakassopimusta. 
 • Nordeasta saat vakuutusturvaa vakavan sairauden, pysyvän työkyvyttömyyden ja kuoleman varalta. Voit ottaa joustavasti yksittäisen vakuutuksen tai laajempaa turvaa tarpeittesi mukaisesti.
 • Henkivakuutuksen avulla voit varmistaa, että perheesi ja yrityksesi pärjää taloudellisesti myös siinä tilanteessa, että sinä menehdyt. Henkivakuutuksen lisäetuna saat 25 % korotuksen korvaussummaan maksutta. Nyt kampanja-alennus 17.6.2024 asti: henkivakuutus -50 % ensimmäiset 6 kk.
 • Voit hakea henkivakuutusta, kun olet 18-63-vuotias ja asut Suomessa. Henkivakuutus on voimassa 80 ikävuoteen saakka.
Henkivakuutus eli kuolemanvaraturva
Vakavan sairauden turva
Pysyvän työkyvyttömyyden turva
Maksuton lisäetu MyLife-vakuutukseen
Tuotetiedot ja vakuutuksen myöntäjä

Liikkumalla korkeampi vakuutusturva

Ainutlaatuinen etu vakuutuksessa

 • Suomen ainoa liikunnasta palkitseva vakuutus - sinä liikut, me palkitsemme sinut paremmalla vakuutusturvalla. Maksuton etu!
 • Puoli tuntia reipasta liikuntaa päivässä korottaa vakuutusturvaasi 15 %. Tunnin reippaalla liikunnalla päivässä saat 25 % korkeamman vakuutusturvan.

Lisätietoja Nordea MyLifesta

Voit hakea Nordea MyLife -henkilövakuutusta, kun olet 18-63-vuotias ja asut pysyvästi Suomessa. Vakuutusturvan määrässä ei ole ylärajaa. Vakuutuksen hinta muodostuu yksilöllisesti ja siihen vaikuttavat ikäsi, valittavien vakuutusturvien turvamäärät sekä vakavan sairauden turvassa tupakointi. Vakuutusmaksut ovat pääsääntöisesti vähennyskelpoisia yrityksen verotuksessa. 

Jos terveydentilastasi johtuen emme voi myöntää sinulle kuolemanvaraturvaa ja pysyvän työkyvyttömyyden turvaa koko laajuudessaan, voit ottaa nämä turvat tapaturmien varalta.

Turvat työttömyyden ja tilapäisen työkyvyttömyyden, vakavan sairauden sekä tapaturmaisen pysyvän työkyvyttömyyden ja tapaturmaisen kuoleman varalta myöntää Nordea Vakuutus Suomi Oy (Y-tunnus 2868440-8). Kuolemanvaraturvan myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy (Y-tunnus 0927072-8). Nordea MyLife -vakuutukseen liitettävän hyvinvointiedun tarjoaa Nordea Henkivakuutus Suomi Oy tai Nordea Vakuutus Suomi Oy. Nordea Henkivakuutus Suomi Oy ja Nordea Vakuutus Suomi Oy myyvät Nordea MyLifea asiamiehenään toimivan Nordea Bank Oyj:n kautta. Tarkat vakuutuskorvausten perusteet sekä eri turviin liittyvät korvausrajoitukset ilmenevät vakuutusehdoista sekä niiden merkitystä tarkemmin selventävästä tuoteselosteesta. Yleisistä korvausrajoituksista on säädetty vakuutussopimuslaissa. Nordea Henkivakuutus Suomi Oy:n ja Nordea Vakuutus Suomi Oy:n toimintaa valvoo Finanssivalvonta, www.finanssivalvonta.fi. Verotiedot 1.1.2024 tilanteen mukaan. Verotus voi muuttua sopimusaikana.

Nordea MyLife -sovellus on tuotettu yhteistyössä Benify Ab:n kanssa.

Paljonko vakuutus maksaa?

Alla esimerkkejä yrittäjille suositelluista vakuutusturvista ja niiden hinnoista. Huomaathan, että henkilövakuutuksen hinta muodostuu yksilöllisesti ja siihen vaikuttavat ikäsi, vakuutusturvan määrä sekä vakavan sairauden turvassa tupakointi. 

Yrittäjän henkilövakuutusmaksut ovat pääsääntöisesti vähennyskelpoisia yrityksen verotuksessa.

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin saat tarjouksen juuri sinun yrityksellesi ja elämäntilanteellesi sopivasta vakuutusturvasta.

