Sijoitusvakuutus on enemmän kuin nimi antaa ymmärtää

Nimestään huolimatta sijoitusvakuutus ei ole perinteinen vakuutus, jolla vakuutetaan omaisuutta, vaan se on pitkäaikainen säästämisen ja sijoittamisen muoto. Sijoitusvakuutuksen perusideana sekä suurimpana hyötynä on se, että voit sijoittaa yhden sopimuksen sisällä useisiin eri sijoituskohteisiin sekä vaihtaa sijoituskohteita ilman, että mahdollista tuottoa verotetaan vaihtojen yhteydessä.

Mutta onko kyseessä vain kokeneille sijoittajille tarkoitettu, vaikeaselkoinen ja työläs sijoitusratkaisu, vai voisiko sijoitusvakuutus olla hyvä vaihtoehto kaikille sijoittamisesta kiinnostuneille? Lue viisi vastausta usein kysyttyihin kysymyksiin.

1. Sopiiko sijoitusvakuutus vain kokeneelle sijoittajalle? 

Et välttämättä tarvitse erityistä kokemusta sijoittamisesta, koska olemme tehneet säästämisen ja sijoittamisen sinulle helpoksi ainutlaatuisten sijoituskoriemme avulla. Sijoituskorit ovat ammattilaisten aktiivisesti hoitamia sijoituskohteita, joihin pääset sijoittamaan vain sijoitusvakuutuksen kautta. Voit valita tarjolla olevista sijoituskoreista parhaiten arvoihisi, mielenkiintoosi ja riskinottohaluusi sopivat korit. 

Esimerkiksi jos vastuullisuusnäkökohdat ovat sinulle sijoittamisessa tärkeitä, voit valita Maapallokorin, joka edistää ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia. Jos haluat sijoituksillesi vakaan kivijalan suomalaisista kiinteistöistä, voit valita Graniittisalkun. 

Kun olet kerryttänyt enemmän kokemusta sijoittamisesta, voit valita sijoitusvakuutuksen laajasta sijoituskohteiden valikoimasta esimerkiksi suosittuja Nordean rahastoja, osakekoreja ja sijoitusobligaatioita. 

2. Pitääkö minulla olla iso alkupääoma, jos haluan avata sijoitusvakuutuksen? 

Sijoitusvakuutus sopii hyvin varallisuutta jo kartuttaneelle sijoittajalle, mutta se sopii myös säästämistä vasta aloittelevalle. Voit avata sijoitusvakuutuksen haluamallasi tavalla, joko säännöllisesti säästäen tai kertasuorituksina. Minimi avaussumma on 10 euroa, eli sinulla ei tarvitse olla isoa alkupääomaa valmiina. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä aiemmin pääset nauttimaan säästöistäsi. 

Sijoitusvakuutus sopii myös isommille kertasijoituksille, koska siinä ei ole maksimitalletusrajaa, kuten osakesäästötilillä. 

3. Ovatko rahani sidottu sijoitusvakuutukseen vuosikausiksi? 

Sijoitusvakuutukset ovat tarkoitettu pitkäaikaiseen, yli kolme vuotta kestävään säästämiseen ja sijoittamiseen. Elämässä tapahtuu tietysti muutoksia, jolloin sijoitusvakuutus elää mukanasi. Sinun ei tarvitse odottaa sijoitusvakuutuksen eräpäivään, vaan voit nostaa säästöjäsi tarpeesi mukaan. 

Koska sijoitusvakuutukseen säästetään pitkäaikaisesti, niin myös markkinatilanne saattaa muuttua ajan saatossa ja saatat miettiä valitsemiesi sijoituksien myyntiä. Sijoitusvakuutuksen ansioista sinun ei tarvitse nostaa varojasi ulos markkinoiden heilunnan takia, vaan voit suojata varojasi siirtämällä ne matalariskiselle Vakuutustilille sijoitusvakuutuksen sisällä. Näin varasi eivät ole enää sidottu sijoitusten arvonvaihteluun ja voit jatkaa sijoittamista ilman noston yhteydessä tapahtuvaa tuoton verotusta. 

4. Onko sijoitusvakuutuksen hoitaminen työlästä? 

Sijoitusvakuutuksen avaaminen ja sijoitusten hoitaminen onnistuu näppärästi verkossa. Jos olet kiinnostunut perintösuunnittelusta tai haluat henkilökohtaisen suosituksen sijoitusvakuutukseen sijoitettavasta summasta ja sijoituskohteista, asiantuntijamme auttavat sinua mielellään. Sijoituskorien avulla säästäminen on sinulle helppoa koska ne ovat valmiiksi hajautettuja ja asiantuntijamme tekevät sijoituspäätökset puolestasi. 