Toiminimiyrittäjä - hae vakuutusta verkosta

Osta vakuutus itsellesi helposti ja nopeasti henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla - hakemus ja terveysselvitys alusta loppuun verkossa. Voit ostaa yksittäisen vakuutusturvan tai rakentaa elämäntilanteeseesi sopivan turvakokonaisuuden laskurimme avulla.

Matti - kuntosaliyrittäjä 39 v

Happy man enjoying weekend surfing small overlay

Matti elää vaimonsa ja esikouluikäisen poikansa kanssa omakotitalossa, joka on alun perin laitettu vakuudeksi yritystoiminnan rahoitukseen.

Matti valitsi henkivakuutuksen ja vakavan sairauden turvan.

 • Henkivakuutus 100 000 € + maksuttomana lisäetuna 25 000 €
 • Vakavan sairauden turva 35 000 €

32,95 € / kk

Tarja - maalari, 30 v

Woman taking a break from painting small overlay

Sinkkuna viihtyvä Tarja on tehnyt maalarin töitä valmistumisestaan asti. Hän asuu koiransa kanssa vuokralla kaupungin keskustassa.

Tarja valitsi vakavan sairauden turvan ja pysyvän työkyvyttömyyden turvan.

 • Vakavan sairauden turva 30 000 €
 • Pysyvän työkyvyttömyyden turva 30 000 €

10,88 € / kk

Petri - konsultti, 52 v

Senior couple moving small overlay

Pitkän yrittäjäuran tehnyt Petri asuu vaimonsa kanssa omakotitalossa. Lapset ovat lentäneet jo pesästä. Vuosien varrella pariskunnalle on kertynyt pikku hiljaa omaisuutta ja lainat on saatu maksettua lähes kokonaan pois.

Petri valitsi henkivakuutuksen.

 • Henkivakuutus 80 000 € + maksuttomana lisäetuna 20 000 €

35,69 € / kk

Kolme syytä, miksi yrittäjän kannattaa ottaa vapaaehtoinen henkilövakuutus

1. Lakisääteinen turva ei usein ole riittävä

Tiedätkö, kuinka suuri oma lakisääteinen turvasi olisi esimerkiksi vakavan sairastumisen tai pysyvän työkyvyttömyyden sattuessa? Esimerkiksi Kelan maksama sairauspäiväraha määräytyy edeltävän 12 kuukauden YEL-työtulon perusteella, ja usein sairauspäivärahan pienuus tulee sairastuneelle yllätyksenä. 

2. Kukaan meistä ei ole kuolematon

Joka vuosi yli 10.000 parhaassa työiässä olevaa suomalaista menehtyy sairauteen tai onnettomuuden seurauksena. Vaikka todennäköisyys kuolla ennenaikaisesti on suhteellisen pieni, on se toteutuessaan shokki läheisille ja perheen taloudelle sekä yritystoiminnalle. Kun taloudelliset vastuut ovat suurimmillaan ja yritystoiminnan lisäksi on perhettä ja asuntolainaa, on viisasta varautua ottamalla henkivakuutus.

Saat maksuttomana lisäetuna 25 % korotuksen henkivakuutuksen korvaussummaan. Nyt myös kampanja-alennus 17.6.2024 asti: henkivakuutus -50 % puoleksi vuodeksi.

3. Ole ajoissa - vain otettu vakuutus voi auttaa taloudellisesti

Henkilövakuutus kannattaa ottaa nyt eikä huomenna. Muistisääntö henkilövakuuttamisessa onkin “mitä aiemmin, sen parempi”. Vakuutuksen hankkiminen on myöhäistä silloin, kun ikävä tapahtuma on jo sattunut. 

Myös liikunnalla on vaikutusta omaan hyvinvointiin, jaksamiseen ja terveyteen. Arkiliikunta vaikuttaa positiivisesti sekä mieleen että kehoon ja lisää tutkitusti terveitä elinvuosia. Jo vähäinenkin liikunnan lisääminen päivittäin ehkäisee sairauksia ja pitää aivot virkeinä. 

Peruskunnon ja hyvän olon lisäksi liikunta voi kasvattaa myös vakuutusturvaa. Liikkumalla arjessa enemmän, on Nordea MyLife -vakuutusasiakkailla mahdollista korottaa vakuutusturvansa määrää jopa 25 %. Lue lisää maksuttomasta hyvinvointiedusta.