Voit tehdä muutoksia sijoitusvakuutukseen kätevästi verkossa. Voit esimerkiksi vaihtaa sijoituskohteita, muuttaa säännöllistä säästösummaa, tehdä lisäsijoituksia ja tarvittaessa nostaa säästöjäsi matkan varrella.

5. Onko sijoitusvakuutuksesta hyötyä verotuksessa? 

Sijoitusvakuutukseen pitkäjänteisesti säästämällä hyödyt tehokkaasti korkoa korolle -ilmiöstä, sillä voit vaihtaa sijoituskohteita kuluitta ja ilman veroseuraamuksia sopimuksen sisällä. Koska sijoituskohteiden vaihdon yhteydessä ei vähennetä veroja mahdollisesta tuotosta, voit jatkaa sijoittamista isommalla summalla ja jo kertyneet korot voivat kerryttää sinulle lisää korkoa. 

Sijoitusvakuutuksen kautta et kuitenkaan vältä verojen maksua, vaan verotuksen ajankohta siirtyy siihen hetkeen, kun nostat säästöjä omaan käyttöösi tai kun sopimus päättyy. Tuoton osuudesta tehdään verojen ennakonpidätys puolestasi, ja saat tilillesi nettosumman.

Nordean sijoitusvakuutukset - valitse kahdesta vaihtoehdosta

⁠Onko toiveenasi jättää varallisuutta jälkipolville vai säästää kenties omia haaveita tai eläkepäiviä varten? Tutustu Nordea Visio -säästöhenkivakuutukseen ja Nordea Capital -kapitalisaatiopimukseen ja valitse sinulle sopiva vaihtoehto. Molemmissa vaihtoehdoissa pääset hyötymään sijoitusvakuutuksien eduista. 

Nordea Visio -säästöhenkivakuutus

Nordea Visio -säästöhenkivakuutus sopii erityisesti perintösuunnitteluun ja varallisuuden siirtoon jälkipolville. Voit olla sijoittajana joko aktiivinen tai passiivinen ja valita sijoituskohteet sen mukaisesti. Jos haluat välttää riskiä, voit valita sopimukseesi Perintöturva-ominaisuuden, joka turvaa sijoittamasi pääoman kuolemantapauksessa.

Tutustu Nordea Visioon

Nordea Capital - kapitalisaatiosopimus

Nordea Capital on sijoitusvakuutus, jossa ei ole vakuutettavaa henkilöä. Capital sopii pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen esimerkiksi eläkepäiviä tai isompia haaveita varten. Se sopii myös lapselle säästämiseen. Voit päättää, hoidatko sopimustasi itse aktiivisesti vai valitsetko sijoituskohteeksi ammattilaistemme hoitamat sijoituskorit. Mahdollisuuksia on monia.

Tutustu Nordea Capitaliin

Sijoitusvakuutuksen hyödyt minuutissa

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet

Sijoitusvakuutus on helppo tapa hyötyä sijoittamisen parhaista puolista, sekä nauttia korkoa korolle -ilmiöstä. Nordean sijoitusvakuutuksen avaamiseen et tarvitse suuria summia, vaan alkuun pääset jo kympillä.

Sijoitusvakuutusten myöntäjä ja lisätiedot

Nordean sijoitusvakuutukset myöntää Nordea Henkivakuutus Suomi Oy, Y-tunnus 0927072-8, jonka asiamiehenä toimii Nordea Bank Oyj.

Sijoittamiseen liittyy mahdollisuus saada voittoa sijoitusten pääoman arvonnousun johdosta, mutta myös riski mahdollisesta pääoman arvon menettämisestä. Sijoitusvakuutuksella ei ole pankkitilien talletussuojaa eikä se kuulu Sijoittajien Korvausrahaston piiriin. Markkinatilanteesta riippuen sijoitusten arvo voi nousta tai laskea, eikä sijoitusten aikaisempi tuottotaso ole tae tulevasta.

Saat lisätietoja Nordea Visio -säästöhenkivakuutuksesta sekä Nordea Capital -kapitalisaatiosopimuksesta tuotteiden omilta verkkosivuilta, josta löydät myös tuoteselosteet, ehdot ja muut materiaalit.

Lue lisää Nordean sijoitusvakuutuksista

Tutustu Nordean sijoitusvakuutuksiin

Avaa Nordea Capital verkossa

Asiakkaanamme voit avata Nordea Capital -sijoitusvakuutuksen helposti verkossa.

Avaa Nordea Capital verkossa Avautuu uuteen ikkunaan